Fotiouparts.gr - Κάντε ΚΛΙK

Fotiouparts.gr  - Κάντε ΚΛΙK

Κάντε ΚΛΙK

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΝΑΚΑΣ

ΝΑΚΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Αναζήτηση


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 19 Μαΐου 2024

Ο ΠΑΟΚ είναι πρωταθλητής με διπλό μέσα στον Άρη - Θριάμβευσε με 2-1 - Εκτός Ευρώπης αν δεν πάρει το κύπελλο ο Παναθηναϊκός - Η τελική βαθμολογία των πλέι οφ της Superleague

Ο Δικέφαλος πρόσθεσε το τέταρτο πετράδι στο στέμμα του μετά το 1976, το 1985 και το 2019 
Ο ΠΑΟΚ είναι ξανά πρωταθλητής και το οφείλει μόνο στον εαυτό του. Μία ομάδα που έδειχνε να γονατίζει μετά το 1-1 στη Λαμία, έκανε την απόλυτη αντεπίθεση και κατέκτησε τον τίτλο με τον πιο ποιητικό τρόπο: με νίκη (2-1) μέσα στην έδρα του Άρη, του μεγάλου αντιπάλου του, που έκανε τα πάντα για να του στερήσει τη χαρά.

 
 

Μετά το 1976, το 1985 και το 2019, ο Δικέφαλος του Βορρά έστειλε στα ουράνια τους εκατομμύρια φιλάθλους του και έγραψε ακόμη μία χρυσή σελίδα στο βιβλίο της ιστορίας του.

Για να το πετύχει, έπρεπε να βγει «στεγνός» από ένα ντέρμπι, το οποίο από το πρώτο λεπτό έμοιαζε με ανταρτοπόλεμο. Πολλές μονομαχίες, νεύρα, ένταση, κάρτα στον Μιχαηλίδη μόλις στο 1' (και αποβολή του ίδιου παίκτη στο 78') και ένας αντίπαλος που παρατάχθηκε στα 2/5 του γηπέδου, για να κλείσει τους χώρους και να ψάξει το κάτι παραπάνω στις αντεπιθέσεις.


Ο ΠΑΟΚ χρειάστηκε να βρει λύση και για τον Κωνσταντέλια, που εγκλωβισμένος ανάμεσα στους τρεις χαφ του Άρη, έμοιαζε να βρίσκεται έξω από τα νερά του. Αναγκαστικά, ο χαρισματικός μεσοεπιθετικός τραβήχτηκε στις πτέρυγες, όμως το ματς «φώναζε» ότι χρειαζόταν μία στιγμή, ένα λάθος, για να πάρει φωτιά.

Αυτό συνέβη στο 30ό λεπτό, όταν ο Μορόν έκανε κατάχρηση της ντρίμπλας και έχασε την μπάλα από τον Ζίβκοβιτς, ο Ζουλ επέτρεψε στο Σέρβο την επέλαση, ο Τόμας έγινε αποδέκτης της μπάλας και πλάσαρε σωστά στην αντίθετη κίνηση του Κουέστα για το 0-1.


Από εκείνο το σημείο ο Άρης έπρεπε να αυξήσει τα ρίσκα του και να ανεβεί πιο ψηλά έχοντας μέχρι το 45' δύο καλές στιγμές, αλλά όχι κάτι φοβερό και τρομερό.

Όμως, στο 47' ο Μορόν πήρε το αίμα του πίσω και με μία καταπληκτική εκτέλεση ισοφάρισε σε 1-1 βάζοντας φωτιά στις κερκίδες. Ο Ισπανός υποδέχτηκε την μπάλα από τη σέντρα του Οντουμπάτζο και με σουτ στην κίνηση την έστειλε στα δίχτυα του Κοτάρσκι.


Από εκείνο το σημείο και μετά, θα μιλούσαν οι ποδοσφαιρικές προσωπικότητες και αν μη τι άλλο, τέτοια -και μάλιστα σε αφθονία- διαθέτει ο Τάισον. Ο Βραζιλιάνος ξαναέβαλε μπροστά στο σκορ τον ΠΑΟΚ στο 62', σε μία φάση όπου οι φιλοξενούμενοι έκρυψαν την μπάλα: Κωνσταντέλιας στον Τόμας, αυτός στον Βραζιλιάνο και 1-2.



Άμεσα ο Λουτσέσκου απέσυρε τους δύο σκόρερ για να βάλει πίεση στο παιχνίδι με Ντεσπόντοφ και Σαμάτα, ο Μάντζιος από την άλλη έπαιξε ρέστα με Μανού Γκαρθία και Σαμόρα και η αποβολή του Μιχαηλίδη με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 78' ανάγκασε τους φιλοξενούμενους να θυσιάσουν την ποιότητα (Κωνσταντέλιας) για χάρη της επιβίωσης (Νέσμπεργκ).

Το ακριβώς αντίθετο έπραξε ο Άρης, που έριξε στη μάχη τους Φετφατζίδη, Ανσαριφάρντ και Φεράρι, με τον ΠΑΟΚ να παίζει με τον χρόνο και το μυαλό του αντιπάλου του προσπαθώντας να αποτρέψει κάθε ποδοσφαιρικό ορθολογισμό από τον Άρη. Και το κατάφερε κρατώντας το 2-1 μέχρι τέλους, αφού στις καθυστερήσεις ο Ανσαριφάρντ έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία.

Ο Δικέφαλος πλέον απολαμβάνει ένα υπέροχο ποδοσφαιρικό παραμύθι.

 
 

Εκτός από τις δύο κίτρινες στον Μιχαηλίδη, ο Ισραηλινός διαιτητής Όρεν Γκρίνφιλντ παρατήρησε και τους Μοντόγια, Βερστράτε, Μανού Γκαρθία, Σαμόρα, Κεντζιόρα, Κωνσταντέλια και Κοτάρσκι.

ΑΡΗΣ: Κουέστα, Οντουμπάτζο, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Μοντόγια (86' Φεράρι), Βερστράτε (66' Μανού Γκαρθία), Ζουλ (86' Φετφατζίδης), Σουλεϊμάνοφ (86' Ανσαριφάρντ), Νταρίντα, Σαβέριο (72' Σαμόρα), Μορόν.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε, Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης, Μπάμπα, Μεϊτέ, Σβαμπ, Αντρ. Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας (80' Νέσμπεργκ), Τάισον (65' Ντεσπόντοφ), Τόμας (65' Σαμάτα).


Την τρίτη θέση πήρε ο Ολυμπιακός που από το 2-0 που έχανε κατάφερε να πάρει ισοπαλία (2-2) από τον Παναθηναϊκό που μένει εκτός Ευρώπης εκτός και αν πάρει το κύπελλο στον τελικό με τον Αρη.

Πως θα μοιραστούν τα ευρωπαϊκά εισιτήρια

Ο πρωταθλητής ΠΑΟΚ θα παίξει στον δεύτερο προκριματικό του Champions League στις 23-24 και 30-31 Ιουλίου (κλήρωση στις 19/6). Η δεύτερη ΑΕΚ και ο τρίτος Ολυμπιακός θα παίξουν στον δεύτερο προκριματικό του Conference League, στις 25 Ιουλίου και 1 Αυγούστου. Η κλήρωση θα γίνει επίσης στις 19 Ιουνίου.

Αν ο Ολυμπιακός κατακτήσει το Conference League, θα έχει εξασφαλισμένη θέση στο League Stage του Europa League της σεζόν 2024/25, πράγμα που σημαίνει πως  δεν θα έχει καλοκαιρινά προκριματικά και οι ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις θα αρχίσουν στις… 25-26 Σεπτεμβρίου! Θα μάθει τους αντιπάλους του σε αυτό στις 30 Αυγούστου.

Η ομάδα που θα πάρει το Κύπελλο (σ.σ. Αρης ή Παναθηναϊκός) θα παίξει στο Europa League και τελικά θα αποφύγει τον πρώτο προκριματικό (11-18 Ιουλίου) και θα μπει απευθείας στον δεύτερο (25 Ιουλίου και 1 Αυγούστου). Κι εδώ η κλήρωση θα γίνει στις 19 Ιουνίου. Η ομάδα που θα πάρει το Κύπελλο θα έχει μαξιλαράκι, αφού έχει περιθώριο ενός αποκλεισμού, που θα την… υποβιβάσει στο Conference League.




Η τελική βαθμολογία των πλέι οφ της Superleague

makthes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου