Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

Κάντε ΚΛΙΚ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024

Mεγάλη επέτειος για το Γρεβενιώτικο ποδόσφαιρο καθώς στις 27 Ιουνίου 1971 ο ιστορικός Πυρσός συνέτριψε με σκορ 4-0 τον Ορφέα Ελευθερούπολης και ανέβηκε για πρώτη φορά στην Iστορία του στη Β’ Εθνική.

Γράφει ο Βαγγέλης Γυφτόπουλος 

Πέρασαν 53 χρόνια, αλλά για όσους έζησαν εκείνες τις εποχές μοιάζει σαν να ήταν χθες.

Πριν φτάσει ο Πυρσός στο καθοριστικό παιχνίδι με τον Ορφέα, είχε προηγηθεί η σφαγή στη Νάουσα, όπου μέτρησε γκολ σε βάρος του επειδή ήταν τρύπια τα δίχτυα. Ο Πυρσός στη Νάουσα
 

 
είχε προβάδισμα στο σκορ με 0-2 αλλά έγινε η ανατροπή σε 3-2. Στο 3ο γκολ της Νάουσας η μπάλα δεν πέρασε την εστία. Σε ένα σουτ από τα πλάγια του Γιάννη Γιακουμή (αγωνίστηκε σε ΠΑΟΚ, Νάουσα, Παναιτωλικό) η μπάλα χτύπησε στην εξωτερική πλευρά των πλαϊνών δικτύων της εστίας, έξω από τα γκολπόστ, αλλά επειδή ήταν τρύπια τα δίχτυα, πέρασε στο βάθος της εστίας του Πυρσού.
Ο διαιτητής Παγουρτζής από τη Λαμία έδειξε γκολ, την ίδια στιγμή που ο Γιακουμής τραβούσε τα μαλλιά του για την ευκαιρία που έχασε!! Υπήρξε εισβολή φιλάθλων του Πυρσού στο γήπεδο, έγιναν επεισόδια, αλλά το μαϊμού γκολ μέτρησε κανονικά.
Ο Παγουρτζής έγινε ρέφερι Α’ Εθνικής, αλλά τον Φεβρουάριο του 1976, διαγράφτηκε οριστικά από τους πίνακες διαιτησίας, επειδή στον αγώνα ΑΕΚ – ΠΑΣ Γιάννινα που έγινε στο Άργος (λόγω τιμωρίας της Νέας Φολαδέλφειας) μέτρησε πάλι γκολ του Μίμη Παπαϊωάννου στην εστία του ΠΑΣ, που δεν είχε περάσει τη γραμμή!!
Ο Παπαϊωάννου εκτέλεσε κόρνερ, απέκρουσε ο Λίσα έξω από τη γραμμή και ο Παγουρτζής έδειξε γκολ και με το γκολ αυτό έχασε ο ΠΑΣ 1-0 και την ευκαιρία να αναδειχθεί «πρωταθλητής χειμώνα».

Λόγω της σφαγής του Πυρσού στη Νάουσα, η ΕΠΟ αποφάσισε να δώσουν διπλούς αγώνες μπαράζ και οι δεύτερες ομάδες των ομίλων του ειδικού ερασιτεχνικού πρωταθλήματος. Και ο Πυρσός κληρώθηκε να αγωνιστεί με τον Ορφέα Ελευθερούπολης Καβάλας.
Στην Ελευθερούπολη πήρε ισοπαλία 1-1. Προηγήθηκε ο Ορφέας στο 30' με τον Ονούφριο Χαραλαμπίδη, παλιό παίκτη του ΠΑΟΚ όπως και της Καβάλας, για να ισοφαρίσει στο 57' ο Κουκουτσέλας για τον Πυρσό.
Μια εβδομάδα αργότερα, την Κυριακή 27 Ιουνίου 1971, έγινε στα Γρεβενά το μεγάλο παιχνίδι, όπου ο θρυλικός Πυρσός συνέτριψε τον αντίπαλό του με σκορ 4-0 και εξασφάλισε την άνοδο στη Β’ Εθνική για πρώτη φορά στην Ιστορία του.

 
 
Ο Πυρσός έβγαζε φωτιές, δεν είχε καμία τύχη η Ελευθερούπολη.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Μακεδονίας» στο 1’ ο Κουκουτσέλας έκανε το 1-0, στο 50’ ο Γιαννούσης το 2-0, στο 52’ ο Τσιρίκας το 3-0 και στο 83’ ο Τσαουσίδης το 4-0΄. Προπονητής ήταν ο Ντίνος Παπαγιαννάκης και πρόεδρος ο Στέργιος Σιούλης.
Για την ιστορία να θυμίσουμε τη σύνθεση του Πυρσού σε εκείνο το συγκλονιστικό παιχνίδι: Σαϊτζής, Ρατσίσκας, Τσιοπλής, Περήφανος, Αναγνώστου, Γιαννούσης, Τσιρίκας, Σανόπουλος, Κουκουτσέλας (70’ Τσαουσίδης), Δούμας, Γκόγκος. Διαιτητής ήταν ο Πυλωρίδης από τους πίνακες της Α’ Εθνικής κατηγορίας.

Ο ΠΥΡΣΟΣ ΣΕ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ ΣΤΙΣ 27-6-1971 ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΦΕΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗΣ
ΔΙΑΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΟΡΘΙΟΙ: Παπαγιαννάκης, Καραμήτρος, Περήφανος, Γκόγκος, Αναγνώστου, Γιαννούσης, Σαϊτζής, Τσαρτσιάνης.
ΚΑΘΙΣΤΟΙ: Τσιμπέρης, Τσιρίκας, Σανόπουλος, Κουκουτσέλας, Τσιοπλής, Δούμας, Τσαουσίδης, Τσιανάκας, Ρατσίσκας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου