ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 2 Μαΐου 2024

Πώς να μη σπάσουν τα αυγά στο βράσιμο, 5+1 χρυσές συμβουλές

 

Μεγάλη Πέμπτη και στα νοικοκυριά που τηρούν τα έθιμα του Πάσχα, την τιμητική του θα έχει το βάψιμο των

κόκκινων αυγών για το Αναστάσιμο τραπέζι.

Σύμφωνα με την Ορθόδοξη παράδοση, το Πάσχα βάφουμε κόκκινα τα αυγά επειδή συμβολίζουν το αίμα του Χριστού που χύθηκε για τη σωτηρία του κόσμου.


Οι «χρυσές» συμβουλές για να μη σπάσουν τα αυγά στο βράσιμο


 
 

Το ράγισμα των αυγών είναι ένα από τα συχνότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε κατά το μαγείρεμά τους, ιδιαίτερα την περίοδο του Πάσχα, όπου πολλοί βράζουν αρκετά αυγά μαζί προκειμένου να τα βάψουν τη Μεγάλη Πέμπτη, όπως ορίζει το έθιμο.

Ωστόσο, εάν ακολουθήσουμε συγκεκριμένα βήματα μπορούμε να γλιτώσουμε από τα ραγισμένα αυγά.

Συμβουλή 1: Διατηρήστε τα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου και όχι στο ψυγείο ή τουλάχιστον βγάλτε τα από την ψύξη τουλάχιστον μερικές ώρες πριν από τον βρασμό τους.

Συμβουλή 2: Όταν το νερό στην κατσαρόλα ή το σκεύος που χρησιμοποιείται πάρει μια πρώτη βράση ρίξτε μέσα στο νερό ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι.

Συμβουλή 3: Προσθέστε στο νερό από 1κ.γ. ξίδι για κάθε αβγό που έχετε στην κατσαρόλα. Το ξίδι βοηθά τις πρωτεΐνες στο ασπράδι του αβγού να σχηματιστούν πιο γρήγορα και να «δέσουν» τις ρωγμές στο κέλυφος πριν ανοίξουν.

Συμβουλή 4: Ο βρασμός πρέπει να γίνεται αργά, επομένως μη γυρίσετε το μάτι στο τέρμα και περιοριστείτε σε χαμηλές θερμοκρασίες.

Συμβουλή 5: Αφήστε χώρο στα αυγά να «αναπνεύσουν» μέσα στην κατσαρόλα. Είναι προτιμότερο να κάνετε ένα κόπο παραπάνω, παρά να βράσετε όλα τα αυγά, εάν δεν υπάρχει ο απαιτούμενος χώρος στο μαγειρικό σκεύος που χρησιμοποιείτε.


 
 

Extra Tip το κόλπο με το βετέξ: Πολλά νοικοκυριά χρησιμοποιούν στον πάτο της κατσαρόλας ένα βετέξ ή ένα άχρωμο πανί προκειμένου να αποφύγουν το σπάσιμο. Κατά τη διάρκεια του βρασίματος τα αυγά χτυπούν στα τοιχώματα και στον πάτο της κατσαρόλας με αποτέλεσμα να σπάνε. Ένα μαλακό προϊόν, όπως το βετέξ, σχεδόν θα μηδενίσει αυτόν τον κίνδυνο.

Προσοχή: Βράζουμε σε χαμηλές θερμοκρασίες προκειμένου το βετέξ, μέχρι να πάρει βράση το νερό για τα αυγά, να μην ανεβαίνει στην επιφάνεια.

iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου