VOLTEROS

VOLTEROS

Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Αναζήτηση


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024

Aνθρωποειδή ρομπότ θα δουλεύουν στα εργοστάσια της Tesla (video)

Μέχρι το τέλος του 2024 η Tesla θα έχει ανθρωποειδή ρομπότ που θα εκτελούν διάφορες επαναλαμβανόμενες, επικίνδυνες ή κουραστικές εργασίες στις μονάδες παραγωγής της εταιρείας.
Ο Elon Musk είχε δηλώσει τον προηγούμενο Απρίλιο ότι το ρομπότ της Tesla, που ονομάζεται Optimus, θα είναι σε θέση να εκτελεί εργασίες στο εργοστάσιο μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους και θα μπορούσε να είναι έτοιμο για πώληση ήδη από το τέλος του 2025.


Τα ανθρωποειδή ρομπότ αναπτύσσονται εδώ και αρκετά χρόνια από την ιαπωνική Honda και την Boston Dynamics της Hyundai Motor. Οι εταιρείες ποντάρουν σε αυτά για να καλύψουν πιθανές ελλείψεις εργατικού δυναμικού και να εκτελούν επαναλαμβανόμενες εργασίες που θα μπορούσαν να είναι επικίνδυνες ή κουραστικές, όπως η εφοδιαστική, η αποθήκευση και η κατασκευή.

 
 


Η Tesla έβγαλε την πρώτη γενιά του ρομπότ Optimus, με την ονομασία Bumblebee, τον Σεπτέμβριο του 2022. Φέτος, η εταιρεία δημοσίευσε ένα βίντεο με τη δεύτερη γενιά του δίποδου ρομπότ να διπλώνει ένα μπλουζάκι στις εγκαταστάσεις της εταιρείας.
Tesla Optimus


Τους τελευταίους μήνες ο Musk έχει εστιάσει το ενδιαφέρον του στην τεχνητή νοημοσύνη, την εξέλιξη λογισμικού για αυτόνομη οδήγηση, τα ρομποταξί αλλά και το ανθρωποειδές ρομπότ Optimus.

Πάντως το αφεντικό της Tesla έχει ιστορικό αποτυχίας να εκπληρώνει τολμηρές υποσχέσεις προς τη Wall Street. Το 2019, είχε πει στους επενδυτές ότι η Tesla θα λειτουργούσε ένα δίκτυο αυτόνομων αυτοκινήτων-ρομποτάξι μέχρι το 2020.


Μόλις την περασμένη εβδομάδα, επανήλθε στο θέμα αποκαλύπτοντας ότι το ρομποτάξι θα πάρει περισσότερο χρόνο, δικαιολογώντας την καθυστέρηση λέγοντας ότι ζήτησε "μια σημαντική σχεδιαστική αλλαγή" στο μπροστινό μέρος του οχήματος.

topgeargreece.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου