VOLTEROS

VOLTEROS

Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Αναζήτηση


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2024

Βρετανία: Να κόψει το κάπνισμα ακόμα και στους κήπους των παμπ θέλει ο Κιρ Στάρμερ - Έρχονται μέτρα για τους εξωτερικούς χώρους



'Οταν ρωτήθηκε για τις προθέσεις του δεν διέψευσε τις σχετικές πληροφορίες - Οι Βρετανοί δημοσιογράφοι κάνουν λόγο για δηλώσεις-teaser για τα μέτρα που έρχονται.Μια πρόγευση του τι περιμένει τους καπνιστές στη Βρετανία έδωσε ο νεοεκλεγείς πρωθυπουργός των Εργατικών, Κιρ Στάρμερ.


"Πρέπει να αναλάβουμε δράση" τόνισε αναφερόμενος στην πρόθεσή του να εφαρμοστεί απαγόρευση του καπνίσματος στους εξωτερικούς χώρους.


Ανακοινώσεις δεν έχουν γίνει ακόμη επισήμως, αλλά το γεγονός ότι όταν ρωτήθηκε για τις προθέσεις του δεν διέψευσε τις σχετικές πληροφορίες ότι η κυβέρνησή του εξετάζει το ενδεχόμενο να απαγορεύσει το κάπνισμα σε ορισμένους υπαίθριους χώρους, όπως τους εξωτερικούς χώρους των παμπ.

"Θα λάβουμε αποφάσεις το αμέσως επόμενο διάστημα" είπε και πρόσθεσε ότι σύντομα "θα γίνουν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες".

Ο Στάρμερ περιέγραψε το κάπνισμα ως "αιτία θανάτου που μπορεί να αποφευχθεί" και είπε "πρέπει να λάβουμε μέτρα για να μειώσουμε την επιβάρυνση του Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS)".

 
 

Ο Βρετανός πρωθυπουργός εξήγησε το σκεπτικό του: "Η αφετηρία μου σε αυτό είναι να υπενθυμίσω σε όλους ότι πάνω από 80.000 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους κάθε χρόνο από το κάπνισμα, αυτός είναι ένας θάνατος που μπορεί να προληφθεί, είναι ένα τεράστιο βάρος για το NHS και φυσικά για τους φορολογούμενους".

Και κατέληξε: "Ναι, θα λάβουμε αποφάσεις σε αυτό τον τομέα".
Σφοδρές επικρίσεις

Ωστόσο, πολύ γρήγορα διατυπώθηκαν σφοδρές επικρίσεις όχι μόνο επειδή ο Στάρμερ σχεδιάζει να κόψει το κάπνισμα από τους κήπους των παμπ όπου οι Βρετανοί απολαμβάνουν τις μπίρες τους. Τον κατηγορούν ότι δεν λαμβάνει μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας τη στιγμή που η χώρα αντιμετωπίζει μεγάλο κύμα αντιδράσεων για τις επιθέσεις με μαχαίρι. Τέτοια αιματηρά περιστατικά συμβαίνουν όλο και πιο συχνά, με το πλέον θλιβερό να είναι αυτό στο Σάουθπορτ όπου τρία μικρά κοριτσάκια έπεσαν νεκρά όταν έφηβος επιτέθηκε με μαχαίρι και άρχισε να χτυπά αδιακρίτως μέσα σε αίθουσα χορού.


 thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου