VOLTEROS

VOLTEROS

Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Αναζήτηση


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 14 Αυγούστου 2024

Η φλόγα της πίστης έσωσε το μοναστήρι του Αγίου Εφραίμ!

Στη δίνη της τεράστιας πυρκαγιάς που έπληξε τη βορειοανατολική Αττική βρέθηκε και η Ιερά Μονή του Αγίου Εφραίμ στη Νέα Μάκρη, η οποία

γλίτωσε την τελευταία στιγμή, με ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής να ρίχνονται με αυταπάρνηση στη μάχη της κατάσβεσης, προκειμένου να τη σώσουν. Νωρίς το πρωί 
πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκκένωση, με τις μοναχές να προσεύχονται να καταφέρει το ιστορικό μοναστήρι που βρίσκεται στην περιοχή της Ξυλοκέριζας, ανατολικά του Πεντελικού όρους, να βγει αλώβητο από τον πύρινο εφιάλτη.

efraim13084

Το πανελλήνιο «λαχτάρισε» όταν είδε τις φλόγες να φτάνουν σε απόσταση αναπνοής από την ιερά μονή του θαυματουργού οσίου, που είναι τόπος λατρείας των ορθοδόξων από πολλά σημεία της χώρας και όχι μόνο. Πλήθος πιστών συρρέει κάθε χρόνο για να προσκυνήσει το θαυματουργό σκήνωμα, αλλά και για να τιμήσει τη μνήμη του αγίου Εφραίμ, ο οποίος είναι γνωστός για τα θαύματα που έκανε, κυρίως σε καρκινοπαθείς. Οι άνδρες της Πυροσβεστικής, με όσα μέσα διέθεταν, προσπαθούσαν να οριοθετήσουν τη φωτιά, που από τα ξημερώματα απειλούσε το μοναστήρι, όμως οι θυελλώδεις άνεμοι, που έφταναν κατά τόπους τα 8 μποφόρ, συνεχώς αναζωπύρωναν την εστία, προκαλώντας ανατριχίλα και φόβο στις μοναχές και στους πιστούς, που παρακολουθούσαν τις δραματικές επιχειρήσεις με κομμένη την ανάσα.

efraim130842

«Θέλουμε τις προσευχές όλων! Ο άγιος Εφραίμ να βάλει το χέρι του!

Προσευχή! Η ιερά μονή δεν θα πάθει κάτι! Είναι εδώ! Να προσευχηθούμε για τις υπόλοιπες καταστροφές, που είναι τεράστιες!» τόνισε ένας χρήστης, με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μέσω σελίδας, που είναι αφιερωμένη στον άγιο Εφραίμ, με πλήθος πιστών να προσεύχεται να οριοθετηθεί σύντομα η φωτιά, προτού συμβεί το μοιραίο. Τελικά, στο σημείο έσπευσαν εναέρια μέσα, που δίχως δεύτερη σκέψη προστάτευσαν την ιερά μονή, η οποία κατάφερε να σωθεί κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έκαναν λόγο για θαύμα, φέρνοντας στη μνήμη τους την αγιογραφία του αγίου, ο οποίος με το δεξί χέρι ευλογεί, ενώ με το αριστερό πάντα κρατάει μια φλόγα. Σύμφωνα με την Εκκλησία, η φλόγα συμβολίζει την πίστη, την οποία ο άγιος θέλει να μεγαλώσει στις ψυχές των ανθρώπων! Υπενθυμίζεται πως το ιστορικό μοναστήρι είχε σωθεί ακόμα μία φορά τον Σεπτέμβριο του 2021, όταν η πύρινη λαίλαπα «σάρωσε» τη Νέα Μάκρη. Η ιερά μονή απειλήθηκε από τις φλόγες, που ξαφνικά άλλαξαν φορά, με τις μοναχές να κάνουν λόγο για θαυμαστό γεγονός.

espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου