VOLTEROS

VOLTEROS

Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Αναζήτηση


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 12 Αυγούστου 2024

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Στην 51η θέση η Ελλάδα στον τελικό πίνακα μεταλλίων - Ανατροπή στο... φινάλε με την πρωτιά

Πότε θα γίνουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2028 στο Λος Άντζελες

 Μετά από μία… σκληρή μάχη που δόθηκε ανάμεσα στην Κίνα και τις ΗΠΑ καθ' όλη τη διάρκεια του τουρνουά, η «Team USA»

έκοψε πρώτη το νήμα στον πίνακα μεταλλίων των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 με buzzer beater στο τέλος.

Ειδικότερα, η νίκη της ομάδας μπάσκετ γυναικών των ΗΠΑ σε βάρος της Γαλλίας έφερε το 40ο χρυσό στη χώρα, ισοφαρίζοντας έτσι τη μεγάλη αντίπαλο. Σε περίπτωση ισοβαθμίας στα χρυσά μετάλλια, το δεύτερο κριτήριο είναι τα ασημένια, όπου οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν 44, έναντι 27 της Κίνας.

Οσον αφορά την Ελλάδα, σε σχέση με χθες υποχώρησε μία θέση και βρίσκεται στην 51η με το ένα χρυσό του Τεντόγλου, το αργυρό του Χρήστου και τα έξι χάλκινα των Πετρούνια, Τσελίδη, Καραλή, Κουρουγκλίεφ, Φίτσιου/Κοντού και Παπακωνσταντίνου/Γκαϊδατζή.

Συνολικά 90 χώρες είδαν αθλητές τους να ανεβαίνουν στο βάθρο, ενώ ένα μετάλλιο πήγε στην ομάδα των προσφύγων.


 
 

Οι Αμερικανοί ετοιμάζονται να κάνουν… Χόλιγουντ τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2028

Καθώς οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 ολοκληρώνονται στο Παρίσι, η Ολυμπιακή Σημαία θα παραδοθεί στη διοργανώτρια πόλη του 2028, δηλαδή στο Λος Άντζελες.

Αμερικανοί πολίτες που ταξίδεψαν στο Παρίσι για τους φετινούς Αγώνες δήλωσαν στο BBC ότι έχουν μεγάλες ελπίδες για το 2028. Μάλιστα, μία κάτοικος του Λος Άντζελες ήταν σίγουρη ότι η διοργάνωση θα είναι κατάλληλα πασπαλισμένη με την τοπική «αίγλη του Χόλιγουντ». Παρ' όλα αυτά, η ίδια υποστήριξε ότι το Παρίσι είχε θέσει πολύ ψηλά τον πήχη.

Ωστόσο, υπάρχουν και ανησυχίες ότι το Λος Άντζελες δεν θα μπορέσει να φτάσει το εντυπωσιακό δίκτυο δημόσιων μεταφορών της Γαλλίας. Καθώς η αντίστροφη μέτρηση για το Λος Άντζελες αρχίζει, δείτε τι γνωρίζουμε επί του παρόντος για τους επερχόμενους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2028.

Πότε θα γίνουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2028 στο Λος Άντζελες

Η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λος Άντζελες θα διεξαχθεί στις 14 Ιουλίου 2028, ενώ η τελετή λήξης θα πραγματοποιηθεί λίγο περισσότερο από δύο εβδομάδες αργότερα, στις 30 Ιουλίου. Ακόμα, η τελετή έναρξης των Παραολυμπιακών Αγώνων θα γίνει στις 15 Αυγούστου και η τελετή λήξης στις 27 Αυγούστου. Συνολικά, περισσότερα από 50 ολυμπιακά και παραολυμπιακά αθλήματα θα διεξαχθούν, περιλαμβάνοντας περισσότερα από 800 αγωνίσματα.

Οι Αγώνες του 2028 σηματοδοτούν την τρίτη φορά που το Λος Άντζελες θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες και οι διοργανωτές, οι οποίοι επιθυμούν να τονίσουν τα διαπιστευτήριά τους για τη βιωσιμότητα, δήλωσαν ότι δεν θα χρειαστούν νέες, μόνιμες κατασκευές για τη διοργάνωση. Αντ' αυτού, δεκάδες υπάρχουσες τοποθεσίες έχουν προβλεφθεί για χρήση, συμπεριλαμβανομένου του γηπέδου της ομάδας των LA Galaxy και του LA Memorial Coliseum, το οποίο θα φιλοξενήσει τα αγωνίσματα στίβου, όπως έκανε και στους δύο προηγούμενους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες.


Ίσως δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι σε μια πόλη που φημίζεται για την παραλιακή της με τους φοίνικες, το μπιτς βόλεϊ αναμένεται να φιλοξενηθεί σε μια πραγματική παραλία – κάτι που δεν κατέστη δυνατό στο Παρίσι φέτος, αλλά θα χρειαστεί να προσαρμοστούν κάποιοι χώροι διεξαγωγής. Για παράδειγμα, το SoFi Stadium, όπως είναι σήμερα γνωστό, στο προάστιο Inglewood, θα μετατραπεί για να φιλοξενήσει τους αγώνες κολύμβησης, με την προσθήκη μιας μεγάλης ολυμπιακής πισίνας.


 
 

Εν τω μεταξύ, οι φοιτητικές κατοικίες του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο Λος Άντζελες (UCLA) θα μετατραπούν σε χωριό των αθλητών για το καλοκαίρι και θα παρέχουν εγκαταστάσεις προπόνησης. Από την άποψη της βιωσιμότητας, μένει να δούμε αν το Λος Άντζελες θα καταφέρει να πραγματοποιήσει τους Αγώνες «χωρίς αυτοκίνητα» που υποσχέθηκε το 2017, όταν και ανέλαβε τη διοργάνωση.


Η μετακίνηση χιλιάδων θεατών σε όλη την πόλη της Καλιφόρνιας αποτελεί τεράστια πρόκληση για τους διοργανωτές - με τις τρέχουσες ελπίδες για μετακίνηση χωρίς αυτοκίνητα να στηρίζονται σε έναν στόλο λεωφορείων, αφού τα σχέδια για μια μεγάλη αναβάθμιση του σιδηροδρομικού δικτύου ναυάγησαν, σύμφωνα με τους Los Angeles Times. Ο πιο πρόσφατος προϋπολογισμός προβλέπει δαπάνες ύψους σχεδόν 7 δισ. δολαρίων (5,5 δισ. λιρών) για τους ίδιους τους Αγώνες, εκτός από τις όποιες αναβαθμίσεις των μεταφορών.

ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου