VOLTEROS

VOLTEROS

Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Αναζήτηση


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 29 Ιουλίου 2024

Μια αλλαγή στα Google Maps αλλάζει την οδήγηση

Στο μέλλον, η εφαρμογή Google Maps θα μπορεί να προσφέρει πιο έγκαιρες οδηγίες πλοήγησης, καθώς και αναδρομολόγηση με βάση τις ραδιοφωνικές διαφημίσεις.

Η Google έλαβε έγκριση διπλώματος ευρεσιτεχνίας για την ενσωμάτωση ενός νέου χαρακτηριστικού στην πλοήγηση. Αφορά την εφαρμογή Google Maps με ηχητικό περιεχόμενο, η οποία πλέον θα μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα το χρονοδιάγραμμα των φωνητικών κατευθύνσεών της.

Πώς μεταφράζεται αυτό; Σε προτάσεις προς τον οδηγό για νέες διαδρομές, στα καταστήματα που αναφέρονται σε ραδιοφωνικές διαφημίσεις.

 
 

Σε μια κίνηση που θα μπορούσε να αλλάζει το πρόγραμμα και τους χρόνους σου σε καθημερινή βάση, η υπηρεσία χαρτογράφησης θέλει να είναι "ενήμερη για το περιεχόμενο" της διαφήμισης.

Αυτό σημαίνει ότι, εάν μια υποθετική διαφήμιση για μια καφετέρια επρόκειτο να παίξει στο ραδιόφωνο, το σύστημα θα μπορούσε να σου προτείνει μια στάση στο συγκεκριμένο κατάστημα καθ 'οδόν προς τη δουλειά, ζητώντας την έγκρισή σου.



Η Google εξετάζει αυτό το "σύστημα πλοήγησης με επίγνωση περιεχομένου" για την καλύτερη διαχείριση του ανταγωνισμού μεταξύ του ήχου πλοήγησης και του ραδιοφώνου/πηγής ήχου, κάτι που αποτελεί συνεχή πρόκληση.


Επί του παρόντος, η ενσωμάτωση φωνητικών οδηγιών μέσω του Android Auto μειώνει προσωρινά την ένταση του ραδιοφώνου, ώστε οι οδηγίες πλοήγησης να ακούγονται από τον οδηγό, αλλά προφανώς δεν είναι τόσο αποτελεσματικό.
Στοχευμένες ηχητικές οδηγίες

Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας αναφέρει ότι "οι ηχητικές οδηγίες που παρέχονται από τα συστήματα πλοήγησης εντός του οχήματος, πρέπει γενικά να είναι ενημερωτικές και να παρέχουν επαρκείς, έγκαιρες οδηγίες για τη διαδρομή που πρέπει να ακολουθηθεί, χωρίς να αποσπούν άσκοπα την προσοχή εκείνων που ακούν, ιδιαίτερα του οδηγού”.

Έχοντας αυτό κατά νου, οι ερευνητές της Google προτείνουν την έκδοση εναλλακτικών προτάσεων διαδρομής στο τέλος του ηχητικού τμήματος, στο τέλος ενός τραγουδιού ή στο τέλος μιας πρότασης. Αναγνωρίζουν (με έξυπνο τρόπο) ότι θα μπορούσε επίσης να εμφανιστεί οπτικά, περίπου όπως συμβαίνει και τώρα, όταν υπάρχει αυξημένη κίνηση μπροστά και μια ταχύτερη επιλογή διαδρομής.

Ως μέρος του διπλώματος ευρεσιτεχνίας, το σύστημα προσπαθεί επίσης να ταιριάξει την ταχύτητα και τη γλώσσα των φωνητικών οδηγιών με τον ήχο που ακούγεται. Η Google εκτιμά ότι αυτό θα επιτρέψει στον οδηγό να κατανοήσει καλύτερα τις οδηγίες, έχοντας ως αποτέλεσμα τη βελτίωση της ασφάλειας των χρηστών.

topgeargreece.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου