ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 9 Απριλίου 2024

Ο γάμος της χρονιάς: Royal του οίκου Βουρβόνων και δήμαρχος Μαδρίτης - Η λαμπερή τελετή και η σύγκριση με Λετίσια - Φελίπε

Ο γάμος της αριστοκράτισσας του οίκου των Βουρβόνων-Δύο Σικελιών είχε και ηχηρές απουσίες - Γιατί δεν πήγαν Λετίσια και Φελίπε

Ο γάμος της Ισπανίδας royal Τερέζα Ουρκίχο Μορένο με τον κατά 20 χρόνια μεγαλύτερό της δήμαρχο της Μαδρίτης, Χοσέ Λουίς Μαρτίνεθ Αλμέιδα, είχε όλα τα στοιχεία για να λάβει τον χαρακτηρισμό "γάμος της χρονιάς". Και ήταν.

Στον λαμπερό γάμο της απογόνου του ισπανικού κλάδου του οίκου των Βουρβόνων-Δύο Σικελιών με τον επικεφαλής του μητροπολιτικού δήμου της ισπανικής πρωτεύουσας έδωσαν το παρών 400 προσκεκλημένοι.

Από τον τέως βασιλιά Χουάν Κάρλος, που είναι εξάδελφος της γιαγιάς της νύφης, γαλαζοαίματους, πολιτικούς, σταρ του ποδοσφαίρου και πολλές διασημότητες της κοσμικής ζωής της Ισπανίας, ο κατάλογος των αστραφτερών ονομάτων είναι μακρύς.

 
 
Ο γάμος της χρονιάς: Royal του οίκου Βουρβόνων και δήμαρχος Μαδρίτης - Η λαμπερή τελετή και η σύγκριση με Λετίσια - Φελίπε
Ο τέως βασιλιάς της Ισπανίας με τις κόρες του Ινφάντα Κριστίνα της Ισπανίας και Ινφάντα Ελένα, Δούκισσα του Λούγο.
Απουσία Φελίπε - Λετίσια: Άλλες υποχρεώσεις, ίσες αποστάσεις ή "πάγος" ανάμεσα στο βασιλικό ζεύγος;

Ενώ όμως ο 86χρονος Χουάν Κάρλος ταξίδεψε στην Ισπανία για τον γάμο από το Άμπου Ντάμπι όπου ζει μετά τα σκάνδαλα που σκίασαν τη μοναρχία του, το βασιλικό ζεύγος της Ισπανίας δεν βγήκε από το Παλάτι της Θαρθουέλα για να κάνει την εμφάνιση που όλοι περίμεναν. Η απουσία του Φελίπε και της Λετίσια δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη και όπως παρατήρησαν ισπανικά ΜΜΕ "έλαμψαν δια της απουσίας τους".


Επισήμως, το ισπανικό παλάτι υποστήριξε ότι ο μονάρχης είχε στην ατζέντα του άλλες υποχρεώσεις όπου έπρεπε να παραβρεθεί εκείνη την ημέρα. Δημοσιεύματα όμως δίνουν και μια άλλη διάσταση σημειώνοντας ότι ο καθώς ο δήμαρχος της Μαδρίτης έχει εκλεγεί με τη στήριξη του συντηρητικού "Λαϊκού Κόμματος", το βασιλικό ζεύγος επιθυμεί να τηρεί ουδέτερη στάση στην πολιτική ζωή της χώρας. Άλλες πλευρές πάντως, σημειώνουν ότι από τότε που φούντωσαν τα δημοσιεύματα για την εξωσυζυγική σχέση της Λετίσια, αραίωσαν επικίνδυνα οι κοινές επίσημες εμφανίσεις τους.
Ο λαμπερός γάμος και η δεξίωση με χορό μέχρι το πρωί

Η γαμήλια τελετή έγινε στις 12 το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου 6 Απριλίου, στην εκκλησία του Αγίου Φραγκίσμου στην αριστοκρατική συνοικία Σαλαμάνκα στο κέντρο της Μαδρίτης.


Η βασιλομήτωρ Σοφία δεν πήγε στην εκκλησία αλλά παραβρέθηκε στη δεξίωση, που έγινε μετά το γάμο στο κτήμα El Canto de la Cruz, ιδιοκτησία της οικογένειας της γαλαζοαίματης νύφης.


Μετά το πλούσιο γεύμα, οι νεόνυμφοι και οι προσκεκλημένοι χόρεψαν και διασκέδασαν μέχρι τα χαράματα της Κυριακής.

Το μενού περιελάμβανε για πρώτο πιάτο αστακό, δεύτερο πιάτο μοσχαρίσιο φιλέτο και για επιδόρπιο μιλφέιγ με καραμελωμένες φράουλες και μπράουνις με παγωτό.
Το κτήμα El Canto de la Cruz

Στους υψηλούς προσκεκλημένους προσφέρθηκε και ελαφρύ δείπνο για να αντέξουν την πολύωρη διασκέδαση. Το δείπνο περιελάμβανε ψητά λουκάνικα, πλατό με τυριά, πίτσες και χοτ ντογκ. Την επιμέλεια του κέτερινγκ είχε αναλάβει το εμβληματικό εστιατόριο της Μαδρίτης Lhardy, που λειτουργεί από το 1839. Σύμφωνα με την καταλανική εφημερίδα "La Vanguardia" η γαμήλια δεξίωση κόστισε συνολικά 90.000 ευρώ.

Το νυφικό που περνά από γενιά σε γενιά

Η νύφη Τερέζα Ουρκίχο Μορένο φόρεσε ένα μάξι, μεταξωτό νυφικό με μεγάλη ουρά και πέπλο, το ίδιο που είχε φορέσει η μητέρας της Μπεατρίζ Μορένο στο δικό της γάμο το 1995.

ΓΑΜΟΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΙΣΠΑΝΙΑ
Η μητέρα της νύφης στον δικό της γάμο, το 1995, με το ίδιο νυφικό.

Το ίδιο νυφικό είχε φορέσει και η γιαγιά της Τερέζα των Βουρβόνων - Δύο Σικελιών στο γάμο της το 1961.

ΓΑΜΟΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΙΣΠΑΝΙΑ
Η Τερέζα των Βουρβόνων - Δύο Σικελιών στον γάμο της το 1961.

Η νεαρή νύφη είναι κληρονόμος μιας τεράστιας περιουσίας που ανήκει στην 87χρονη γιαγιά της, έχει σπουδάσει νομικά και διοίκηση επιχειρήσεων και εργάζεται στην εταιρεία ακινήτων Merlin Properties.

Το ζευγάρι γνωρίστηκε το 2023. Ο γάμος της με τον 48χρονο πολιτικό χαρακτηρίζεται από όλα τα ισπανικά ΜΜΕ ως "ο γάμος της χρονιάς" και συγκρίνεται μόνο με τον γάμο της Λετίσια και του Φελίπε το 2004.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου