Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

Κάντε ΚΛΙΚ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024

Αντάμωσαν οι καραγκούνηδες στα Τρίκαλα – Μεγάλο γλέντι στο Μύλο Ματσόπουλου – (εικόνες)

Κατακλείστηκε ο υπαίθριος χώρος στο πάρκο Ματσόπουλου από τους Καραγκούνηδες και φίλους της Ένωσης Καραγκούνηδων(ΕΚΝΤ) το απόγευμα της Κυριακής.

Στην εκδήλωση προηγήθηκε η παρέλαση των χορευτικών τμημάτων τα οποία κινήθηκαν περιμετρικά του πάρκου Ματσόπουλου για να καταλήξουν στη προκαθορισμένη θέση τους αφού πρώτα πέρασαν μπροστά από τους επισήμους.

 
 

Το Πανηγύρι των Καραγκούνηδων άρχισε με την παρουσίαση των δρώμενων της δημοπρασία του Υψώματος και της ελληνικής σημαίας και συνέχισε με τα οικογενειακά γλέντια «στο μεσοχώρι» και τα γλέντια στα ξωκλήσια και στους θαυματουργούς χώρους. Πολυμελείς χορευτικές ομάδες εισήλθαν στο χώρο συνοδευόμενες η κάθε μία από τους δικούς της μουσικούς και έστησαν τον χορό τους οριοθετώντας τον χώρο δράσης τους. Μια πανδαισία από χορούς, τραγούδια, φορεσιές, παραδοσιακά τραπέζια, τάβλες με παραδοσιακά φαγητά και οβελίες, εκτυλίχτηκε καταλαμβάνοντας όλο το χώρο της τεράστιας υπαίθριας σκηνής που μάγευε το κοινό.

Στην όλη διαδικασία της εκδήλωσης συμμετείχε πλήθος συλλόγων και χορευτών από κάθε γωνιά του νομού και όχι μόνο και το μόνο σίγουρο είναι ότι άφησαν ισχυρό το αποτύπωμα τους στον πολιτισμό και την παράδοση του τόπου.

   
 

 
    
 
 
            

 

trikalaopinion.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου