VOLTEROS

VOLTEROS

Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Αναζήτηση


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 13 Αυγούστου 2024

Δείτε την σήραγγα με κόμβο 70 μέτρα κάτω από την θάλασσα (video)

Στα νησιά Φερόε έχουν πολλά τούνελ και σήραγγες πάνω και κάτω από τη θάλασσα

και μοιάζει φυσιολογικό να έχουν και τον πρώτο υποθαλάσσιο κόμβο στον κόσμο.Τα νησιά Φερόε είναι ένα πολύ ιδιαίτερο σημείο του πλανήτη. Μια ηπειρωτική έκταση με μεγάλες υψομετρικές διαφορές, τις οποίες με το πέρασμα των χιλιετιών, η θάλασσα έχει εκμεταλλευτεί ώστε να δημιουργήσει μια σειρά από νησάκια.


Επειδή λοιπόν οι μετακινήσεις είναι δύσκολες οι Φαροϊνέζοι ή όπως αλλιώς λέγονται οι κάτοικοι των νησιών, έχουν γίνει εξπέρ στην κατασκευή σήραγγας και τούνελ. Διαθέτουν περίπου 50 χιλιόμετρα δρόμων μέσα στα βουνά και από το 2020 διαθέτουν δρόμο και κάτω από τη θάλασσα.



Σε αυτόν υπάρχει και ο πρώτος υποθαλάσσιος κόμβος μέσα σε σήραγγα που είναι ένα εντυπωσιακό κατασκεύασμα.

Είναι επίσης λίγο τρομακτικό αν είσαι από τους τύπους που προσπαθούν να αποφεύγουν ακόμη και το Πρέβεζα-Άκτιο, τη δική μας υποθαλάσσια σήραγγα, αλλά είναι και πολύ ψαρωτικό αν συνειδητοποιήσεις τι μπορεί να κάνει ο άνθρωπος, τουλάχιστον όσο του το επιτρέπει η Γη.



 
 

Το υποθαλάσσιο τούνελ συνδέει το Eysturoy με το Streymoy. Αυτές είναι οι δύο μεγαλύτερες ηπειρωτικές εκτάσεις των νήσων Φερόε και το μήκος της σήραγγας είναι σχεδόν 12 χιλιόμετρα. Είναι μια από τις μεγαλύτερες σήραγγες που χρησιμοποιούνται ως δρόμοι στον κόσμο και προφανώς είναι η μεγαλύτερη στα νησιά Φερόε
Όμως είναι το πρώτο με υποθαλάσσιο κόμβο, όπου στη διχάλα αυτή μπορείς να επιλέξεις να βγεις στο Strendur ή το Runavik. Η πλατεία αυτή βρίσκεται στα 72 μ. κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας και μοιάζει με μια τεράστια, χρωματιστή μέδουσα. Η καλλιτεχνική αυτή εσάνς συμπληρώνεται από άλλα έργα τέχνης που έχουν φιλοτεχνηθεί αποκλειστικά για το τούνελ, ενώ υπάρχει ειδικός σταθμός στο ραδιόφωνο που παίζει μουσική στο πέρασμα κάτω από τη θάλασσα.


Το τούνελ κόστισε 265 εκατομμύρια δολάρια και είναι το ακριβότερο της χώρας, ενώ το κόστος διέλευσης, τα διόδια δηλαδή, είναι περίπου 25 δολάρια, τα οποία μειώνονται σε 10 ανά διέλευση, αν αποκτήσει κανείς το ετήσιο πάσο.



Μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση του συγκεκριμένου τούνελ στα νησιά Φερόε σχεδιάζουν ένα ακόμη μεγαλύτερο που θα ενώσει τώρα το Streymoy με το Sandoy, ένα μικρότερο νησί, νοτιότερα. Θα είναι διπλάσιο σε μήκος και σε κόστος κατασκευής και θα μειώσει ακόμη περισσότερο τις αποστάσεις μεταξύ των νησιών
 
 topgeargreece.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου