Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

Κάντε ΚΛΙΚ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 1 Μαΐου 2024

Μαριχουάνα: Οι ΗΠΑ κάνουν ένα μεγάλο βήμα προς τη χαλάρωση των περιορισμών για τη χρήση της - Οι λόγοι και τα πιθανά οφέλη



Η αμερικανική Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών (DEA) αναμένεται να επαναταξινομήσει τη μαριχουάνα ως λιγότερο επικίνδυνο ναρκωτικό.Η αμερικανική Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών (DEA) αναμένεται να επαναταξινομήσει τη μαριχουάνα ως λιγότερο επικίνδυνο ναρκωτικό, όπως μετέδιδε το Associated Press. Το βήμα αυτό ήδη χαρακτηρίζεται ιστορική αλλαγή στην αμερικανική πολιτική για τα ναρκωτικά.


Παρόλο που η εν λόγω πρόταση δεν τερματίζει την ποινικοποίηση της μαριχουάνας, είναι, όπως λένε τα διεθνή μέσα, μια σημαντική αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση Μπάιντεν αξιολογεί την ασφάλεια και τη χρήση της μαριχουάνας για ιατρικούς σκοπούς.
 
 



Για περισσότερο από μισό αιώνα, η μαριχουάνα ταξινομείται στην λεγόμενη ομάδα Ι, μαζί με ναρκωτικά εξαιρετικά εθιστικά όπως η ηρωίνη.


Η πρόταση της DEA, η οποία πρέπει ακόμη να επανεξεταστεί από το Γραφείο Διαχείρισης και Προϋπολογισμού του Λευκού Οίκου, θα αναγνωρίσει τις ιατρικές χρήσεις της κάνναβης, όπως και το ότι έχει λιγότερες πιθανότητες κατάχρησης σε σχέση με πιο επικίνδυνα ναρκωτικά.

Ωστόσο, δεν θα νομιμοποιούσε τη μαριχουάνα για ψυχαγωγική χρήση.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης "συνεχίζει να εργάζεται πάνω σε αυτόν τον κανόνα", δήλωσε αξιωματούχος της κυβέρνησης Μπάιντεν.

Πέρυσι το Τμήμα Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών συνέστησε στην αμερικανική Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών ότι η μαριχουάνα θα πρέπει να είναι φάρμακο της ομάδας ΙΙΙ, μαζί με λιγότερο εθιστικές ουσίες όπως η κεταμίνη και η τεστοστερόνη, πράγμα που σημαίνει ότι θα υπόκειται σε λιγότερους περιορισμούς στην παραγωγή και την έρευνα και ότι θα μπορούσε να ληφθεί με ιατρική συνταγή.

Σημειώνεται πως πέρσι το Δεκέμβριο ο πρόεδρος των ΗΠΑ έδωσε χάρη σε δεκάδες ανθρώπους που είχαν καταδικαστεί από την ομοσπονδιακή δικαιοσύνη για κατοχή μαριχουάνας και μείωσε τις ποινές άλλων 11 που είχαν καταδικαστεί σε πολυετείς καθείρξεις για μη βίαια αδικήματα σχετιζόμενα με χρήση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ο Μπάιντεν ανέφερε ότι η απόφαση αυτή είχε ως στόχο να αντιμετωπιστούν οι ανισότητες στις καταδικαστικές αποφάσεις οι οποίες επιβαρύνουν δυσανάλογα κυρίως τους Αφροαμερικανούς. Εντάσσεται στο πλαίσιο της δέσμευσής του να μεταρρυθμίσει τη νομοθεσία που αφορά την κατοχή μαριχουάνας.

 thetoc.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου