VOLTEROS

VOLTEROS

Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Αναζήτηση


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 12 Αυγούστου 2024

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η ελληνική σημαία και η Νίκη της Σαμοθράκης στην τελετή λήξης στο Παρίσι

Την εμφάνισή του έκανε στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 το άγαλμα της Νίκης της Σαμοθράκης.Με έντονο ελληνικό χρώμα έκλεισε η τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024. Οι Γάλλοι διοργανωτές θέλησαν να τιμήσουν την Ελλάδα ως τόπο γέννησης της διοργάνωσης.


Υπενθυμίζεται ότι ήταν ο Πιερ ντε Κουμπερτέν εκείνος που αναβίωσε τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 1896 και η τελετή λήξης του 2024 είχε τη χώρα μας σε πρωταγωνιστικό ρόλο.


Η ελληνική σημαία μπήκε στο Stade de France υπό τον ήχο του Εθνικού Ύμνου και έδωσε το… φως σε έναν δυστοπικό κόσμο χωρίς Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ στη συνέχεια την εμφάνισή της έκανε το άγαλμα της Νίκης της Σαμοθράκης, το οποίο και βρίσκεται στο Λούβρο.



Το "Stade de France" βυθίστηκε στο σκοτάδι για την έναρξη της παράστασης, που ονομάζεται "Records", "μεταφέροντας" θεατές και τηλεθεατές σε έναν άλλο κόσμο, με πρωταγωνιστή χαρακτήρα τον "χρυσό εξερευνητή", ο οποίος κατέβηκε από την οροφή του σταδίου, εμπνευσμένος, από πολλές αναφορές από τη γαλλική ιστορική κληρονομιά, ξεκινώντας από την ιδιοφυΐα της Βαστίλης, καθώς και από πλάσματα της επιστημονικής φαντασίας και βιντεοπαιχνίδια.

 
 

Ήταν ακριβλως εκεί, σε αυτή του την εξερεύνηση του του παραδόθηκε η ελληνική σημαία υπό το άκουσμα του εθνικού μας ύμνου.

"Καθώς η αρχαία Ελλάδα ήταν ένας χώρος ανακάλυψης για τον Πιερ ντε Κουμπερντέν και τους συνεργάτες του όταν ανακάλυψε και αναβίωσε τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Έτσι γεννήθηκε η ιστορία μας, ο χαρακτήρας μας βοήθησε άλλους εξερευνητές να ξυπνήσουν τα απομεινάρια των Αγώνων και να τα ξαναχτίσουν, γιατί μια μέρα η ανθρωπότητα δημιούργησε αυτό το μνημείο και αξίζει να συνεχίσουμε να το κρατάμε ζωντανό. Τότε εμφανίστηκε ο τίτλος της τελετής: Ρεκόρ, με την τιμητική έννοια των αθλητικών κατορθωμάτων", ανάφεραν οι διοργανωτές.
Όλα αυτά πριν αποκαλυφθεί το...άγαλμα της Νίκης της Σαμοθράκης.

Συγκλονιστικός και ο ύμνος στον Απόλλωνα, από τον πιανίστα Alain Roche, που "μάγεψε” τον κόσμο με την ερμηνεία του.







thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου