Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

Κάντε ΚΛΙΚ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 11 Ιουνίου 2024

32χρονος αστυνομικός ήταν αρχηγός κυκλώματος ναρκωτικών: Ο "Βέτεραν", τα πάρτι και τα κρυπτονομίσματα

Ο 32χρονος ειδικός φρουρός πλήρωνε για την προμήθεια ναρκωτικών και πληρωνόταν για την πώλησή τους, με το κρυπτονόμισμα "Monero"."JOKER WARNING! ΕXTRA POTENT BLEND". "Ο Τζόκερ προειδοποιεί! ΕΞΤΡΑ ΔΥΝΑΤΟ ΜΕΙΓΜΑ". 
Αυτό ήταν το λογότυπο της συσκευασίας που περιείχε παραισθησιογόνα μανιτάρια, τα οποία διέθετε στην αγορά το κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών με αρχηγικό μέλος έναν νεαρό αστυνομικό, το οποίο εξαρθρώθηκε από τη Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ..


Πλήρωνε για την προμήθεια ναρκωτικών και πληρωνόταν για την πώλησή τους, με το κρυπτονόμισμα "Monero". 
Μιλούσε με συνεργάτες και πελάτες μόνο στην εφαρμογή επικοινωνίας TELEGRAM. Οι παραγγελίες του για την προμήθεια κατεργασμένης κάνναβης με τη μορφή "σοκολάτας" γινόταν από ΙΣΠ και ΒΕΤΕΡΑΝ, όπως τα έλεγαν κωδικά, δηλαδή από προμηθευτές σε Ισπανία και Ολλανδία. 
Αρχηγός της ομάδας διακίνησης ναρκωτικών ήταν ένας 32χρονος Ειδικός Φρουρός που υπηρετούσε στην ομάδα ΔΙ.ΑΣ. και "υπαρχηγός" του ένας 27χρονος, ενώ το κύκλωμα διέθετε έναν 53χρονο "σύμβουλο πωλήσεων και επενδύσεων" και δύο ακόμη διακινητές των ουσιών.


ECSTASY, 1.000 τεμάχια χαρτιού εμποτισμένα με "LSD", 522 γραμμάρια κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης, περίπου 2 κιλά κεταμίνης, συνθετική μεφεδρόνη, κατεργασμένη κάνναβη (σοκολάτα), ακατέργαστη κάνναβη, δενδρύλλια κάνναβης σε γλάστρες, έλαια κάνναβης, παραισθησιογόνα μανιτάρια, κατέληγαν σε μεγάλα πάρτι με συγκέντρωση πολλών νεαρών, σε Αθήνα και Κόρινθο.


Πάρτι και κρυπτονομίσματα

Οι συνομιλίες ανάμεσα στον 32χρονο αστυνομικό με συνεργάτες και πελάτες του μέσω της εφαρμογής επικοινωνίας TELEGRAM, είναι χαρακτηριστικές αναφορικά με τις παράνομες δραστηριότητες του κυκλώματος. Ενδεικτική είναι η παρακάτω που αναφέρεται στην καθυστέρηση της προμήθειας ναρκωτικών ενόψει δύο νεανικών πάρτι, τα οποία ήθελαν να εφοδιάσουν με διάφορα ήδη ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικός Φρουρός: Φίλε έχουν δύο πάρτι εδώ αύριο. Αλλά δεν ξέρω που είναι δεν γράφει και δεν έχω ναρκωτικά. μ@@@@ άμα είχε θα τα είχε δώσει γ@@@ τον βέτεραν (προμηθευτής ναρκωτικών από Ολλανδία). Με γ@@@@

Συνεργάτης: Αδερφέ Σάββατο τελικά είναι τα πάρτι, όχι Δευτέρα που σου είπα. Δεν στα έχει στείλει ακόμα;

Ειδικός Φρουρός: Αύριο λένε είναι αλλά ξεκινάνε νωρίς

Συνεργάτης: Νωρίς είναι μεσημέρι νομίζω

Ειδικός Φρουρός: Τίποτα φίλε δεν έχει στείλει και ένα τ ρακιν που έστειλε δεν κουνιέται. Με γ@@@@ με το άλλο φίλε

Σε άλλη συνομιλία ο 32χρονος ενδιαφέρεται για την αγορά κρυπτονομισμάτων, τα οποία χρησιμοποιούσε για την προμήθεια ναρκωτικών αλλά και την πληρωμή του από τις πωλήσεις.

Ειδικός Φρουρός: Κρύπτο (κρυπτονόμισμα) θα μου βρεις;


 
 
Συνεργάτης: Ναι

Ειδικός Φρουρός: Ωραία πες πότε να έχω τα λεφτά

Συνεργάτης: Πες μου πόσα θες εγώ θα πάω από την ερχόμενη Τετάρτη-Πέμπτη υπολογίζω

Ειδικός Φρουρός: Ένα μισό θέλω να πάρω. 1.300 έχει πες να βάλω κάτι παραπάνω

Συνεργάτης: Θα μου στείλει ο βέτεραν (προμηθευτής ναρκωτικών από Ολλανδία) εμένα αέρα 1 choko (κάνναβη-"σοκολάτα"). Θες να πάρεις το μισό από εκείνο και να το πληρώσεις μόλις έρθει.

Ισπ και Βεταράν (Ισπανία και Ολλανδία)


Ο 32χρονος αστυνομικός και ο 27χρονος "συν-αρχηγός" στις συνομιλίες τους χρησιμοποιούσαν το προσωνύμιο "ΙΣΠ" αν τα ναρκωτικά αποστέλλονταν από την χώρα της Ισπανίας και "Β" ή "ΒΕΤΕΡΑΝ" αν εκείνα αποστέλλονταν από την χώρα της Ολλανδίας. Οι δυο τους ήταν αποκλειστικά υπεύθυνοι για τον προγραμματισμό των διαδικαστικών θεμάτων από την αρχική προμήθεια έως και την τελική παραλαβή των ταχυδρομικών πακέτων. Τα δύο ηγετικά μέλη απέφευγαν να συνομιλούν μεταξύ τους μέσω συμβατικών τηλεφωνικών κλήσεων, αλλά μέσω ηλεκτρονικών εφαρμογών επικοινωνίας. Παράλληλα χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικές συνδέσεις, οι οποίες ήταν καταχωρημένες σε ονόματα ανύπαρκτων αλλοδαπών (αχυράνθρωπος - "κάρτα του κιλού").

Μία ακόμη χαρακτηριστική συνομιλία έχει ως θέμα την ποιότητα του ναρκωτικού που είχαν προμηθευτεί:

Συνεργάτης: Μοιάζει πολύ ανοιχτόχρωμο (ναρκωτικό)

Ειδικός Φρουρός: Το πρώτο είναι ίσπ (προμηθευτής ναρκωτικών από Ισπανία). Το δεύτερο βέτεραν (προμηθευτής ναρκωτικών από Ολλανδία)

Συνεργάτης: Ωπ

Ειδικός Φρουρός: Ξανθιά

Συνεργάτης: Και λέει ο τύπος ότι είναι οκ; Σε σχέση με τον μπομπ; Τι να λέει άραγε

Ειδικός Φρουρός: Ο β ναι λέει είναι μαλακή. Τώρα να πουλήσει θα θέλει. Ο ίσπ έχει την σκούρα αλλά σίγουρα του β θα είναι κάτι καλό η ξανθιά, τώρα η ισπ φαίνεται και αυτή καλή

Συνεργάτης: Αυτό σκέφτομαι έχει πρόσωπο αυτός ο β; Η αλήθεια είναι αυτή αλλά είναι αφερέγγυος ο τύπος

Ο "σύμβουλος πωλήσεων" και τα… φυτά

Στο κύκλωμα συμμετείχε και ένας 53χρονος, γνώστης ναρκωτικών ουσιών, ο οποίος έδινε την… άποψή του σχετικά με την παραγγελία των διαθέσιμων ουσιών από προμηθευτές, ενώ πραγματοποιούσε από κοινού με τον 32χρονο αστυνομικό τις παραλαβές των ταχυδρομικών δεμάτων, καθώς και την πώληση των ναρκωτικών στους υποψήφιους πελάτες. Σε μία χαρακτηριστική συνομιλία ο "σύμβουλος πωλήσεων" δίνει συμβουλές σε μια γυναίκα για την καλλιέργεια των "φυτών"-"λουλουδιών" της.

Γυναίκα: Να σου πω, τα λουλούδια σου εσένα τα δικά σου, πιάνουνε και μυγάκια σκουλήκια που τρώνε τα φύλλα και τέτοια; Ότι παθαίνουν και τα υπόλοιπα φυτά;

"Σύμβουλος": Αυτό που έχω μέσα, του έχω φτιάξει τεχνητό περιβάλλον για να γίνει με λάμπα. Αυτό που είναι έξω. Ναι θέλει ήλιο. Το έχω καβατζώσει σε μια γωνίτσα, του έχω βάλει άλλα προστατευτικά μπροστά και τ’ αφήνω. Ξέρω εγώ, όπως πάει, σιγά σιγά.
Έφυγε από το νοσοκομείο για τα ναρκωτικά

Ο 32χρονος αστυνομικός χρησιμοποιούσε το σπίτι του στην Πλατεία Αμερικής ως ορμητήριο αποθήκευσης, καλλιέργειας και διακίνησης των ναρκωτικών ουσιών. Στο εσωτερικό του εντοπίστηκε μεγάλη ποσότητα παραισθησιογόνων μανιταριών, είχε εγκαταστήσει πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο με λάμπες, σωλήνα εξαερισμού, κάτοπτρο και σκάμμα, με ειδικό χώμα και άγνωστο χημικό υγρό για την καλλιέργεια τους.

Στις 12 Απριλίου 2024 ο αστυνομικός έγινε αντιληπτός από τα στελέχη της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων να παραλαμβάνει από υπάλληλο εταιρείας ταχυμεταφορών, ένα δέμα το οποίο περιείχε ποσότητα άγνωστης ναρκωτικής ουσίας και να πηγαίνει σπίτι του. Το απόγευμα της ίδιας μέρας βγήκε από το διαμέρισμα και πέταξε σε κάδο απορριμμάτων το χάρτινο κουτί στο οποίο αναγράφονταν ο αριθμός αποστολής από το ταχυδρομικό δέμα που παρέλαβε. Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι ο αποστολέας ήταν από την Ολλανδία, ενώ παραλήπτης ήταν ανύπαρκτο πρόσωπο, με δηλωμένο τηλέφωνο επικοινωνίας, "επιχειρησιακό" τηλέφωνο που χρησιμοποιούσε ο 32χρονος αστυνομικός.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ο αστυνομικός της ΔΙ.ΑΣ. στις 11 Απριλίου 2024 ενώ νοσηλευόταν στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, προσπάθησε να βγει από αυτό για να παραλάβει δέμα με ναρκωτικά. Δεν τα κατάφερε γιατί η απουσία του έγινε αντιληπτή από τους θεράποντες στρατιωτικούς ιατρούς, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να επιστρέψει πίσω στο νοσοκομείο και να δρομολογήσει την παραλαβή του δέματος την επόμενη μέρα όπως και έγινε.
Η τελευταία παράδοση

Το μεσημέρι της 7ης Ιουνίου 2024 ο 32χρονος αστυνομικός πήγε να παραλάβει ένα ταχυδρομικό δέμα από θυρίδα αυτόματου μηχανήματος εταιρείας ταχυμεταφορών στην περιοχή των Σεπολίων. Κατευθύνθηκε στο σπίτι του 27χρονου "συν-αρχηγού" και του το παραδίδει. Στη συνέχεια πηγαίνει στον Νέο Κόσμο όπου πήρε ένα άλλο ταχυδρομικό δέμα από θυρίδα αυτόματου μηχανήματος εταιρείας ταχυμεταφορών.

Το πρώτο ταχυδρομικό δέμα που παρέλαβε, προερχόταν από την Ισπανία, ενώ το δεύτερο από την Ολλανδία. Τότε έγινε η σύλληψή του.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι τα μέλη της οργάνωσης από τα τέλη του 2023 έως τον Ιούνιο του 2024, έχουν αποστείλει και παραλάβει στην κατοχή τους τουλάχιστον τρία δέματα, με σκοπό την εισαγωγή ναρκωτικών ουσιών στην Ελλάδα, ενώ το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν υπερβαίνει τα 75.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν το περασμένο Σάββατο στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος αφού τους άσκησε ποινική δίωξη, τους παρέπεμψε ενώπιον του Ανακριτή, ο οποίος παρήγγειλε την επαναπροσαγωγή τους, την ερχόμενη Τετάρτη, ενώπιον της 4ης Ανακρίτριας Ναρκωτικών του Πρωτοδικείου Αθηνών, διατηρώντας την προσωρινή κράτηση τους.

thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου