VOLTEROS

VOLTEROS

Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Αναζήτηση


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 31 Αυγούστου 2024

Αποκαθήλωση της Θάτσερ από την Ντάουνινγκ στριτ: Ο Στάρμερ ζήτησε να απομακρυνθεί πορτρέτο της Σιδηράς Κυρίας - "Δεν σέβεται..."

"Δεν σέβεται..." λένε στελέχη των Συντηρητικών για την απομάκρυνση πορτρέτου της Θάτσερ από την Ντάουνινγκ στριτ με απόφαση του νέου πρωθυπουργού της Βρετανίας.Οργισμένα σχόλια έχει προκαλέσει στη Βρετανία η αποκαθήλωση πορτρέτου της Μάργκαρετ Θάτσερ από τη Ντάουνινγκ στριτ με απόφαση του Κιρ Στάρμερ.


Ο επικεφαλής της κυβέρνησης των Εργατικών, που επανήλθαν στην εξουσία έπειτα από 14 χρόνια που τη διακυβέρνηση είχαν οι Συντηρητικοί, ζήτησε να απομακρυνθεί το πορτρέτο της πρώτης γυναίκας πρωθυπουργού της χώρας από την έδρα της βρετανικής κυβέρνησης.

 
 
>
Το γεγονός μάλιστα ότι είναι μία από τις πρώτες αποφάσεις που λαμβάνει λίγες εβδομάδες μετά την εγκατάστασή του στον αριθμό 10 της Ντάουνινγκ στριτ προκαλεί ακόμη εντονότερες αντιδράσεις.


Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Telegraph, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας βρήκε ότι το πορτρέτο της βαρόνης Θάτσερ είναι "ενοχλητικό".
Η ιστορία του πορτρέτου

Κι όμως το "ενοχλητικό" πορτρέτο είναι παραγγελία ενός άλλου πρωθυπουργού των Εργατικών. Το 2009, ο Γκόρντον Μπράουν, που διατέλεσε πρωθυπουργός για δύο χρόνια, (2007-2009) παρουσίασε το πορτρέτο της Σιδηράς Κυρίας σε μια δεξίωση με λίγους προσκεκλημμένους. Το πορτρέτο έχει φιλοτεχνηθεί από τον Βρετανό εικαστικό Ρίτσαρντ Στόουν, που θεωρείται σπουδαίος πορτρετίστας.

Το πορτρέτο της Μάργκαρετ Θάτσερ από τον Βρετανό ζωγράφο, Ρίτσαρντ Στόουν.

Τόσο ο τότε πρωθυπουργός όσο και ο καλλιτέχνης πίστευαν ότι το πορτρέτο που ανήκει στη μόνιμη συλλογή της Ντάουνινγκ στριτ θα έμενε για πάντα στους τοίχους ενός γραφείου της έδρας της εκάστοτε βρετανικής κυβέρνησης.

Το συγκεκριμένο γραφείο αποκαλείται ανεπίσημα Thatcher Room.

Την πληροφορία για την απομάκρυνση του δημοσίευσε για πρώτη φορά η σκωτσέζικη εφημερίδα Herald επικαλούμενη τον Τομ Μπάλντουιν, βιογράφο του Στάρμερ. Ο συγγραφέας μίλησε για τον ηγέτη των Εργατικών στο πλαίσιο της προώθησης του βιβλίου του σε ένα λογοτεχνικό φεστιβάλ, στο Aye Write book festival που διοργανώνεται στη Γλασκώβη.



Σύμφωνα με τον βιογράφο, όταν επισκέφθηκε τον Στάρμερ στην Ντάουνινγκ στριτ ο νεοεκλεγείς πρωθυπουργός τον προσκάλεσε στο εν λόγω δωμάτιο. Εκεί, ο Μπάλντουιν του είπε: "Είναι κάπως ενοχλητικό με αυτήν να μας κοιτάζει, δεν είναι;" και ο Βρετανός πρωθυπουργός συμφώνησε λέγοντας του "Ναιαιαι!".

Ο συγγραφέας ρώτησε τον πρωθυπουργό αν θα το ξεφορτωθεί και η απάντηση ήταν και πάλι καταφατική. Έκτοτε, το έχει απομακρύνει, όπως επιβεβαίωσε ο Μπάλντουιν.
"Δεν σέβεται..."

Οι Συντηρητικοί τον αποκαλούν επιεικώς ...μικρόψυχο ενώ ο βουλευτής των Τόρις, Γκρεγκ Σμιθ, είπε ότι "είναι ανάρμοστο για έναν πρωθυπουργό που εκπροσωπεί το έθνος και όχι μόνο την πολιτική του οικογένεια" και συμπλήρωσε ότι "δεν σέβεται την ιστορία της χώρας και τους πρώην πρωθυπουργούς".

Μάλιστα, σε ανεπίσημο λογαριασμό στο twitter που είναι αφιερωμένος στη Θάτσερ, το σχόλιο που έγινε είναι βιτριολικό: "Σκέψου να είσαι τόσο ευάλωτος που να σε φοβίζει ένα πορτρέτο!"



Ένας άλλος Συντηρητικός, ο Μέρντο Φρέιζερ, που ήταν υποψήφιος για την ηγεσία των Τόρις της Σκωτίας, είπε: "Φαίνεται σαν μια τρελή κίνηση, αλλά ίσως ο σερ Κιρ Στάρμερ πτοήθηκε από το βλέμμα μιας παγκοσμίου φήμης ηγέτη, τα επιτεύγματα της οποίας δεν θα πλησιάσει ποτέ".

 thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου