VOLTEROS

VOLTEROS

Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Αναζήτηση


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 14 Ιουλίου 2024

Χρέη στο Δημόσιο: Πώς δεν θα δείτε το όνομά σας στη "μαύρη λίστα"




Ξεκινάει η μαζική αποστολή ειδοποιητηρίων από την ΑΑΔΕ και τον ΕΦΚΑ για χρέη στο Δημόσιο άνω των 150.000 ευρώΞεκινάει η μαζική αποστολή ειδοποιητηρίων από την ΑΑΔΕ και τον ΕΦΚΑ για χρέη στο Δημόσιο άνω των 150.000 ευρώ (κύρια οφειλή), προκειμένου να εξοφλήσουν ή να ρυθμίσουν μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες τα ληξιπρόθεσμα χρέη τους.


 
 

Όσοι δεν εξοφλήσουν ολόκληρη, μερικώς ή δεν προβούν σε ρύθμιση των χρεών τους μέχρι τις 24 Ιουλίου, θα δουν το όνομα τους δημοσιοποιημένο στη black list των οφειλετών του Δημοσίου.


Προκειμένου να δημοσιοποιηθεί το όνομα ενός οφειλέτη θα πρέπει να χρωστάει είτε στην ΑΑΔΕ, είτε στον ΕΦΚΑ πάνω από 150.000 ευρώ. Συνεπώς, αν κάποιος χρωστάει αθροιστικά σε ΑΑΔΕ και ΕΦΚΑ πάνω από 150.000 ευρώ, τότε δεν θα δει το όνομα του δημοσιοποιημένο.


Ακόμη, για να δει κάποιος οφειλέτης το όνομα του στην black list θα πρέπει οι οφειλές του, όχι απλώς να υπερβαίνουν τις 150.000 ευρώ και να μην έχουν ρυθμιστεί, αλλά και να βρίσκονται σε καθυστέρηση για πάνω από ένα έτος, δηλαδή από τον Ιούλιο του 2023.

Χρέη στο Δημόσιο: Ποιοι εξαιρούνται της δημοσιοποίησης:

-οι οφειλές οι οποίες έχουν υπαχθεί σε καθεστώς ρύθμισης και τηρούνται οι όροι αυτής
-οι οφειλές οι οποίες τελούν υπό αναστολή καταβολής με προσωρινή διαταγή, δικαστική απόφαση, πράξη διοικητικού οργάνου ή εκ του νόμου
-οι οφειλές οι οποίες έχουν χαρακτηριστεί ως ανεπίδεκτες είσπραξης,
-οι οφειλές των αποβιωσάντων ή ανηλίκων
-οι οφειλές των νομικών προσώπων εντός του στενού ή ευρύτερου δημοσίου τομέα.

Επίσης, ακόμα και μετά τη δημοσιοποίηση των οφειλών, προβλέπεται η δυνατότητα διόρθωσης, άρσης ή διαγραφής των δημοσιοποιούμενων στοιχείων, είτε αυτεπάγγελτα είτε κατόπιν αιτήσεως του φυσικού ή νομικού προσώπου.

Αιτήματα οφειλετών για τη διόρθωση, άρση ή διαγραφή των δημοσιοποιούμενων στοιχείων θα διαβιβάζονται στις αρμόδιες υπηρεσίες, με σχετική εισήγηση των αρμοδίων οργάνων των υπηρεσιών, μόνο εφόσον από τον διενεργηθέντα έλεγχο προκύπτει η συνδρομή των απαιτούμενων προϋποθέσεων για την ικανοποίηση του αιτήματος, ενώ σε αντίθετη περίπτωση το αίτημα θα απορρίπτεται από τις υπηρεσίες χωρίς τη προαναφερόμενη διαβίβαση.

e-howto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου