VOLTEROS

VOLTEROS

Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Αναζήτηση


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024

Πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός Ντόναλντ Σάδερλαντ - Οι ταινίες του που άφησαν εποχή


Τη δυσάρεστη είδηση ανακοίνωσε ο γιος του Ντόναλντ Σάδερλαντ, Κίεφερ που είναι και αυτός ηθοποιός.Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών, ο σπουδαίος ηθοποιός Ντόναλντ Σάδερλαντ. Τη δυσάρεστη είδηση ανακοίνωσε μέσω των social media, ο γιος του, Κίφερ, αναρτώντας μία φωτογραφία από την παιδική του ηλικία στο πλάι του πατέρα του.


"Με βαριά καρδιά, σας ανακοινώνω ότι ο πατέρας μου, Ντόναλντ Σάδερλαντ απεβίωσε. Προσωπικά πιστεύω ότι ήταν ένας από τους πιο σημαντικούς ηθοποιούς στην ιστορία του κινηματογράφου. Ποτέ δεν πτοήθηκε από έναν ρόλο, καλό, κακό ή άσχημο. Αγαπούσε αυτό που έκανε και έκανε αυτό που αγαπούσε, και κανείς δεν μπορεί να ζητήσει κάτι περισσότερο από αυτό. Μια ζωή που έζησε καλά" έγραψε στο Instagram.

 
 
 
Ποιος ήταν ο Ντόναλντ Σάδερλαντ

Ο Ντόναλντ ΜακΝίκολ Σάδερλαντ γεννήθηκε το 1935 στο Σεντ Τζον του Καναδά και πρωτοεμφανίστηκε στη μεγάλη οθόνη το 1964 στην ταινία τρόμου "Το κάστρο των ζωντανών νεκρών" του Γουόρεν Κίφερ. Η διασημότητα χτύπησε την πόρτα του Σάδερλαντ τρία χρόνια αργότερα με τη συμμετοχή του στο αριστουργηματικό "Και οι δώδεκα ήσαν καθάρματα" του Ρόμπερτ Όλντριτζ.

Οι ερμηνείες του σε ταινίες που άφησαν εποχή, από τον "Καζανόβα" του Φελίνι, το "MASH", το "1900" του Μπερτολούτσι, το "Ο Τζόνι πήρε το όπλο του" και τόσα άλλα, τον ανέδειξαν σε μεγάλης ερμηνευτικής εμβέλειας και ποιοτικό πρωταγωνιστή.

Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο και στη Βασιλική Ακαδημία Δραματικών Τεχνών στο Λονδίνο και κέρδισε την πρώτη του Χρυσή Σφαίρα το 1996 για τον ρόλο του στην ταινία Πολίτης Χ και τη δεύτερη το 2002 για την τηλεταινία Μονοπάτια πολέμου.


Στις 6 Σεπτεμβρίου του 2017 ανακοινώθηκε ότι θα βραβευτεί με το Τιμητικό Όσκαρ, το οποίο έλαβε τον Νοέμβριο του ίδιου έτους.


Ήταν πατέρας των επίσης ηθοποιών Κίφερ, Άνγκους και Ρόσιφ Σάδερλαντ.


thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου