VOLTEROS

VOLTEROS

Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Αναζήτηση


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 20 Ιουλίου 2024

Σάλος με τη διευθύντρια των Μυστικών Υπηρεσιών στις ΗΠΑ: Η οροφή που γλιστρούσε και ο χλευασμός Μασκ για τα... γαριδάκια

Την παραίτηση της διεθύντριας των Μυστικών Υπηρεσιών ζητούν οι Ρεπουμπλικανοί - Δηλώσεις που εξοργίζουν - Γιατί της επιτίθεται ο 'Ιλον Μασκ

Σε δύο ημέρες, στις 22 Ιουλίου, η Επιτροπή Εποπτείας του αμερικανικού Κογκρέσου θα αρχίσει να διερευνά, επισήμως, πώς ένας ανεκπαίδευτος 20χρονος κατάφερε να πλησιάσει σε απόσταση μικρότερη των 150 μέτρων έναν πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ και νυν υποψήφιο για δεύτερη θητεία και να τον πυροβολήσει.




Μετά την απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ, το Σάββατο 13 Ιουλίου, την ώρα που είχε ανέβει σε εξέδρα για να εκφωνήσει ομιλία σε ανοιχτή προεκλογική συγκέντρωση, στις ΗΠΑ έχει ξεσπάσει σάλος για τα κενά ασφαλείας και τους λανθασμένους χειρισμούς των Μυστικών Υπηρεσιών.



 
 

Από την πρώτη στιγμή, στο στόχαστρο έχει μπει η εν λόγω υπηρεσία, βασική αρμοδιότητα της οποίας είναι η φύλαξη του εκάστοτε προέδρου και αντιπροέδρου των ΗΠΑ καθώς και όλων των πρώην προέδρων.


Ο νεαρός επίδοξος δολοφόνος του Τραμπ πυροβόλησε συνολικά οκτώ φορές τραυματίζοντας -από τύχη- ελαφρά τον Τραμπ στο δεξί αυτί, ενώ σκότωσε έναν οπαδό του Τραμπ που παρακολουθούσε τη συγκέντρωση και τραυμάτισε άλλους δύο. Και όλα αυτά τα έκανε αν και άνθρωποι που συμμετείχαν στη συγκέντρωση τον είχαν δει και τον είχαν δείξει σε αστυνομικούς.


Ο 20χρονος Τόμας Κρουκς ανέβηκε στην οροφή κτίσματος σε απόσταση 135 από την εξέδρα, σημείο από το οποίο είχε ανεμπόδιστη θέα στο σημείο από όπου θα μιλούσε ο Τραμπ.


Αποδείχθηκε όμως ότι το κτίσμα, ένας αποθηκευτικός χώρος, ήταν εκτός περιμέτρου ασφαλείας από τις αρμόδιες για τη φύλαξη του Τραμπ, Μυστικές Υπηρεσίες.


Εξίσου εξωφρενικό με τον ελλιπή, όπως αποδείχθηκε εκ του αποτελέσματος, τρόπο οργάνωσης της φύλαξης του Τραμπ, είναι το ότι ένας εκ των αστυνομικών που πληροφορήθηκε ότι υπήρχε ένοπλος πάνω στο κτίσμα, ανέβηκε στη στέγη αλλά όταν ο 20χρονος έστρεψε το όπλο του εναντίον του, έκανε μεταβολή και τον άφησε οπλισμένο στο σημείο από όπου λίγα δευτερόλεπτα αργότερα εξαπέλυσε την επίθεσή του.

Επίσης, προς διερεύνηση είναι η πληροφορία ότι η τοπική αστυνομία είχε ενημερώσει εκ των προτέρων τις Μυστικές Υπηρεσίες ότι δεν είχε επαρκή μέσα και ανθρώπινο δυναμικό για τη φύλαξη του χώρου της ανοιχτής συγκέντρωσης.

Σε αυτό το πλαίσιο, αποκτά μεγάλο ενδιαφέρον ότι η διευθύντρια των Μυστικών Υπηρεσιών, Κίμπερλι Τσιτλ, αποδέχθηκε σήμερα την κλήση της Επιτροπής του Κογκρέσου να καταθέσει ενώπιόν της.

Αντίστοιχες δηλώσεις κάνουν και άλλοι Ρεπουμπλικανοί.

Ο Ίλον Μασκ και τα Cheetos

Πέρα από το επίσημο σκέλος της διερεύνησης των ευθυνών για την απόπειρα κατά του Τραμπ, η Τσιτλ δέχεται ομοβροντία επικριτικών σχολίων από τις πρώτες ώρες μετά την απόπειρα.

Ένας από τους σφοδρότερους επικριτές της Τσιτλ είναι ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Ιλον Μασκ, ο οποίος συγκεντρώνει πολύ ιδιαίτερα χαρακτηριστικά: Είναι ο ιδιοκτήτης της πλατφόρμας Χ ενώ λίγα λεπτά μετά την απόπειρα δολοφονίας κατά του Τραμπ έσπευσε να δηλώσει επισήμως τη στήριξή του (endorsement) στην υποψηφιότητά του για τον Λευκό Οίκο. Με αυτές τις ιδιότητες, η επίθεση που εξαπολύει σε βάρος της Τσιτλ αποκτά ξεχωριστό ενδιαφέρον.

Στην παρακάτω ανάρτηση, κοροϊδεύει την Τσιτλ και τις Μυστικές Υπηρεσίες για τη "στρατηγική ασφαλείας" που είχαν θέσε σε εφαρμογή στην ομιλία του Τραμπ στο Μπάτλερ της Πενσιλβάνια. Στη φωτογραφία βλέπουμε μια πόρτα που κλείνει με σύρτη. Ο σύρτης είναι σπασμένος και στη θέση του έχει τοποθετηθεί ένα γαριδάκι cheetos.



Ο λόγος για τον οποίο ο Μασκ κάνει αυτό το μειωτικό σχόλιο για τις Μυστικές Υπηρεσίες είναι ότι η Τσιτλ, επί σειρά ετών στέλεχος των Μυστικών Υπηρεσιών, διατέλεσε από το 2019 μέχρι το 2022 υπεύθυνη ασφαλείας της πολυεθνικής εταιρείας PepsiCo για τις εγκαταστάσεις της στη Βόρεια Αμερική. Η εταιρεία μεταξύ άλλων παράγει και το προϊόν (Cheetos) που χρησιμοποιεί ο Νοτιοαφρικανός επιχειρηματίας για να την αποδομήσει. Ο Μπάιντεν επανέφερε την Τσιτλ στις Μυστικές Υπηρεσίες το καλοκαίρι του 2022, τοποθετώντας στη θέση της διεθύντριας. Κατά πληροφορίες, ο ετήσιος μισθός της στην PepsiCo ξεπερνούσε το 1 εκατομμύριο δολάρια, ενώ ο μισθός που λαμβάνει ως επικεφαλής των Μυστικών Υπηρεσιών δεν ξεπερνά τις 280 χιλιάδες δολάρια.

Σε άλλες ανάρτησεις, χλευάζει τις αρχές επιβολής του νόμου και ειδικά τις Μυστικές Υπηρεσίες για το επιχείρημα της "ολισθηρής οροφής" που υποτίθεται ότι εμπόδισε τα μέλη τους από το να επέμβουν εγκαίρως.

Σε άλλη ανάρτηση άλλου χρήστη που κοινοποίησε ο Μασκ, ένας άνδρας των Μυστικών Υπηρεσιών στέκεται με το όπλο του πάνω στη δίρηχη σκεπή του Λευκού Οίκου, ισορροπώντας στην εντέλεια.

Από το επόμενο πρωί της απόπειρας, ο Ίλον Μασκ ζητούσε την παραίτηση της διεθύντριας των Μυστικών Υπηρεσιών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου