VOLTEROS

VOLTEROS

Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Αναζήτηση


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 5 Αυγούστου 2024

Μέση Ανατολή: Εξέδωσε ΝΟΤΑΜ το Ιράν για να αλλάξουν δρομολόγια τα αεροσκάφη - Θέμα χρόνου το χτύπημα στο Ισραήλ

Το Ιράν εξέδωσε NOTAM για το κέντρο, τα δυτικά και τα βορειοδυτικά της χώρας, συμβουλεύοντας τα αεροσκάφη να αλλάξουν τα δρομολόγιά τους.Ανεβαίνει το θερμόμετρο στη Μέση Ανατολή, με το Ιράν να προετοιμάζεται για το χτύπημα κατά του Ισραήλ, όπως έχει προϊδεάσει εδώ και μέρες μετά την δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, στο κέντρο της Τεχεράνης.


Σύμφωνα με την Jerusalem Post, σε μία εξέλιξη της τελευταίας στιγμής, το Ιράν εξέδωσε μια NOTAM (ειδοποίηση πτητικών λειτουργιών) για το κέντρο, τα δυτικά και τα βορειοδυτικά της χώρας, συμβουλεύοντας τα αεροσκάφη να αλλάξουν τα δρομολόγιά τους.


Νωρίτερα, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωνε πως "εντόπισε τρομοκράτη της Χεζμπολάχ που εισερχόταν σε στρατιωτική δομή" στον τομέα αυτόν και τον "έπληξε". Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε τον θάνατο δυο μαχητών της, χωρίς να διευκρινίσει πού σκοτώθηκαν.



Ιράν: Δεν θέλουμε περιφερειακή κλιμάκωση, αλλά πρέπει "να τιμωρήσουμε" το Ισραήλ

 
 

Το Ιράν δεν επιδιώκει να κλιμακώσει περιφερειακές εντάσεις, όμως πιστεύει πως χρειάζεται να τιμωρήσει το Ισραήλ ώστε να εμποδίσει περαιτέρω αποσταθεροποίηση, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, μετά το φόνο του ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια την περασμένη εβδομάδα στην Τεχεράνη.

"Το Ιράν επιδιώκει να εγκαθιδρύσει σταθερότητα στην περιοχή, όμως αυτή θα έρθει μόνο με την τιμωρία του επιτιθέμενου και τη δημιουργία αποτροπής κατά του τυχοδιωκτισμού του σιωνιστικού καθεστώτος (Ισραήλ)", δήλωσε ο Νάσερ Καναανί, προσθέτοντας πως η ανάληψη δράσης εκ μέρους της Τεχεράνης είναι αναπόφευκτη.

Ο Καναανί κάλεσε τις Ηνωμένες Πολιτείες να πάψουν να υποστηρίζουν το Ισραήλ, λέγοντας πως η διεθνής κοινότητα απέτυχε στο καθήκον της να διαφυλάξει τη σταθερότητα στην περιοχή και θα πρέπει να υποστηρίξει την "τιμωρία του επιτιθέμενου".

Ο κορυφαίος διοικητής του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης Χοσεΐν Σαλαμί επανέλαβε σήμερα την απειλή του επίλεκτου αυτού σώματος ότι "η τιμωρία" του Ισραήλ θα έρθει "σε εύθετο χρόνο".

Η Τεχεράνη και οργανώσεις που είναι σύμμαχοι του Ιράν, όπως η Χαμάς και η Χεζμπολάχ, έχουν κατηγορήσει το Ισραήλ πως σκότωσε τον Χανίγια στις 31 Ιουλίου.

Οι ισραηλινοί αξιωματούχοι δεν έχουν αναλάβει την ευθύνη.

Τα σενάρια που εξετάζει το Ισραήλ

Ισραηλινά ΜΜΕ αναφέρουν ότι η κυβέρνηση Νετανιάχου εξετάζει το ενδεχόμενο να πραγματοποιήσει ένα προληπτικό χτύπημα κατά του Ιράν, εάν συγκεντρώσει πειστικά στοιχεία ότι το τελευταίο σχεδιάζει να εξαπολύσει επίθεση εναντίον του. Αυτό έγινε μετά από συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου με τους επικεφαλής των ισραηλινών υπηρεσιών ασφαλείας το βράδυ της Κυριακής.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, το Ισραήλ συζητά ένα ευρύ φάσμα επιλογών για τον καλύτερο τρόπο απάντησης ή πρόληψης της αναμενόμενης επίθεσης. Κατά τη συνάντηση με τον Νετανιάχου, συζητήθηκε η επιλογή να χτυπηθεί το Ιράν ως αποτρεπτικό μέτρο, σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα Yedioth Ahronoth, αν και αξιωματούχοι ασφαλείας επιβεβαίωσαν ότι ένα τέτοιο βήμα δεν θα εγκρινόταν εκτός εάν το Ισραήλ λάβει συγκεκριμένες πληροφορίες που θα επιβεβαιώνουν ότι η Τεχεράνη επρόκειτο να εξαπολύει μια δική του επίθεση.

Το Ισραηλινό Channel 13 είπε: "Οι εκτιμήσεις στο Ισραήλ δείχνουν ότι το Ιράν δεν συντονίζει την απάντηση με τη Χεζμπολάχ".

Έκκληση στους ξένους να εγκαταλείψουν τον Λίβανο

Καθώς ο Λίβανος κινδυνεύει να μετατραπεί στην πρώτη γραμμή αν υπάρξει κλιμάκωση, η Σουηδία, οι ΗΠΑ, η Βρετανία, η Γαλλία, η Ιορδανία και η Σαουδική Αραβία παρότρυναν τους υπηκόους τους που βρίσκονται στην επικράτειά του να φύγουν άμεσα. Το Παρίσι κάλεσε επίσης τους Γάλλους που ζουν στο Ιράν να "το εγκαταλείψουν προσωρινά".

Ο Καναδάς κάλεσε προχθές Σάββατο τους υπηκόους του -τους οποίους είχε καλέσει στα τέλη του Ιουνίου να φύγουν από τον Λίβανο- να "αποφεύγουν" τα ταξίδια στο Ισραήλ.

Η πρεσβεία της Βρετανίας ανακοίνωσε χθες πως επαναπατρίζονται, μέχρι νεοτέρας, τα μέλη των οικογενειών του προσωπικού της στη Βηρυτό.

Ο επικεφαλής της διπλωματίας της Ιορδανίας, ο Αϊμάν Σαφάντι, η χώρα του οποίου χαρακτηρίζεται εταίρος-κλειδί της Ουάσιγκτον στην περιοχή, συναντήθηκε στην Τεχεράνη με τον ομόλογό του και τον νέο πρόεδρο Μασούντ Πεζεσκιάν.


 thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου