VOLTEROS

VOLTEROS

Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Αναζήτηση


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024

Ολυμπιακοί αγώνες 2024 | Breaking: Το νέο άθλημα που θα μας συναρπάσει!



Το breaking είναι το νέο άθλημα που κάνει το ντεμπούτο του στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.Από τα house parties της δεκαετίας του 1970 στους 33ους Ολυμπιακούς αγώνες 2024, το breaking ή άλλιώς break dance, θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον μας!

Το Παρίσι 2024 θα παρουσιάσει αγώνες σε 32 αθλήματα, μεταξύ των οποίων πολλών κλασικών αγαπημένων, όπως γυμναστική, στίβος, κολύμβηση και πολλά άλλα. Αλλά η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ)εισήγαγε ένα εντελώς νέο άθλημα για το 2024: το breaking. Αφού συμπεριλήφθηκε για πρώτη φορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων στο Μπουένος Άιρες το 2018, το άθλημα θα κάνει το ντεμπούτο του στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι.


 
 

Τι είναι το breaking;



Ο οργανισμός των Ολυμπιακών Αγώνων περιγράφει το breaking - γνωστό και ως break dance - ως ένα αστικό στυλ χορού που έχει τις ρίζες του στην κουλτούρα του hip hop. Ξεκίνησε τη δεκαετία του 1970 στο Μπρονξ και αργότερα επεκτάθηκε διεθνώς, με τους πρώτους παγκόσμιους διαγωνισμούς breaking που πραγματοποιήθηκαν τη δεκαετία του 1990.

Ουσιαστικά πρόκειται για έναν διαγωνισμό χορού όπου οι αθλητές παρουσιάζουν έναν συνδυασμό ακροβατικών κινήσεων και στυλιζαρισμένου αυτοσχεδιασμού. Ένα μεγάλο συστατικό των breaking διαγωνισμών είναι ο DJ, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τη μουσική. Οι αθλητές πρέπει να προσαρμόσουν τις χορευτικές τους κινήσεις σε όποιο ρυθμό βάλει ο DJ, κάτι που φέρνει ένα στοιχείο καινοτομίας και έκπληξης σε κάθε αναμέτρηση.
Πώς βαθμολογείται το breaking;Υπάρχουν πολλοί περίεργοι νέοι όροι όπως turtle freeze, six-steps και coin drop. Ωστόσο, η μορφή του ολυμπιακού διαγωνισμού είναι πολύ απλή: 16 B-boys και 16 B-girls θα αναμετρηθούν σώμα με σώμα κάτω από τα φώτα της Place de la Concorde.


Υπάρχει ένας προκριματικός αγώνας σε τρία μέρη, οπότε δεν υπάρχει αμφιβολία ότι κάθε ένας από αυτούς τους αθλητές που θα προκριθούν θα γραφτεί στα βιβλία της ιστορίας των Ολυμπιακών αγώνων. Ήδη έχουν προκριθεί μέσω των παγκόσμιων και ηπειρωτικών πρωταθλημάτων της WDSF ορισμένα μεγάλα φαβορί, όπως οι B-boys Victor (ΗΠΑ) και Danny Dan (Γαλλία) και οι B-girls India (Ολλανδία) και Nicka (Λιθουανία).

Οι αθλητές έρχονται αντιμέτωποι μεταξύ τους σε μορφή μάχης ένας προς έναν. Βασικά, εκτελούν εναλλάξ τις κινήσεις τους σε αυτό που είναι γνωστό ως "throw down". Αυτές είναι σύντομες - περίπου 60 δευτερόλεπτα - και κάθε αθλητής συνήθως εκτελεί περίπου δύο έως πέντε κινήσεις σε έναν αγώνα.

 
 

Οι χορευτές εκτελούν τρεις τύπους κινήσεων: top rock (όρθιες κινήσεις), down rock (κινήσεις στο πάτωμα) και freeze (κρατημένες στάσεις).


Μια ομάδα κριτών, που είναι οι ίδιοι breakdancers, αξιολογεί τα drop down και τα βαθμολογεί με έξι κριτήρια: δημιουργικότητα, προσωπικότητα, τεχνική, ποικιλία, εμηνευτικότητα και μουσικότητα και αυτό σημαίνει σύνδεση με ένα μουσικό κομμάτι που δεν είναι γνωστό εκ των προτέρων. Μετά από κάθε γύρο, οι κριτές μοιράζονται τις βαθμολογίες τους. Στο τέλος κερδίζει ο χορευτής με τους περισσότερους πόντους.

Το Breaking, το γυναικείο αγώνισμα θα διεξαχθεί την Παρασκευή 9 Αυγούστου και το ανδρικό θα ακολουθήσει το Σάββατο 10 Αυγούστου. Τόσο οι αγώνες γυναικών όσο και ανδρών θα πραγματοποιηθούν στο La Concorde, ένα αστικό πάρκο στην καρδιά του Παρισιού.



 shape.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου