VOLTEROS

VOLTEROS

Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Αναζήτηση


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 20 Αυγούστου 2024

Ναυάγιο στη Σικελία: Ποιος είναι ο μεγιστάνας της τεχνολογίας Μάικ Λιντς που αγνοείται- Τον αποκαλούν "Βρετανό Μπιλ Γκέιτς"

Ο επιχειρηματίας, που πούλησε την εταιρεία του Autonomy στη Hewlett-Packard, απαλλάχθηκε τον Ιούνιο από 15 κατηγορίες για απάτη.Ο μεγιστάνας της τεχνολογίας Μάικ Λιντς είναι μεταξύ των αγνοουμένων στο ναυάγιο στη Σικελία, στο οποίο τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και πέντε άλλοι άνθρωποι αγνοούνται, αφότου το πολυτελές γιοτ- ιδιοκτησίας του- επλήγη από σφοδρή καταιγίδα και βυθίστηκε στα ανοικτά των ακτών του Παλέρμο. Την ίδια ώρα η σύζυγος του Λιντς, Άντζελα Μπακάρις φαίνεται πως διασώθηκε.


Το μήκους 56 μέτρων ιστιοφόρο βυθίστηκε με 22 επιβαίνοντες λίγο πριν από τα ξημερώματα, όπως έγινε γνωστό σε ανακοίνωση της ιταλικής ακτοφυλακής. Οι αγνοούμενοι είναι βρετανικής, αμερικανικής και καναδικής υπηκοότητας, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Μεταξύ των 15 διασωθέντων είναι και ένα παιδί ηλικίας 1 έτους. Οκτώ από τους διασωθέντες διακομίστηκαν σε τοπικά νοσοκομεία και όλοι τους βρίσκονται σε σταθερή κατάσταση, μεταδίδουν τα ιταλικά ΜΜΕ.



"Επικρατούσαν θυελλώδεις άνεμοι. Αναμενόταν κακοκαιρία, όχι όμως σε αυτό το μέγεθος", δήλωσε στο Reuters ένας αξιωματικός του λιμενικού.

 
 


Καταιγίδες και ισχυρές βροχοπτώσεις σάρωσαν την Ιταλία τις τελευταίες ημέρες, με πλημμύρες και κατολισθήσεις να προκαλούν μεγάλες ζημιές στο βόρειο τμήμα της χώρας, έπειτα από εβδομάδες ζέστης.


Η Σάρλοτ, μια Βρετανίδα επιβάτισσα ηλικίας 35 ετών, η οποία ταξίδευε μαζί με τον σύζυγό της, με συναδέλφους από μια λονδρέζικη επιχείρηση και φίλους, περιέγραψε πως έχασε την κόρη της "για δύο δευτερόλεπτα" ενώ είχαν πέσει στο νερό, προτού καταφέρει και την πιάσει.

"Την έσφιξα αμέσως στην αγκαλιά μου, μέσα στη μανία των κυμάτων. Πολλοί φώναζαν. Ευτυχώς, η σωσίβια λέμβος άνοιξε και 11 από εμάς ανεβήκαμε εκεί", περιέγραψε η ίδια στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa. Η γυναίκα και το μωρό της νοσηλεύονται, όμως δεν διατρέχουν κίνδυνο.

Μεταξύ των διασωθέντων, στην πλειονότητά τους Βρετανοί, βρίσκονται επίσης δύο Γάλλοβρετανοί, ένας Σριλανκέζος, ένας Νεοζηλανδός και ένας Ιρλανδός, μεταδίδουν τα ιταλικά ΜΜΕ.


Ο καπετάνιος ενός σκάφους που έπλεε κοντά στο Bayesian είπε στο Reuters ότι όταν η καταιγίδα έπληξε την περιοχή, εκείνος άναψε τη μηχανή για να μπορέσει να κρατήσει υπό έλεγχο το πλοίο και να αποφύγει μια σύγκρουση με το ιστιοφόρο.

"Καταφέραμε να κρατήσουμε σταθερό το σκάφος και αφότου τελείωσε η καταιγίδα, παρατηρήσαμε πως το πλοίο πίσω μας είχε χαθεί", περιέγραψε ο Κάρστεν Μπόρνερ σε δημοσιογράφους. Ο ίδιος είπε ότι το πλήρωμά του βρήκε στη συνέχεια ορισμένους από τους επιζώντες σε μια σωσίβια λέμβο, μεταξύ αυτών τρεις που είχαν τραυματιστεί σοβαρά και "ένα μικρό μωρό και τη σύζυγο του ιδιοκτήτη" και τους μετέφερε στο πλοίο του προτού τους παραλάβει το λιμενικό σώμα.
Ποιος είναι ο μεγιστάνας της τεχνολογίας Μάικ Λιντς


Ο Μάικ Λιντς, ο εκατομμυριούχος λογισμικού που αγνοείται μετά τη βύθιση του ιστιοφόρου ανοικτά των ακτών της Σικελίας, είναι ένα από τα λίγα παραδείγματα επιχειρηματιών στο Ηνωμένο Βασίλειο που δημιούργησε μια παγκόσμια εταιρεία τεχνολογίας.

Το κατόρθωμα αυτό, όπως αναφέρει ο Guardian, οδήγησε πολλούς να τον χαρακτηρίσουν ως τον "Βρετανό Μπιλ Γκέιτς", ωστόσο στην πραγματικότητα, η ιστορία του διαφέρει κατά πολύ από αυτή του ιδρυτή της Microsoft.


Πριν από τρεις μήνες, ο 59χρονος απαλλάχθηκε από 15 κατηγορίες απάτης που είχε αντιμετωπίσει στις ΗΠΑ σχετικά με την αγορά (αξίας 11,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων) της εταιρείας του Autonomy, από τον γίγαντα της Silicon Valley, Hewlett-Packard το 2011. Πολλοί μάλιστα είχαν φοβηθεί πως η υπόθεση θα έκλεινε με τον θάνατο του στη φυλακή, καθώς είχε ταλαιπωρηθεί από μια πάθηση στους πνεύμονες.

"Έχω διάφορα ιατρικά θέματα που θα έκαναν πολύ δύσκολο το να επιβιώσω", είπε ο Λιντς στους Sunday Times τον περασμένο μήνα: "Αν αυτό είχε εξελιχθεί με λάθος τρόπο, θα ήταν το τέλος της ζωής μου".
Η μητέρα του ήταν νοσοκόμα και ο πατέρας του πυροσβέστης

Ο Λιντς είναι γεννημένος στην Ιρλανδία και μεγάλωσε κοντά στο Chelmsford στο Essex. Η μητέρα του ήταν νοσοκόμα και ο πατέρας του πυροσβέστης. Σπούδασε φυσική, μαθηματικά και βιοχημεία στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ και τελικά ειδικεύτηκε στην "προσαρμοστική αναγνώριση προτύπων". Η διδακτορική του διατριβή φέρεται να είναι ένα από τα πιο πολυδιαβασμένα ερευνητικά κομμάτια στην πανεπιστημιακή βιβλιοθήκη.

Αφού εγκαινίασε μερικές νεοσύστατες εταιρείες πρώιμης τεχνολογίας – συμπεριλαμβανομένης μιας, που ειδικευόταν σε λογισμικό αυτόματης πινακίδας κυκλοφορίας, δακτυλικών αποτυπωμάτων και αναγνώρισης προσώπου για την αστυνομία – δημιούργησε το Autonomy το 1996.


Το λογισμικό του χρησιμοποιήθηκε από εταιρείες για την ανάλυση κρυφών δεδομένων και εν μέρει οφείλει την αποτελεσματικότητά του στο "συμπέρασμα του Bayesian", μια στατιστική θεωρία που επινοήθηκε από τον στατιστικολόγο, φιλόσοφο και πρεσβυτεριανό υπουργό Thomas Bayes του 18ου αιώνα.

Το σούπερ γιοτ του, που βυθίστηκε στα ανοιχτά της Σικελίας κατά τη διάρκεια της τρομερής καταιγίδας τα ξημερώματα της Δευτέρας, το ονόμασε επίσης Bayesian.


Η αυτονομία αποτέλεσε άμεσα μια επιχειρηματική επιτυχία. Η ταχεία ανάπτυξή της οδήγησε στη μετάβασή της στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, όπου η Autonomy εντάχθηκε στον FTSE 100 των κορυφαίων εταιρειών που είναι εισηγμένες στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ωστόσο, ενώ η δημιουργία του Λιντς εντυπωσίασε την HP αρκετά ώστε να πληρώσει περισσότερα από 11 δισεκατομμύρια δολάρια για την εταιρεία το 2011, ο αμερικανικός κολοσσός υπολογιστών, ανέφερε ότι είχε ανακαλύψει "σοβαρές λογιστικές παρατυπίες" στη βρετανική εταιρεία.

Ο 59χρονος Λιντς αθωώθηκε τον Ιούνιο από ένα δικαστήριο στο Σαν Φρανσίσκο για τις κατηγορίες για απάτη, που σχετίζονταν με την πώληση της εταιρείας του λογισμικού Autonomy.

Εκείνη την περίοδο είχε δηλώσει ότι ήταν "ενθουσιασμένος" με την αθώωσή του στην ποινική δίκη, κατά τη διάρκεια της οποίας είχε αρνηθεί οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη και είχε κατηγορήσει τη HP για προχειρότητα στη συγχώνευση των δύο εταιρειών.

Όσον αφορά το ναυάγιο, η ιταλική ακτοφυλακή γνωστοποίησε ότι δύτες πραγματοποιούν έρευνες στο ναυάγιο, σε βάθος 49 μέτρων.

Οι εισαγγελείς στην πόλη Τέρμινι Ιμερέζε ξεκίνησαν έρευνα για να εξακριβωθούν τα αίτια του ναυαγίου.


 thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου