Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

Κάντε ΚΛΙΚ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 9 Ιουνίου 2024

Ρώμη 2024: ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟΣ Μίλτος Τεντόγλου “χρυσός” με 8,65 μ. , δύο φορές.. - (video)

Μέγας είσαι Μίλτο και θαυμαστά τα επιτεύγματά σου! 

 Ο συγκλονιστικός Μίλτος Τεντόγλου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο μήκος στο Ευρωπαϊκό της Ρώμης και το έκανε με τον πλέον εμφατικό τρόπο με

άλμα στα 8,65 μ., που μάλιστα πέτυχε δύο φορές στην 5η και 6η του προσπάθεια για να πετύχει ρεκόρ διοργάνωσης και να αγγίξει το πανελλήνιο ρεκόρ του Λούη Τσάτουμα (8,66 μ.).

ΡΩΜΗ 2024 / ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ / 2η ΗΜΕΡΑ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Ο Μίλτος έγινε ο κορυφαίος άλτης φέτος στον κόσμο και σημείωσε το μεγαλύτερο άλμα στον κόσμο από το 2019!

Ο άλτης του Γιώργου Πομάσκι με την απαράμιλλη ψυχραιμία και ικανότητα να λειτουργεί σε όλες τις συνθήκες “έκοψε” τη φόρα στους επίδοξους διεκδικητές της νίκης από το πρώτο του άλμα, όταν προσγειώθηκε στα 8,42 μ. (-0,2).

Ο Σίμον Εχάμερ ξεκίνησε τον αγώνα του με 7,96 μ. και ο νεαρός Φουρλάνι με 8,38 μ. (-0,5) δείχνοντας από νωρίς πως το χειροκρότημα στην εξέδρα του έδωσε φτερά και δεν του βάρυνε τα πόδια. Ο Ιταλός πέτυχε μάλιστα στο πρώτο του άλμα παγκόσμιο ρεκόρ Ανδρών Κ20, καθώς βελτίωσε το δικό του 8,36 μέτρα και πήρε αμέσως και τα συγχαρητήρια του Έλληνα που έσπευσε να του δώσει το χέρι.

Ο Τεντόγλου ήταν σε φοβερή κατάσταση και μετά την πρώτη προσπάθεια ρίσκαρε κι έτσι ήταν άκυρος στο δεύτερο άλμα του, σημείωσε 8,49 μ. στο τρίτο, στο οποίο μάλιστα πάτησε 14 εκ. μακριά από τη γραμμή της μέτρησης!

Συνέχισε στα 8,45 μ. (-0,1) στο τέταρτο και πανηγύρισε το πέμπτο το οποίο μετρήθηκε στα 8,65 μέτρα. Ο Μίλτος Τεντόγλου κάθισε στην άκρη του σκάμματος για το τελευταίο άλμα του αγώνα, οι άλτες με μπροστάρη τον Φουρλάνι του έδωσαν το ρυθμό και από τα ηχεία έπαιζε συρτάκι. Με το που σηκώθηκε από το σκάμμα, ο ολυμπιονίκης μας ήξερε πως έχει πετύχει μια σπουδαία επίδοση. Ο πίνακας έδειξε και πάλι 8,65 μ. και το στάδιο ξεσηκώθηκε! Ο 26χρονος μπορεί να έμεινε με μια μικρή πίκρα πως σήμερα έχασε το πανελλήνιο ρεκόρ, ωστόσο ο σημερινός του αγώνας θα μείνει στην ιστορία ως ένας από τους καλύτερους στην ιστορία του αγωνίσματος με πέντε προσπάθειες πάνω από τα 8,40 μέτρα.

ΡΩΜΗ 2024 / ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ / 2η ΗΜΕΡΑ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Ο Ζίμον Εχάμερ, παρότι στην αρχή έδειξε να μην είχε τη φρεσκάδα του προκριματικού, στο τρίτο του άλμα έκανε 8,31 μ. (-0,5) και ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

Όπως είχε προβλέψει και ο Έλληνας αθλητής στη μεικτή ζώνη μετά τη διαδικασία του προκριματικού, ο φετινός τελικός του μήκους ήταν ο καλύτερος όλων των εποχών. Ο ίδιος βελτίωσε το δικό του ρεκόρ αγώνων – είχε 8,52 μ. από το Βερολίνο – , ενώ οι δύο επιδόσεις που ακολούθησαν στο βάθρο είναι οι καλύτερες που έχουν δώσει ποτέ ασημένιο και χάλκινο μετάλλιο.


Στο Ολυμπιακό στάδιο βρέθηκαν δεκάδες μέλη της ελληνικής ομάδας, που έδωσαν χρώμα στην εξέδρα και ενίσχυσαν τις προσπάθειες του συναθλητή τους, καθώς και ο αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Κεντέρης, που δε σταμάτησε να χειροκροτά τον Έλληνα αθλητή. Όπως σε κάθε αγώνα έτσι και στη Ρώμη, δίπλα στον Τεντόγλου ήταν η μητέρα και η αδελφή του.

Ο Τεντόγλου χάρισε στη χώρα μας το πρώτο της μετάλλιο στη διοργάνωση και το 16ο της χρυσό στην ιστορία της διοργάνωσης. Η Ελλάδα έχει πλέον κατακτήσει συνολικά 35 στην 90ετή ιστορία του θεσμού.

Όσο για τον ίδιο τον Τεντόγλου, έφτασε σήμερα στα 11 μετάλλια σε μεγάλες διοργανώσεις, εκ των οποίων τα 10 χρυσά!

Μέγας είσαι Μίλτο και θαυμαστά τα επιτεύγματά σου! 

Ο Μίλτος Τεντόγλου πρόσθεσε στο ενεργητικό του ένα ακόμα μεγάλο παράσημο. Το τρίτο του χρυσό μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα έρχεται ως συνέχεια μιας σπουδαίας καριέρας που ξεκίνησε πριν από πολλά χρόνια στα Γρεβενά και θεμελιώθηκε το 2018 στο Βερολίνο.

Εκεί, πριν από έξι χρόνια, στην πρωτεύουσα της Γερμανίας, ο Τεντόγλου, έχοντας συμπληρώσει 20 χρόνια και 143 ημέρες ζωής, έγινε ο νεαρότερος Έλληνας που κατακτά χρυσό στη διοργάνωση και ένας από τους μικρότερους σε ηλικία νικητές στο άλμα εις μήκος. Από τότε μέχρι σήμερα έχει κερδίσει συνολικά 11 μετάλλια στα μεγάλα ραντεβού του στίβου, εκ των οποίων τα δέκα είναι χρυσά και το ένα αργυρό.

Σήμερα, ο Τεντόγλου “έπιασε” την Κατερίνα Στεφανίδη στη λίστα των Ελλήνων με τα περισσότερα μετάλλια στο σύνολο των κορυφαίων διοργανώσεων, ωστόσο υπερτερεί έναντι της κορυφαίας Ελληνίδας στον αριθμό των χρυσών.

Οι άθλοι του Μίλτου Τεντόγλου δε σταματούν εκεί. Ο 26χρονος αθλητής του Γιώργου Πομάσκι ολοκλήρωσε σήμερα την 50ή διοργάνωση της καριέρας του με άλμα καλύτερο από τα 8,20 μέτρα! Παράλληλα, είναι ο κάτοχος του ρεκόρ αγώνων με 8,65 μ. (είχε το προηγούμενο ρεκόρ με 8,52 μ.από τη διοργάνωση του Μονάχου).

ΡΩΜΗ 2024 / ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ / 2η ΗΜΕΡΑ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
VideoQ

Ο Τεντόγλου παρέμεινε αήττητος σε διοργανώσεις στην Ευρώπη από το 2018 μέχρι σήμερα, και έγινε μόλις ο δεύτερος στην ιστορία του αγωνίσματος με τρία χρυσό στο μήκος, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του θρυλικού Ιγκόρ Τερ-Οβανέσιαν από την πρώην Σοβιετική Ένωση, που ωστόσο έχει και δύο ασημένια (1958-1971) στη συλλογή του.

Με το ατομικό ρεκόρ του, 8,65 μ., ο Τεντόγλου είναι ο τρίτος Ευρωπαίος όλων των εποχών και ένας από τους λίγους την τελευταία δεκαετία που δείχνει ικανός να απειλήσει την κορυφή της λίστας, αυτό το 8.,86 μ. του Ρομπέρ Εμιγιάν με τις ελληνικές ρίζες.


Τα μετάλλια του Τεντόγλου σε διοργανώσεις Ανδρών

2024 1ος 8,65 μ. Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανοιχτού, Ρώμη
2024 1ος 8,22 μ. Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού, Γλασκόβη
2023 1ος 8,52 μ.(-0,3)/8,25 μ. (-1,2) Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, Βουδαπέστη
2023 1ος 8,30 μ./8,03 μ. Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού, Κωνσταντινούπολη
2022 1ος 8,52 μ. Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, Μόναχο
2022 2ος 8.32 μ. Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, Γιουτζίν
2022 1ος 8,55 μ. Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού, Βελιγράδι
2021 1ος 8,41 μ. (0.1)/8,22 μ. (0,1) Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο
2021 1ος 8,35 μ. Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Α/Γ κλειστού, Τορούν
2019 1ος 8,38 μ. Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Α/Γ κλειστού, Γλασκόβη
2018 1ος 8,25 μ. Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Α/Γ, Βερολίνο


segas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου