Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

Κάντε ΚΛΙΚ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 29 Ιουνίου 2024

Οι 12 ευκαιρίες για αποταμίευση με απόδοση άνω του 3% μέχρι το τέλος του χρόνου

Οι αποταμιεύσεις σε έντοκα γραμμάτια, έχουν το πλεονέκτημα ότι είναι αφορολόγητεςΟ Οργανισμός Δημοσίου Χρέους ανοίγει τη "βεντάλια" των εντόκων γραμματίων στα οποία θα μπορούν να τοποθετούν αποταμιεύσεις έως 15.000 ευρώ τα φυσικά πρόσωπα εξασφαλίζοντας καθαρές αποδόσεις άνω του 3-3,5%. Οι αποταμιεύσεις σε έντοκα γραμμάτια, έχουν το πλεονέκτημα ότι είναι αφορολόγητες, προσφέρουν καλύτερο επιτόκιο συγκριτικά με τους προθεσμιακούς λογαριασμούς ενώ χαρακτηρίζονται από υψηλό δείκτη ασφάλειας δεδομένου ότι αποτελούν τίτλους του ελληνικού δημοσίου το οποίο πλέον έχει πολύ υψηλό βαθμό αξιοπιστίας όσον αφορά στην εξυπηρέτηση των δανειακών του υποχρεώσεων.


 
 

Μέχρι τώρα, τα φυσικά πρόσωπα μπορούσαν να αγοράσουν έντοκα γραμμάτια του ελληνικού δημοσίου με διάρκεια 6 ή 12 μηνών. Τώρα, προστίθεται ως εναλλακτική και το έντοκο γραμμάτιο διάρκειας τριών μηνών. Η επόμενη 3μηνη έκδοση είναι προγραμματισμένη για τις 3 Ιουλίου. Όποιος εγγραφεί στην έκδοση ως φυσικό πρόσωπο (γίνεται και στις τράπεζες αλλά πρέπει να υπάρχει ενεργή επενδυτική μερίδα) θα τοποθετήσει κάτι λιγότερο από 9.900 ευρώ και ύστερα από τρεις μήνες θα εισπράξει 10.000 ευρώ καθαρά. Αυτό συμβαίνει διότι με τα έντοκα γραμμάτια, ουσιαστικά οι τόκοι προκαταβάλλονται (με την έννοια ότι πληρώνεις μικρότερο ποσό στην αρχή της επένδυσης από αυτό που θα λάβεις στο τέλος της).



Οι απευθείας τοποθετήσεις φυσικών προσώπων σε έντοκα γραμμάτια του ελληνικού δημοσίου υπολογίζονται αυτή τη στιγμή σε περίπου 800-850 εκατ. ευρώ και αναμένεται να αυξηθούν τώρα που θα μπουν στο "παιχνίδι" και τα τρίμηνα έντοκα γραμμάτια. Οι αποδόσεις σε όλες τις εκδόσεις αυτή τη στιγμή είναι μεγαλύτερες από 3% αλλά ουδείς μπορεί να γνωρίζει πως θα εξελιχθούν το επόμενο χρονικό διάστημα. Όλα εξαρτώνται και από τις συνθήκες που θα επικρατήσουν στις αγορές των ομολόγων και φυσικά από το ποιες θα είναι οι αποφάσεις των κεντρικών τραπεζών (και ειδικά της ΕΚΤ) για την πορεία των επιτοκίων. Οι επόμενες εκδόσεις εντόκων γραμματίων στις οποίες θα έχουν δικαίωμα εγγραφής και τα φυσικά πρόσωπα, είναι οι εξής:


1. 03 Ιουλίου: έντοκα τρίμηνης διάρκειας

2. 24 Ιουλίου: έντοκα γραμμάτια 6μηνης διάρκειας

3. 31 Ιουλίου: έντοκα τρίμηνης διάρκειας

4. 21 Αυγούστου: έντοκα εξάμηνης διάρκειας

5. 4 Σεπτεμβρίου: έντοκα ετήσιας διάρκειας

6. 25 Σεπτεμβρίου: έντοκα εξάμηνης διάρκειας

7. 2 Οκτωβρίου: έντοκα τρίμηνης διάρκειας

8. 23 Οκτωβρίου: έντοκα εξάμηνης διάρκειας

9. 30 Οκτωβρίου: έντοκα τρίμηνης διάρκειας

10. 27 Νοεμβρίου: έντοκα εξάμηνης διάρκειας

11. 12 Δεκεμβρίου: έντοκα ετήσιας διάρκειας και

12. 23 Δεκεμβρίου: έντοκα εξάμηνης διάρκειας

Εννοείται ότι όταν ένα έντοκο λήγει, τα χρήματα επιστρέφουν στον λογαριασμό του δικαιούχου ο οποίος ανακτά το δικαίωμα να τα τοποθετήσει αλλού, ή σε άλλο έντοκο ή σε οποιαδήποτε άλλη επένδυση.

 thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου