VOLTEROS

VOLTEROS

Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Αναζήτηση


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024

Ο Ιωάννης Μίμης παρέλαβε το ξίφος του Αξιωματικού του Ελληνικού Στρατού από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου


Ανθυπολοχαγός του Ελληνικού Στρατού ανακηρύχθηκε επισήμως σήμερα ο Γρεβενιώτης  Ιωάννης Μίμης, κατά την Τελετή Ορκωμοσίας και της απονομής των ξιφών στους νέους Ανθυπολοχαγούς Τάξεως 2024, που πραγματοποιήθηκε στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων.


Στην τελετή παρευρέθηκαν, φανερά συγκινημένοι και υπερήφανοι ο πατέρας  του Χρήστος Μίμης, συνοδευόμενος από την κόρη του
 Δέσποινα Μίμη.

Τα ξίφη παρέδωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας  κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Η Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (Σ.Σ.Ε.) είναι Ανώτατο Στρατιωτικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα του Ελληνικού Στρατού Ξηράς. Ιδρύθηκε στο Ναύπλιο την 1η Ιουλίου 1828 με διάταγμα του Ιωάννη Καποδίστρια ως σχολή αξιωματικών.

Για αρκετό καιρό (1894-1982), έδρευε σε εγκαταστάσεις βόρεια του Πεδίου του Άρεως στην Αθήνα, όπου σήμερα στεγάζεται το Πρωτοδικείο Αθηνών, εκτός του παλαιού Διοικητηρίου, στο οποίο σήμερα στεγάζεται η Σχολή Εθνικής Άμυνας. Οι εγκαταστάσεις βρίσκονται στο στρατόπεδο στην περιοχή της Βάρης Αττικής. Εκεί βρίσκονται στρατώνες, σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις, υπαίθριοι χώροι εκπαίδευσης και αθλητισμού, καθώς και το Μουσείο της Σχολής.
Δέσποινα (αδερφή), Χρήστος (μπαμπάς)  και Γιάννης Μίμης (αξιωματικός ΠΖ)

Η φοίτηση στη Σχολή Ευελπίδων (μια από τις αποκαλούμενες «παραγωγικές σχολές» στην ορολογία των Ενόπλων Δυνάμεων) διαρκεί τέσσερα χρόνια και οι Ευέλπιδες αποφοιτούν με το βαθμό του Ανθυπολοχαγού. Τα τελευταία χρόνια η εγγραφή στη Σχολή ημεδαπών μαθητών ακολουθεί το σύστημα των πανελληνίων εξετάσεων παράλληλα με τεστ και αθλητικές επιδόσεις. Στην Σ.Σ.Ε. φοιτούν επίσης και αλλοδαποί μαθητές - στελέχη ξένων Ενόπλων Δυνάμεων.

ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΑΕΤΟ: Πολλά συγχαρητήρια, καλή σταδιοδρομία Γιάννη!!!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου