Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

Κάντε ΚΛΙΚ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 22 Ιουνίου 2024

Ο Ντόναλντ Σάδερλαντ είχε αποφρακτική πνευμονοπάθεια - Ήταν διαβόητος καπνιστής τεσσάρων πακέτων την ημέρα

Μια εξουθενωτική και ανίατη ασθένεια των πνευμόνων, που προκαλείται συχνότερα από το κάπνισμα.Ο θρύλος του σινεμά και της μικρής οθόνης Ντόναλντ Σάδερλαντ, ο οποίος "έφυγε" σε ηλικία 88 ετών, αντιμετώπιζε χρόνια αναπνευστικές δυσκολίες. Μάλιστα αναγκάστηκε να έχει μηχάνημα παροχής οξυγόνου με σωλήνα για να τον βοηθάει.


Σύμφωνα με το RadarOnline.com, ο Σάδερλαντ, ήταν διαβόητος καπνιστής τεσσάρων πακέτων την ημέρα, κάτι που ίσως τον οδήγησε στο να πάσχει από μια συνεχιζόμενη αποφρακτική πάθηση των πνευμόνων, όπως λέγεται χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια ή ΧΑΠ.

"Ήταν μια εξουθενωτική και ανίατη ασθένεια των πνευμόνων, που προκαλείται συχνότερα από το κάπνισμα", ανέφερε πηγή.


Ο Σάδερλαντ, του οποίου η καριέρα διήρκεσε περισσότερες από έξι δεκαετίες και περιλάμβανε τον ρόλο του Προέδρου Σνόου στο Franchise The Hunger Games, συχνά αναγκαζόταν να χρησιμοποιεί αναπνευστικό εξοπλισμό ακόμα και δημόσια λόγω της ενοχλητικής συνήθειας του να καπνίζει στο παρελθόν.



 
 

Η ΧΑΠ περιορίζει την πρόσληψη αέρα τόσο σοβαρά που οι περισσότεροι από αυτούς που υποφέρουν από τα εξουθενωτικά συμπτώματά της εξαρτώνται από τις μηχανές οξυγόνου για την επιβίωσή τους. Μπορεί επίσης να προκαλέσει σοβαρή αναπνευστική κρίση και οι πάσχοντες αντιμετωπίζουν οξεία αναπνευστική ανεπάρκεια εάν δεν αντιμετωπιστεί κατάλληλα.

Μια άλλη πηγή κοντά στον Καναδό ηθοποιό - ο γιος του οποίου είναι ο σταρ του Designated Survivor- είπε ότι ο Σάδερλαντ κάπνιζε τέσσερα πακέτα την ημέρα "τη δεκαετία του '60 και του '70" και πρόσθεσε ότι "δεν θα ήταν καθόλου περίεργο να μάθουμε ότι είχε ΧΑΠ, παρόλο που έκοψε το κάπνισμα πριν από δεκαετίες".


Αφού σταμάτησε να καπνίζει, ο Σάδερλαντ έγινε φανατικός αντικαπνιστής. Κρατούσε μάλιστα τους καπνιστές τουλάχιστον 100 μέτρα μακριά από κινηματογραφικά πλατό.

Ο γιος του Κίφερ ανακοίνωσε τον θάνατο του πατέρα του, λέγοντας: "Με βαριά καρδιά, σας λέω ότι ο πατέρας μου, Ντόναλντ Σάδερλαντ πέθανε. Προσωπικά πιστεύω ότι είναι ένας από τους πιο σημαντικούς ηθοποιούς στην ιστορία του κινηματογράφου."


Ο 88 χρονος Καναδός είχε μια εντυπωσιακή λίστα με τίτλους ταινιών, όπως The Dirty Dozen, M*A*S*H, το θρίλερ Klute καθώς και το κλασικό Animal House και την επιτυχημένη ταινία Pride & Prejudice.




"Δεν πτοήθηκε ποτέ από έναν ρόλο, καλό, κακό ή άσχημο", θυμάται ο γιος του Κίφερ στο αφιέρωμα του, γιορτάζοντας την κληρονομιά που άφησε πίσω του ο αγαπημένος του πατέρας. "Αγαπούσε αυτό που έκανε και έκανε αυτό που αγαπούσε, και ποτέ δεν μπορεί κανείς να ζητήσει περισσότερα από αυτό. Μια ζωή που ζούσε καλά".




 thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου