Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

Κάντε ΚΛΙΚ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 11 Ιουνίου 2024

Αντίστροφη μέτρηση για τον ανασχηματισμό σε κυβέρνηση και Μαξίμου: Παγωμάρα μετά την απώλεια ενός εκατ. ψήφων



Αν το μήνυμα ελήφθη, τότε αυτό πρέπει να εκφραστεί.
Ο μόνος τρόπος, σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι ο ανασχηματισμός, που όπως όλα δείχνουν θα γίνει σύντομα, και μάλιστα με δομικά χαρακτηριστικά. Αν και ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν αρέσκεται σε σαρωτικές αλλαγές, εντούτοις φαίνεται ότι αυτή τη φορά το πέρασμα κάτω από τον πήχη του 33% και η αποχή που έστειλε 1.000.000 γαλάζιους ψηφοφόρους στον καναπέ, στην παραλία, και κάποιους πιο... δεξιά, ήχησαν δυνατά στο Μέγαρο Μαξίμου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αλλαγές στο υπουργικό συμβούλιο μπορεί να συνοδευθούν και με αλλαγές στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον πρωθυπουργό να θέλει να χαράξει μία νέα πορεία στο κυβερνητικό έργο, το οποίο παρουσίαζε αρρυθμίες, που φαίνεται να είχε εντοπίσει και ο ίδιος νωρίτερα. 
Το 28,3% των ευρωεκλογών, αποτέλεσε το φιτίλι που θα βάλει νωρίτερα τη.. φωτιά των αλλαγών, σηματοδοτώντας το καινούργιο ξεκίνημα.


"Ηρεμία πριν την καταιγίδα", έλεγαν κυβερνητικά στελέχη περιγράφοντας την ατμόσφαιρα στο Μέγαρο Μαξίμου, συστήνοντας ωστόσο ψυχραιμία. 
Όπως έλεγαν, η Νέα Δημοκρατία παραμένει πρώτη δύναμη στη χώρα, με διαφορά από το δεύτερο κόμμα, την ώρα που τα κυβερνητικά σχήματα σε Γαλλία και Γερμανία κατέρρευσαν. Στην Ελλάδα η Νέα Δημοκρατία είναι ισχυρή, αν και δεν έπιασε τον στόχο, ακούγοντας την δυσαρέσκεια των πολιτών, με όποιον τρόπο και αν αυτή εκφράστηκε.


 
 

Το επόμενο βήμα θα γίνει σήμερα, με τον Κυρ. Μητσοτάκη να περιγράφει το πλαίσιο της επόμενης ημέρας σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Alpha και εάν έχει πάρει τις αποφάσεις του για τις αλλαγές που θέλει να κάνει, θα προχωρήσει από Τετάρτη ανακοινώνοντας τον ανασχηματισμό και δίνοντας τον νέο βηματισμό στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της Παρασκευής. 
Από τις αλλαγές που θα γίνουν, θα καταστούν και πιο ευδιάκριτοι οι τομείς που παρουσιάστηκαν οι αστοχίες και τα λάθη, για τα οποία μίλησε ο ίδιος ο Κyr. Μητσοτάκης στο μήνυμα του το βράδυ της εκλογικής αναμέτρησης.
Το δίλημμα αριστερά ή δεξιά

Το σχέδιο νόμου για ομόφυλα ζευγάρια φαίνεται ότι κόστισε στο "γαλάζιο" στρατόπεδο και παρά το γεγονός ότι πέρασαν αρκετοί μήνες από την ψήφισή του, δεν "ξεχάστηκε" η στροφή από τις παραδοσιακές αξίες της λαικής δεξιάς. 
Δεν ήταν λίγοι οι βουλευτές της κυβερνώσας παράταξης που έριχναν το… φταίξιμο στο επίμαχο σχέδιο νόμου-άλλωστε ήταν πολλοί που δεν το ψήφισαν- και έθεταν το ερώτημα γιατί θα έπρεπε να ψηφιστεί τώρα και όχι μετά τις ευρωεκλογές. 
Άλλοι βουλευτές πάλι έθεταν θέμα επιστροφής στις ρίζες της παράταξης, στον κοινωνικό φιλελευθερισμό, ενώ κάποια "γαλάζια" στελέχη έλεγαν με νόημα ότι σε υπουργικούς θώκους έχουν τοποθετηθεί πρόσωπα που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, "λες και η Νέα Δημοκρατία δεν έχει φυτώριο στελεχών".

Μπορεί να αλλάξει πορεία η Νέα Δημοκρατία τώρα μετά το άνοιγμα στον μεσαίο χώρο, που άλλωστε της έδωσε τη νίκη στις τελευταίες εθνικές εκλογές; Θα "αποκηρύξει" ο Κυρ. Μητσοτάκης το κέντρο που τού έδωσε μετά τις αλλεπάλληλες κρίσεις το πράσινο φως για αλλαγές και μεταρρυθμίσεις; 
Και πώς θα "μαζέψει" τις τελευταίες διαρροές προς τα δεξιά του, που έδωσαν "αέρα" στον Κυριάκο Βελόπουλο αλλά και στη Νίκη; Θέλει αυτό το πολιτικό κοινό ο Κυρ. Μητσοτάκης;

Απαντήσεις στα ερωτήματα ίσως δώσει ο ίδιος σήμερα στην συνέντευξή του αλλά και με τις διορθωτικές κινήσεις που θα κάνει σε επίπεδο προσώπων. Μένει να δούμε αν θα συνοδευθούν και με αλλαγές σε επίπεδο πολιτικών.

thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου