ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚΚάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Ελλάδα: Σε ποια εθνική οδό μπήκαν οι κάμερες TraffiStar; Έκοψαν πρόστιμα 135.000 ευρώΣε έναν αυτοκινητόδρομο της χώρας, τα προηγμένα ραντάρ χτυπάνε κάθε όχημα που κινείται με υψηλή ταχύτητα, με τις κλήσεις να πέφτουν βροχή.Στον αυτοκινητόδρομο Α.Θ.Ε. (Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Εύζωνοι), έχουν εγκατασταθεί από το περασμένο έτος προηγμένα ραντάρ ταχύτητας. Πρόκειται για το σύστημα καταγραφής οχημάτων TraffiStar, που αποτελείται από συσκευές τελευταίας τεχνολογίας.

Τα ραντάρ έχουν τοποθετηθεί στο τμήμα Ράχες Φθιώτιδας-Κλειδί Ημαθίας, μήκους 230 χλμ., δηλαδή στον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου. Χάρη στην πρωτοποριακή τεχνολογία τους, οι κάμερες του συστήματος TraffiStar S290M, έχουν τη δυνατότητα να εντοπίζουν, καταγράφουν και φωτογραφίζουν κάθε όχημα που παραβιάζει τα όρια ταχύτητας, όσο γρήγορα κι αν κινείται.
 
 

Σύμφωνα με τα στοιχεία των Τμημάτων Τροχαίας Αυτοκινητόδρομων, το δεύτερο εξάμηνο του 2023 οπότε και ξεκίνησε η λειτουργία των ραντάρ, βεβαιώθηκαν από το Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητόδρομων Π.Α.Θ.Ε Μαγνησίας 780 παραβάσεις υπερβολικής ταχύτητας μέσω του συστήματος Traffistar που χορηγήθηκε από την Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, με το ποσό των παραβάσεων να ανέρχεται στα 135.000 ευρώ.


Όσοι λοιπόν κινούνται στο συγκεκριμένο κομμάτι της εθνικής οδού, να έχουν κατά νου πως τα ραντάρ όχι απλά λειτουργούν αλλά είναι ικανά να καταγράψουν κάθε παραβάτη. Φυσικά, σε περίπτωση που διαπιστωθεί παράβαση, η φωτογραφία με την κλήση και τις προβλεπόμενες κυρώσεις θα αποσταλεί στον οδηγό.

Ποιο είναι το πρόστιμο για υπερβολική ταχύτητα


Το ποσό που καλούνται να πληρώσουν οι παραβάτες εξαρτάται από το πόσο έχουν υπερβεί το ανώτατο όριο στην οδό όπου σημειώθηκε το παράπτωμα. Σύμφωνα με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, σε αυτόν που υπερβαίνει το ανώτατο όριο ταχύτητας έως 20 χλμ/ώρα το πρόστιμο αντιστοιχεί σε 40 ευρώ.
Για υπέρβαση του ανώτατου ορίου ταχύτητας πάνω από 20 χλμ/ώρα επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο ύψους 100 ευρώ. Για υπέρβαση ορίου ταχύτητας από 30 χλμ/ώρα και άνω το πρόστιμο είναι 350 ευρώ, ενώ συνοδεύεται από αφαίρεση άδειας οδήγησης για 60 ημέρες.

gocar.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου