VOLTEROS

VOLTEROS

Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Αναζήτηση


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024

Στην τσιμπίδα της εφορίας 1500 επαγγελματίες: Δήλωναν εισόδημα 10.000 ευρώ και ζούσαν...πλουσιοπάροχα



Οι 1500 επαγγελματιές βρέθηκαν με εισοδήματα κάτω από τα 10.000 ευρώ, αλλά με υψηλές δαπάνες διαβίωσης και εμβάσματα στο εξωτερικό.
Την πόρτα της εφορίας θα περάσουν περίπου 1.500 επαγγελματίες οι οποίοι μετά από διασταυρώσεις που πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο έτος, βρέθηκαν με εισοδήματα κάτω από τα 10.000 ευρώ, αλλά με υψηλές δαπάνες διαβίωσης και εμβάσματα στο εξωτερικό. Αν και ο έλεγχος θα έπρεπε να έχει ήδη ξεκινήσει ωστόσο, το ελεγκτικό ενδιαφέρον είχε στραφεί το προηγούμενο διάστημα στον περιορισμό της φοροδιαφυγής στην αγορά, αλλά και σε ελέγχους που είχαν να κάνουν με τη διασύνδεση ταμειακών με POS σε λαϊκές αγορές και ταξί, καθώς και στο εάν οι επαγγελματίες έχουν ενεργοποιήσει τα POS.


Μετά το τέλος των ανωτέρω ελέγχων ο φοροελεγκτικός μηχανισμός αναμένεται να καλέσει εντός του Σεπτεμβρίου του επαγγελματίες με χαμηλά εισοδήματα και δυσανάλογες δαπάνες προκειμένου να δικαιολογήσουν τις διαφορές που έχουν διαπιστωθεί.


Σημειώνεται ότι στις διασταυρώσεις είχαν εντοπιστεί 20.000 φορολογούμενοι με μεγάλες διαφορές ή περίεργες κινήσεις. Σταδιακά θα κληθούν οι περισσότεροι και όσοι δεν καταφέρουν να δώσουν πειστικές εξηγήσεις στις φορολογικές αρχές για τη διαφορά που διαπιστώθηκε θα βρεθούν αντιμέτωποι με εξονυχιστικό έλεγχο προκειμένου να επιβεβαιωθούν τα αποτελέσματα της διασταύρωσης και να επιβληθούν οι φόροι και τα πρόστιμα που προβλέπονται στις περιπτώσεις απόκρυψης φορολογητέας ύλης.


 
 

Σημειώνεται ότι συνολικά διασταυρώθηκαν 80 εκατ. δεδομένα σε 3,8 εκατ. φορολογικές δηλώσεις του 2022 με ετήσια οικογενειακά εισοδήματα έως 10.000 ευρώ. Με την αντιπαραβολή των εισοδημάτων που δηλώνονται με το κόστος διαβίωσης όπως αυτό καταγράφεται ηλεκτρονικά, η ΑΑΔΕ είχε ως στόχο να εντοπίσει όσους κρύβουν τα πραγματικά τους εισοδήματα. Συγκεκριμένα αξιοποιήθηκαν στοιχεία από τις κινήσεις τραπεζικών λογαριασμών, πληρωμών με κάρτες, λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος, κινητής τηλεφωνίας αλλά και μια σειρά από πληροφορίες για διάφορες πληρωμές που συγκρίθηκαν με τα εισοδήματα τα οποία δήλωσαν οι φορολογούμενοι.

Διασταυρώσεις και στα υψηλά εισοδήματα

Εντός του φθινοπώρου θα πραγματοποιηθούν διασταυρώσεις επαγγελματιών που δηλώνουν υψηλά εισοδήματα. Εφόσον διαπιστωθούν στους επαγγελματίες που δηλώνουν υψηλά εισόδημα, επιπλέον "κρυφά" εισοδήματα θα ξεκινήσει εκτεταμένος φορολογικός έλεγχος. Μέσω των έμμεσων τεχνικών ελέγχου θα ξεκινήσουν τις διαδικασίες αποκάλυψης των πραγματικών εισοδημάτων.

Σημειώνεται ότι η χρήση των έμμεσων τεχνικών ελέγχου οδηγεί στον προσδιορισμό του φορολογητέου εισοδήματος του φορολογούμενου μέσω της ανάλυσης της οικονομικής του κατάστασης, κάνοντας χρήση πληροφοριών από διάφορες πηγές, πέρα από τη δήλωση και τα επίσημα βιβλία και στοιχεία του. Ενεργοποιούνται κυρίως σε περιπτώσεις όπου υπάρχει:

- Αδικαιολόγητη αύξηση περιουσιακών στοιχείων που δεν δικαιολογούνται από τα δηλωθέντα εισοδήματα (ατομικά ή/και οικογενειακά των φυσικών προσώπων).

- Υποψία/ένδειξη ότι το πραγματικό εισόδημα είναι μεγαλύτερο του δηλωθέντος.

- Ζημιογόνο αποτέλεσμα που δηλώνεται από φυσικά πρόσωπα - μέλη εταιρειών.

thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου