Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Αναζήτηση


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024

Οι διάλογοι που "έκαψαν" το κύκλωμα στις φυλακές Ιωαννίνων - "Θα μου φέρουν κάτι λεφτά - Μην κάνεις @@@@@@@, φαίνονται"




Υποδιευθυντής του σωφρονιστικού καταστήματος, συνομιλώντας με τον 40χρονο Αλβανό βαρυποινίτη Ε.Β., οργανώνουν μια ακόμα εισαγωγή "εμβάσματος" από την διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
"ΑΡΧΗΓΟΣ": Θα μου φέρουν κάτι λεφτά αύριο εμένα...Οχτώ μισή, εννιά;


ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: Κατοστάρικα;


"ΑΡΧΗΓΟΣ": Χιλιάδες...


ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: Δεν μπαίνουν οχτώ μισή χιλιάδες (8.500) έτσι. Πρέπει να στα φέρουν πέντε φορές.

"ΑΡΧΗΓΟΣ": Αφού θα έρθουν δύο άτομα ρε. Από τέσσερις.


 
 
ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: Μην κάνεις μ……ς. Φαίνονται.

Η παραπάνω συνομιλία, που έχει καταγραφεί από την Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, αποτυπώνει το μέγεθος της διαφθοράς, που επικρατούσε στις φυλακές Ιωαννίνων. Ο Υποδιευθυντής του σωφρονιστικού καταστήματος, συνομιλώντας με τον αποκαλούμενο "Αρχηγό" των φυλακών, τον 40χρονο Αλβανό βαρυποινίτη Ε.Β., οργανώνουν μια ακόμα εισαγωγή "εμβάσματος" από την διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Σε μια άλλη συνομιλία, ο κακοποιός προτρέπει τον Υποδιευθυντή: "Ένα δέμα να περάσει 100 κιλά κόκα φίλε 1μύριο καθαρό στην τσέπη... 2 εκατομμύρια κι εγώ θα τα πουλήσω 3, θα βγάλω 1 εκατομμύριο".

"Πρωταγωνιστικό" ρόλο, στην νομιμοφανή "εισροή" των χρημάτων από την εγκληματική δραστηριότητα, είχε η υπεύθυνη γραφείου λογιστηρίου του καταστήματος κράτησης, η οποία σε συνεργασία με τον Υποδιευθυντή, αναλάμβανε να εγγράψει τα ποσά στις λογιστικές καταστάσεις.

Σε άλλη καταγεγραμμένη συνομιλία, η Διαχειρίστρια του Σωφρονιστικού Καταστήματος και υπεύθυνη του λογιστηρίου, συνομιλεί με λογίστρια των φυλακών, η οποία επίσης κατηγορείται για την παράνομη δραστηριότητα. Ο διάλογος αφορά ένα ακόμα χρηματικό ποσό από εγκληματική δραστηριότητα, που έχει μπει στις φυλακές.

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ: Ωραία, εμένα μου ζητήθηκε να φέρω εκείνα που ήτανε άγραφα...Ε... δύο κόμμα κάτι... (σ.σ. αναφέρεται στην παράδοση τουλάχιστον 2.000€ σε μετρητά) Πάω κι’ εγώ τα παίρνω χα...βάζω στην τσέπη...

ΛΟΓΙΣΤΡΙΑ: Τα ξέρω, εγώ καταρχήν γιατί περίμενα πώς και πώς να μην (...) για να με δούνε...

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ: Πηγαίνω στο γραφείο (...) λέω καλημέρα, γενικά. Στέκομαι όρθια, είναι ανοιχτή η πόρτα και περιμένω την κατάλληλη στιγμή για να κάνω την κίνησή μου...

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα των αρχών, οι εμπλεκόμενοι πολιτικοί υπάλληλοι των φυλακών, θέλοντας να περάσουν "κρυφά" τα χρήματα, είτε έγραφαν στα βιβλία, ψευδή στοιχεία καταθετών, είτε άλλαζαν το ύψος του ποσού, δημιουργώντας "μαύρο ταμείο", είτε απέφευγαν να αναγράψουν τα στοιχεία ταυτότητας καταθέτη.


ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ: Πας καλά παιδάκι μου; Που σκατά;. Και που να τα βάλω; Στο βρακί μου;

"ΑΡΧΗΓΟΣ": Πάρτα έξω...αν τα πάρεις τα λεφτά, και τα βάλεις κάπου; Δεν θα μας πιάσουν...Κρύψτα κάπου.

Στον παραπάνω διάλογο, ο "Αρχηγός" ζητάει από την πολιτική υπάλληλο των φυλακών, να "καλύψει" την εισαγωγή… 21.000 ευρώ.

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ: Τι 21; Είσαι στα καλά σου μωρέ;

"ΑΡΧΗΓΟΣ": Ναι.

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ: Δεν γίνεται αυτό που λες ... Θα μας πάνε φυλακή. Θα μπούμε φυλακή με αυτό. Αν ήταν λίγα εύκολο. Θα μπούμε φυλακή. Είναι πάρα πολλά. Δεν δικαιολογούνται.

Με το "μαύρο ταμείο", ο 40χρονος κακοποιός από την Αλβανία, είχε στην κατοχή του ανά πάσα στιγμή διαθέσιμα, ακαταχώρητα χρηματικά ποσά για να "τρέχει" τις παράνομες δραστηριότητες του, χωρίς του περιορισμούς της νομοθεσίας που απαγορεύει στου κρατούμενους να φέρουν χρήματα εντός των φυλακών. Παράλληλα ζούσε… πολυτελή βίο, μέσα στο κατάστημα κράτησης, εκμεταλλευόμενος την υποστήριξη που του παρείχαν οι συνεργοί του. Το "ξέπλυμα" των "μαύρων" χρημάτων, είχε αναλάβει η λογίστρια, με αγορές διαφόρων προϊόντων προς όφελός του, πιστώσεις χρημάτων σε τρίτα πρόσωπα κ.λπ.. Μέσα σε ένα χρόνο, οι καταθέσεις, ξεπέρασαν τις 50.000 ευρώ.


 thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου