Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

Κάντε ΚΛΙΚ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 25 Μαΐου 2024

Κοσμοσυρροή για τον «Φαλλό του Τιτάνα» -Λουλούδι 2 μέτρα στο Βέλγιο, ανθίζει μία φορά στα 3 χρόνια για λίγες ώρες - (video)

 Πλήθος κόσμου συρρέει αυτές τις μέρες στον Βοτανικό Κήπο Μέισε στο Βέλγιο, βόρεια των Βρυξελλών, για να θαυμάσει ένα γιγάντιο λουλούδι, από τα πιο

σπάνια στον κόσμο, με την ονομασία «Φαλλός του Τιτάνα».

Ύψους δύο μέτρων, ο «Φαλλός του Τιτάνα» (η επιστημονική του ονομασία είναι Amorphophallus titanum και αποδίδεται στα ελληνικά και ως «άμορφος φαλλός») οφείλει το παρατσούκλι του στο φαλλικό σχήμα του.

Το συγκεκριμένο λουλούδι είναι εγγενές στο τροπικό δάσος της Σουμάτρας της Ινδονησίας, όπου θεωρείται απειλούμενο είδος, εξαιτίας της αποψίλωσης των δασών.


 
 

Το άλλο χαρακτηριστικό του Amorphophallus titanum είναι η δυσοσμία του, που σε καμία περίπτωση δεν αποθαρρύνει τους επισκέπτες που έρχονται αποφασισμένοι να το θαυμάσουν από κοντά, προτού ανθοφορήσει ξανά μετά από πολλά χρόνια.

Αλλιώς γνωστό με ένα άλλο παρατσούκλι, «λουλούδι πτώματος», ανθίζει μόνο για 72 ώρες το πολύ, και χρειάζεται κανείς να περιμένει τουλάχιστον τρία χρόνια, και μερικές φορές πολύ περισσότερο, πριν το δει ξανά ανθισμένο.


 
 

iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου