ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 7 Απριλίου 2024

Αλεξανδρούπολη: Δασκάλα σε παιδικό σταθμό έκλεινε τα παιδιά σε αποθήκη για τιμωρία

 

Μία 40χρονη εργαζόμενη στον βρεφονηπιακό σταθμό της Αλεξανδρούπολης κλείδωνε σε δωμάτιο χωρίς φώτα δεμένα παιδάκια 2 και

3 ετών.

Ένα παιδί 3 ετών με δεμένα χέρια πίσω από την κλειδωμένη πόρτα μίας μικρής σκοτεινής αποθήκης. Δεν είναι σκηνή από θρίλερ. Είναι η τιμωρία που επέβαλε στους μικρούς μαθητές της μία 40χρονη δασκάλα σε βρεφονηπιακό σταθμό της Αλεξανδρούπολης, όπως την περιγράφουν, τα ίδια τα παιδιά στους γονείς τους.

Είναι η παιδαγωγική μέθοδος που ακολουθούσε για να ηρεμήσουν, όπως έλεγε, τα ανήσυχα παιδάκια.


 
 

«Καθίσαμε, συζητήσαμε μαζί της και μας είχε δείξει πως η δασκάλα της δένει τα χεράκια στο καρεκλάκι. Στο λαιμό της είχε μια σφυρίχτρα έβγαλε το σκοινάκι και έδεσε τα χεράκια. Είναι μια εικόνα πολύ δύσκολη σοκαριστική πως η δασκάλα της έδενε τα χεράκια», είπε η μητέρα ενός 3χρονου παιδιού.

Οι πρώτες αποκαλύψεις έγιναν μόλις πριν από μία εβδομάδα, όταν γονείς άλλου παιδιού ανακάλυψαν παρατηρώντας το περίεργο παιχνίδι με την κούκλα του. Στη συνέχεια μιλώντας μαζί του αντιλήφθηκαν τι γινόταν στον παιδικό σταθμό μέσα στο δωμάτιο του τρόμου.

«Τα περισσότερα παιδάκια το έχουν επιβεβαιώσει με τα λογάκια τους το σκοτεινό δωμάτιο. Το άλλο λέει το κρύο δωμάτιο, το κόκκινο δωμάτιο. Τα παιδάκια δείχνουν ότι τα έχουν κλειδώσει μέσα κι έχουν τραβήξει το σύρτη χωρίς φως. Είναι δυο τρία παιδάκια που έχουν επιβεβαιώσει ότι τους έδεναν τα χεράκια κι ένα άλλο παιδί έχει πει ότι του βάζανε το καρεκλάκι της ησυχίας».

Οι γονείς έσπευσαν να καταγγείλουν αμέσως τη φρίκη στον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, ο οποίος έδωσε εντολή να απομακρυνθεί αμέσως η δασκάλα από τον παιδικό σταθμό. Η ίδια ωστόσο φέρεται να εμφανίστηκε αμετανόητη για τα βασανιστήρια που επέβαλε στους μικρούς μαθητές της.

«Όταν πήγαμε κι ερευνήσαμε την αίθουσα είδαμε την αποθήκη η οποία είναι ένα δωματιάκι 2χ 1,5, έχει μια βιβλιοθήκη, είναι μέσα στην αίθουσα. Είναι μια αποθήκη στην οποία έχουν μέσα τα παιχνίδια τα βιβλία τους αυτή τους έκλεινε, τραβούσε και τον σύρτη κι έσβηνε και το φως και τους κρατούσε μέσα μέχρι να ηρεμήσουν .Αυτά ήταν τα λόγια της. Σιγά, λέει, πως κάνετε έτσι, εγώ τα κρατούσα δυο τρία λεπτάκια. Η κυρία έχει πει ότι το κάνει από τον Σεπτέμβριο».

Από τον παιδικό σταθμό κρίθηκε σκόπιμο να απομακρυνθεί και μία συνάδελφός της που ήταν στο ίδιο τμήμα.

Ο δήμος Αλεξανδρούπολης έχει διατάξει ένορκη διοικητική εξέταση για την υπόθεση, ενώ κάποιοι γονείς έχουν ήδη προσφύγει στη Δικαιοσύνη. Τα 19 παιδιά του βρεφονηπιακού σταθμού έχουν μεταφερθεί σε άλλα τμήματα και θα έχουν ψυχολογική υποστήριξη από ειδικούς.


 
 
 
 megatv.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου