VOLTEROS

VOLTEROS

Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Αναζήτηση


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024

Johnson & Johnson: Ανησυχία στις Ελληνίδες μητέρες για το "αθώο" ταλκ - Δεκάδες χιλιάδες αγωγές στο εξωτερικό



Πρόστιμο - μαμούθ στην Johnson και Johnson για το παγκοσμίως γνωστό ταλκ της

Εχει ήδη αποσύρει την παιδική πούδρα Baby Powder THETOC TEAM


Μάχη για το αν το το παιδικό ταλκ Baby Powder περιέχει αμίαντο

Ανησυχία επικρατεί στην Ελλάδα σχετικά με την παιδική πούδρα της Johnson & Johnson, που θεωρείται ύποπτη για καρκινογενέσεις.


Σύμφωνα με το Mega, Ελληνίδες πηγαίνουν στους παιδιάτρους και ψάχνουν οδηγίες και συμβουλές. Μεγαλύτερη η αγωνία για τις εγκυμονούσες αλλά και όσες έχουν μεγάλα παιδιά.


Τον Απρίλιο του 2024 Johnson & Johnson ανακοίνωσε ότι συμφώνησε να πληρώσει 8,9 δισ. δολ. για την επίλυση των μηνύσεων που συνδέουν την εμφάνιση περιστατικών καρκίνου με προϊόντα της εταιρείας που περιείχαν ταλκ, όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Ο μεγαλύτερος κατασκευαστής προϊόντων υγείας παγκοσμίως ελπίζει να καταλήξει σε διακανονισμό των καταγγελιών από περίπου 60.000 ενάγοντες, ενώ θα δημιουργήσει ένα fund για να καλύψει μελλοντικές απαιτήσεις.



 

 
Η J&J έχει ήδη αποσύρει την παιδική πούδρα Baby Powder που είχε βάση το ταλκ καθώς και άλλα προϊόντα από την αγορά, σύμφωνα με το Bloomberg.


"Προχωράμε μπροστά για να πετύχουμε μια τελική λύση αυτών των θεμάτων. Παρουσιάσαμε μία επανοργάνωση που θα φροντίσει το 99,7% από τους εναπομείναντες ισχυρισμούς. Είμαστε πολύ σίγουροι για το που είμαστε στην διαδικασία και θέλουμε μια τελική λύση", λέει ο CEO της J&J στο CNBC.


Οι αγωγές μπαράζ και οι αποζημιώσεις-μαμούθ σοκάρουν αλλά και ανησυχούν τους γονείς που ήθελαν το καλύτερο για τα παιδιά τους.


"Η Johnson & Johnson πρέπει να καταβάλει 260 εκατομμύρια δολάρια σε μια γυναίκα από το Όρεγκον, η οποία δήλωσε ότι έπαθε μεσοθηλίωμα, έναν θανατηφόρο καρκίνο που συνδέεται με την έκθεση στον αμίαντο, από την εισπνοή σκόνης ταλκ της εταιρείας, έκριναν οι ένορκοι . Ο Erik Haas, παγκόσμιος αντιπρόεδρος της J&J για τις δικαστικές υποθέσεις, ανέφερε ότι η ετυμηγορία ”δεν συμβιβάζεται με τις δεκαετίες ανεξάρτητων επιστημονικών αξιολογήσεων που επιβεβαιώνουν ότι το ταλκ είναι ασφαλές, δεν περιέχει αμίαντο και δεν προκαλεί καρκίνο”.


thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου