Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

Κάντε ΚΛΙΚ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024

Μπήκε να κάνει ντουζ και είδε μπροστά του ένα τεράστιο φίδι που κρυβόταν πίσω από την κουρτίνα του μπάνιου

Δάγκωμα φιδιού: Το 1ο πράγμα που πρέπει να κάνεις μόλις σε δαγκώσει και το λάθος που κάνουν όλοι και απαγορεύεται 


Ένας κάτοικος του Κουίνσλαντ, στην Αυστραλία, βίωσε ένα εντυπωσιακό και τρομακτικό γεγονός όταν ανακάλυψε έναν πύθωνα 2 μέτρων στο μπάνιο του, ενώ βρισκόταν στην τουαλέτα. Η ήρεμη στιγμή του διακόπηκε απότομα από την αναπάντεχη εμφάνιση του επικίνδυνου ερπετού.

Πύθωνας δύο μέτρων κρυβόταν πίσω από την κουρτίνα


Με ένα φίδι μήκους περίπου δύο μέτρων, το οποίο έδειχνε άνετο σε ένα αναπάντεχο περιβάλλον, ο ιδιοκτήτης του σπιτιού επικοινώνησε αμέσως με τον Anthony Jackson από την Hudson Snake Catching για βοήθεια. Ο Jackson έφτασε γρήγορα στην ιδιοκτησία του στο Όξενφορντ για να αντιμετωπίσει την δύσκολη αυτή κατάσταση με το φίδι.


Ο Jackson, που πριν ένα χρόνο άφησε την καριέρα του στη φωτογραφία άγριας φύσης για την αλίευση φιδιών, έφτασε γρήγορα στο περιστατικό, μόλις εννέα λεπτά μετά την έκκληση για βοήθεια. Με την απαραίτητη εμπειρία και προσοχή, πλησίασε τον πύθωνα και τον απομάκρυνε με ασφάλεια από το μπάνιο.
Δείτε και το σχετικό βίντεο


 
 


Αν και το φίδι ήταν μεγάλο, ο Jackson κατάφερε να βγάλει το ερπετό από τη θέση του σε λίγα δευτερόλεπτα. Παρόλα αυτά, ο πύθωνας αντέδρασε επιθετικά, ίσως νομίζοντας ότι είχε βρει κάποιο θήραμα. Ο Jackson κατάφερε να τον ασφαλίσει γρήγορα με έναν γάντζο και να τον τοποθετήσει σε μια μαξιλαροθήκη πριν τον αφήσει ελεύθερο στη φύση.

Το φίδι που είσβαλε στο μπάνιο φαίνεται ότι βρέθηκε εκεί λόγω των πρόσφατων εργασιών αφαίρεσης δέντρων στην περιοχή. Η αναστάτωση που προκάλεσε η αφαίρεση των δέντρων στο πίσω μέρος του σπιτιού φαίνεται ότι οδήγησε το φίδι να ψάξει καταφύγιο. Κατά τη διασχίση δρόμων και την ανάβαση τοίχων, κατάφερε να βρει τον δρόμο του σε ένα δέντρο με προεξέχοντα κλαδιά που οδήγησαν στην οροφή του σπιτιού. Ο πύθωνας εν τέλει βρήκε τη ζεστασιά που έψαχνε μέσω της θερμικής λάμπας στο μπάνιο.

Δάγκωμα φιδιού: Το 1ο πράγμα που πρέπει να κάνεις μόλις σε δαγκώσει και το λάθος που κάνουν όλοι και απαγορεύεται

Πρόσφατα, ένας κάτοικος αγροτικής περιοχής του Δήμου Ερυμάνθου εισήχθη στο Νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας» μετά από δάγκωμα από οχιά, ένα από τα πιο δηλητηριώδη φίδια στη χώρα μας. Η κατάσταση του είναι σοβαρή, καθώς παρουσιάζει επιπλοκές από το δηλητήριο του φιδιού, παρά την άμεση αντιμετώπιση με αντιοφικό ιό στο ίδιο το νοσοκομείο.

Οι ιατροί επιδεικνύουν μεγάλη φροντίδα και προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση του ασθενούς με κάθε δυνατό μέσο, παραμένοντας ελπιδοφόροι για την αντίδρασή του στη θεραπευτική αγωγή. Προφανώς, το δηλητήριο από το δάγκωμα της οχιάς αποδείχθηκε ιδιαίτερα επιβλαβές για τον οργανισμό του, προκαλώντας επιπλοκές που επηρέασαν αρνητικά την κατάστασή του.

Κίνδυνος Δάγκωματος: Περιστατικά και Προφυλάξεις

Επιπλέον, υπενθυμίζεται το περιστατικό που συνέβη πέρυσι, όταν ένα τετράχρονο κορίτσι μεταφέρθηκε σε ΜΕΘ νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη, μετά από δάγκωμα από φίδι, πιθανόν οχιά, σε χωριό του Δήμου Ρήγα Φεραίου στο Βόλο. Το παιδί παίζοντας έξω από την εκκλησία του χωριού με τη γιαγιά του, εκτίναξε το χέρι του σε πευκοβελόνες όπου βρισκόταν κρυμμένο το φίδι. Η κατάσταση της υγείας του παιδιού επιδείνωθη και απαιτήθηκε η άμεση μεταφορά του σε ΜΕΘ νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης.

Επιπλέον, γνωρίζουμε ότι στη χώρα μας υπάρχουν δεκάδες είδη φιδιών, μεταξύ των οποίων η οχιά, ο σαπίτης και το αγιόφιδο, τα οποία είναι γνωστά για τη δηλητηρίασή τους. Τα νέα αυτά δημιουργούν βαθιά ανησυχία σχετικά με τον κίνδυνο που μπορούμε να αντιμετωπίσουμε σε περίπτωση δάγκωμα από φίδι.

Οι ειδικοί του Metropolitan Hospital μας ενημερώνουν για τα μέτρα που πρέπει να λάβουμε σε περίπτωση δάγκωματος από φίδι καθώς και τα πράγματα που πρέπει να αποφύγουμε για τη δική μας ασφάλεια.

Φίδια στην Ελλάδα: Τα λόγια των ειδικών 

Ο διευθυντής του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, κ. Δημήτρης Μπαμπαλής, επισημαίνει ότι φέτος παρατηρείται έξαρση στα δαγκώματα από φίδια σε ανθρώπους στην περιοχή της Λάρισας. Η καταγραφή αυτών των περιστατικών στα δύο νοσοκομεία της πόλης έχει γίνει σχεδόν καθημερινό φαινόμενο. «Η αλήθεια είναι ότι φέτος υπάρχει μία έξαρση στο δείγμα φιδιού, πιθανώς υπάρχει και μία αύξηση του πληθυσμού των φιδιών. Ήταν μία άνοιξη με πολλές βροχές»

Σύμφωνα με τις εξηγήσεις του κ. Δημήτρη Μπαμπαλή, είναι απαραίτητο να ληφθούν προληπτικά μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Η πρώτη προτεραιότητα είναι η αποκοπή των χόρτων σε πολλές περιοχές, καθώς αυτό θα συμβάλει στη μείωση του περιβαλλοντικού παράγοντα που έχει συντελέσει στην έξαρση αυτών των περιστατικών.

«Τα περισσότερα περιστατικά, συμπληρώνει, αφορούν ανθρώπους που κάνουν δουλειές στην ύπαιθρο, οπότε καλά είναι να έχουν μπότες, κάλτσες, να μην πηγαίνουν δηλαδή σε περιοχές όπου μπορεί να υπάρχουν φίδια με παντόφλες, ξυπόλυτοι κλπ.», αναφέρει χαρακτηριστικά.

 Τι κάνω αν με δαγκώσει φίδι;

Σε περίπτωση που κάποιος δεχθεί ένα δάγκωμα από φίδι, ο κ. Μπαμπαλής συμβουλεύει πως «το σημαντικό είναι αν μπορέσουν να δουν το φίδι, να μας το περιγράψουν… και το πιο σημαντικό είναι ότι δεν πρέπει να κάνουν τίποτε εκτός από το ότι να προσφύγουν σε μία υγειονομική δομή.

Όλα τα άλλα που κάνει ο κόσμος από φήμες και διαδόσεις είναι πιο επικίνδυνα απ’ το ίδιο το δάγκωμα του φιδιού… Το δάγκωμα του φιδιού που εκτός από τις πολύ σπάνιες περιπτώσεις που εμφανίζεται αλλεργία, είναι βλαπτικό σε διάστημα ωρών και ημερών, δεν είναι κάτι για να τρέχει κανείς στο δευτερόλεπτο. Άρα υπάρχει ο χρόνος να μη κάνει κανείς τίποτε, να ξεπλύνει την πηγή, να βάλει αντισηπτικό και μετά να πάει σε μία υγειονομική δομή».


enimerotiko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου