VOLTEROS

VOLTEROS

Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Αναζήτηση


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024

Διακοπές: Πόσες ημέρες χρειάζεσαι για να χαλαρώσεις πραγματικά;



Ήρθε η ώρα να κάνεις ένα πραγματικό διάλειμμα στις διακοπές.
Ναι, αλλά για πόσο καιρό;

Οι διακοπές είναι σημαντικές για τη διατήρηση της σωματικής και ψυχικής μας υγείας. Το να αφιερώνουμε χρόνο μακριά από τη δουλειά για να χαλαρώσουμε βελτιώνει τη διάθεσή μας, μειώνει το άγχος μας και τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων.


Ωστόσο, αυτά τα οφέλη μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τη διάρκεια των διακοπών σου. Μπορεί να σκέφτεσαι, "Χρειάζομαι διακοπές, για πολύ καιρό!" Ωστόσο, οι μεγαλύτερες σε διάρκεια διακοπές δεν οδηγούν πάντα στα καλύτερα αποτελέσματα. Λοιπόν, πόσο καιρό χρειάζεσαι διακοπές για να νιώσεις πραγματική χαλάρωση;

Όχι λιγότερο από 8 ημέρες


 
 
Σύμφωνα με μια επιστημονική έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of Happiness Studies, η απόλυτη ξεκούραση έρχεται στις διακοπές γύρω στην 8η ημέρα. Στη συνέχεια αρχίζει να μειώνεται μέχρι την 11η ημέρα, όπου μπορεί να αρχίσεις να νιώθεις νοσταλγία ή ανία. Αν και η ιδέα των διακοπών για ένα μήνα είναι ελκυστική, ίσως είναι καλύτερο να κάνεις μικρότερες διακοπές κατά τη διάρκεια του έτους.

Φυσικά, οι πολύ σύντομες διακοπές δεν είναι και τόσο χαλαρωτικές. Η μελέτη σημείωσε επίσης ότι οι συμμετέχοντες χρειάστηκαν περίπου 8 ημέρες για να χαλαρώσουν. Αυτό σημαίνει ότι οι διακοπές 4 ή 5 ημερών είναι απίθανο να οδηγήσουν σε πραγματική χαλάρωση ή οφέλη για την υγεία. Η σωστή διάρκεια φαίνεται να είναι από 8 έως 10 ημέρες.
Πώς να χαλαρώσεις στις διακοπές

Η χαλάρωση στις διακοπές μπορεί να φαίνεται εύκολη υπόθεση. Ωστόσο, ο τόπος διαμονής και οι δραστηριότητες στις οποίες συμμετέχεις θα επηρεάσουν το πόσο μπορείς να χαλαρώσεις πλήρως και να διώξεις το άγχος. Το να κάθεσαι σε μια ξαπλώστρα όλη μέρα, για παράδειγμα, δεν έχει και τα πιο θετικά αποτελέσματα για πλήρη χαλάρωση. Μπορείς να κάνεις αυτά:Αποσυνδέσου: Άφησε το κινητό τηλέφωνο και τον υπολογιστή στην άκρη και αφιέρωσε χρόνο στην οικογένεια και τους φίλους σου.
Ασχολήσου με δραστηριότητες που σε χαλαρώνουν: Διάβασε ένα βιβλίο, κάνε βόλτες στη φύση, κολύμπησε, άκουσε μουσική ή απλά ξάπλωσε στην παραλία.
Φρόντισε τον εαυτό σου: Τρώγε υγιεινά, κοιμήσου αρκετά και ασκήσου.
Εξερεύνησε τον προορισμό σου: Ανακάλυψε νέα μέρη, δοκίμασε νέες γεύσεις και γνώρισε νέους ανθρώπους.
Μην συγκρίνεις τις διακοπές σου με των άλλων: Απόλαυσε τη δική σου εμπειρία χωρίς να ανησυχείς για το τι κάνουν οι άλλοι.
Δοκίμασε τεχνικές όπως ο διαλογισμός, οι βαθιές αναπνοές ή η γιόγκα.
Εστίασε στα θετικά στοιχεία των διακοπών και απόλαυσε κάθε στιγμή.
Αποδέξου το απρόβλεπτο: Μην αγχώνεσαι αν τα πράγματα δεν πάνε σύμφωνα με το σχέδιο. Άφησε τον εαυτό σου να χαλαρώσει και να απολαύσει την εμπειρία.

shape.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου