VOLTEROS

VOLTEROS

Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Αναζήτηση


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024

Ο Μητσοτάκης απαντά στην κριτική Σαμαρά-Καραμανλή για τη "μετάλλαξη" της ΝΔ: Μας ψήφισαν και δεξιοί και κεντρώοι

Μήνυμα στους επικριτές του έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επιμένοντας…κεντροδεξιά, στην πολιτική δηλαδή που όπως είπε έδωσε στη ΝΔ τον Μάιο του 2023, ποσοστό 41%.Μήνυμα στους επικριτές του έστειλε από το βήμα του Economist, μία ημέρα μετά την κοινή παρουσία του Αντώνη Σαμαρά και του Κώστα Καραμανλή στο Πολεμικό Μουσείο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επιμένοντας…κεντροδεξιά, στην πολιτική δηλαδή που όπως είπε έδωσε στη Νέα Δημοκρατία τον Μάιο του 2023, ποσοστό 41%.


Ο πρωθυπουργός απάντησε στην σκληρή κριτική που δέχθηκε κυρίως μέσω της ομιλίας του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος δεν ζήτησε μόνο επιστροφή στις ρίζες αλλά και αλλαγή πολιτικής ρότας, αφού όπως είπε ξεκάθαρα η κυβέρνηση δεν έπιασε το μήνυμα των εκλογών. Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη το μήνυμα ελήφθη και είναι μόνο ένα: στρωθείτε στη δουλειά και προχωρήστε τις μεταρρυθμίσεις, όπως σας ζητήσαμε πριν από ένα χρόνο, δίνοντάς σας ισχυρή εντολή.



 
 

Ο πρωθυπουργός απάντησε όμως και στα ιδεολογικά …καρφιά του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος μίλησε για μετάλλαξη της γαλάζιας παράταξης. "Δεξιοί και κεντρώοι συνασπίζονται κάτω από τις στέγη μας. Κάτι που δεν ήταν σίγουρο για άλλα κόμματα της Ευρώπης. Αυτό μας οδήγησε σε ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Έχουμε τέσσερα χρόνια με ισχυρή εντολή, για να υλοποιήσουμε τις μεταρρυθμίσεις" είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επιμένοντας στην διεύρυνση, χωρίς όμως όπως λέει συχνά, να ξεχνά τις αξίες της Νέας Δημοκρατίας, όπως αυτές καταγράφονται στην ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος. Με αυτές τις τοποθετήσεις ο πρωθυπουργός έκλεισε-προς το παρόν τουλάχιστον- τον κύκλο της "γκρίνιας" που όμως έφτασε μέχρι στο σημείο της ευθείας αμφισβήτησης των πολιτικών της κυβέρνησης, γυρίζοντας σελίδα και στρέφοντας το βλέμμα στην καθημερινότητα και στην επίλυση των προβλημάτων των πολιτών. "Αυτά", όπως λένε κυβερνητικά στελέχη, "δεν έχουν χρώμα. Δεν έχουν ταμπέλες. Επιζητούν μόνο τη λύση".

Δυσαρέσκεια χωρίς…έκφραση

Αν και οι …καμπάνες του Πολεμικού Μουσείου ήχησαν μέχρι το Μέγαρο Μαξίμου, χωρίς ωστόσο να είναι αναμενόμενη τέτοια ένταση, αυτό που ενδιαφέρει τώρα τους ενοίκους, είναι τα επόμενα τρία χρόνια το νερό να έχει μπει στο αυλάκι των μεταρρυθμίσεων. Δεν είναι τυχαίο που ο πρωθυπουργός επιμένει να επαναλαμβάνει ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2027, χωρίς να αφήνει κανένα παράθυρο για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, καθώς πιστεύει ότι η εντολή που πήρε με συντριπτικό ποσοστό είναι αυτή που δείχνει τον δρόμο.

Αυτός δεν είναι άλλος από την πάταξη της ακρίβειας, της αντιμετώπισης του κόστους ζωής που γίνεται πλέον δυσβάσταχτο, της αύξησης του κατώτατου και του μέσου μισθού και της σύγκλισης με την Ευρώπη, σε όλα τα επίπεδα. Η δυσαρέσκεια για όσα είπε κυρίως ο Αντώνης Σαμαράς αν και είναι έκδηλη, δεν εκφράζεται, με την επωδό να είναι μόνιμη: Δεν σχολιάζουμε δηλώσεις πρώην πρωθυπουργών.


Στο Μέγαρο Μαξίμου εκτιμούν ότι αυτές οι παρεμβάσεις δεν θα έχουν συνέχεια, προσβλέποντας στην καταλαγή, κυρίως μέσα στην γαλάζια κοινοβουλευτική ομάδα, μερίδα της οποίας χαρακτήρισε σχεδόν νομοτελειακά όσα ειπώθηκαν στο Πολεμικό Μουσείο. "Όταν οι βουλευτές είναι μακριά από το Μέγαρο Μαξίμου, όταν γίνονται επιλογές που δεν συμφωνούν με τον ιδεολογικό προσανατολισμό της παράταξης, όταν χρησιμοποιούνται περισσότεροι εξωκοινοβουλευτικοί παρά γαλάζιοι βουλευτές, ήταν βέβαιο ότι το καπάκι της κατσαρόλας θα… έσκαγε. Τώρα είναι στο χέρι του πρωθυπουργού να αντλήσει τα συμπεράσματά του" έλεγαν κάποιοι από τους βουλευτές που παρέστησαν στην εκδήλωση, χωρίς ωστόσο να βλέπουν ότι σχηματοποιείται κάτι νέο.

Το επόμενο κρας τεστ του πρωθυπουργού είναι η ΔΕΘ τον Σεπτέμβριο αλλά και η εκκίνηση των διαδικασιών για το πρόσωπο που θα καταλάβει το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, με την συζήτηση να έχει ανοίξει για τα καλά και αρκετούς βουλευτές να υποστηρίζουν ξεκάθαρα ότι η κ. Σακελλαροπούλου δεν μπορεί να έχει δεύτερη θητεία.


thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου