VOLTEROS

VOLTEROS

Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Αναζήτηση


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 17 Αυγούστου 2024

Άννα Διαμαντοπούλου: Έχω συγκεντρώσει τις υπογραφές για την υποψηφιότητά του στο ΠΑΣΟΚ εδώ και πολύ καιρό



Η τοποθέτηση της 'Αννας Διαμαντοπούλου για τις πυρκαγιές και οι αιχμές της κατά Μητσοτάκη και Κασσελάκη.Το ζήτημα των πυρκαγιών, με αφορμή τη μεγάλη φωτιά στην Αττική, αλλά και τις πολιτικές εξελίξεις κλήθηκε να σχολιάσει η Άννα Διαμαντοπούλου, υποψήφια πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σε συνέτνευξή της στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ.


Όπως υπογράμμισε, χρειάζεται νέο θεσμικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών και ανατροπή προσεγγίσεων σε όλα τα επίπεδα.


"Θα σας πω ότι έγινε συζήτηση για το ότι η κυβέρνηση, ενώ είχε ανακοινώσει μια σειρά από προμήθειες για εξελιγμένα εργαλεία, μεταξύ των οποίων και drones και ελικόπτερα, έχουν περάσει τέσσερα χρόνια και η μόνη εκταμίευση που έγινε είναι εκταμίευση από το Ταμείο Ανάκαμψης. Είναι μόνο για συμβουλευτικές υπηρεσίες. Η ταχύτητα της πολιτικής ηγεσίας, της κυβέρνησης και του υπουργείου-στην εποχή μας, που η κλιματική αλλαγή κινείται δυστυχώς με καταστροφική ταχύτητα-έπρεπε να είναι πολλαπλώς μεγαλύτερη. Και φοβάμαι και βλέπουμε ότι δεν συμπλέουν με τις ανάγκες της εποχής. Δηλαδή το ίδιο πράγμα, με τον ίδιο τρόπο κάθε χρόνο. Λίγο καλύτερα, λίγο περισσότερα. Δεν είναι αυτό που χρειαζόμαστε. Δεν είναι το λίγο καλύτερα" σημείωσε μεταξύ άλλων η πρόεδρος του Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη.


Κληθείσα δε να σχολιάσει τη δήλωση του πρωθυπουργού ότι είναι ικανοποιημένος για την προσπάθεια στο πεδίο, είπε: "είναι η ελληνική παροιμία η εγχείρηση επέτυχε, ο ασθενής απεβίωσε. Δηλαδή, δεν μπορώ να καταλάβω τι σημαίνει ικανοποίηση όταν έχουμε τέτοιου είδους καταστροφή. Όταν η φωτιά μπαίνει μέσα στον ιστό της πόλης".


 
 
"Έχω συγκεντρώσει τις υπογραφές για το ΠΑΣΟΚ εδώ και πολύ καιρό"

Η συζήτηση δεν θα μπορούσε να μη στραφεί και στις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, την ώρα που πλησιάζει η ώρα της κάλπης των εσωκομματικών εκλογών. Στο πλαίσιο αυτό, η Άννα Διαμαντοπούλου δήλωσε ότι έχει συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό υπογραφών για την υποψηφιότητά της.

"Τις έχω συγκεντρώσει εδώ και πολύ καιρό. Σχεδόν αμέσως αλλά συνεχίζουμε γιατί πιστεύω ότι όταν υπογράφει κανείς για την υποστήριξη είναι μια πολύ συγκεκριμένη πράξη που σε φέρνει πιο κοντά και οργανώνει καλύτερα τον αγώνα" ανέφερε.

Αιχμές Διαμαντοπούλου κατά Κασσελάκη

Η Άννα Διαμαντοπούλου άφησε αιχμές και κατά του Στέφανου Κασσελάκη που είπε ότι "με ένα λιγότερο F-35 θα είχαμε επιπλέον 300 πυροσβεστικά οχήματα".

"Κοιτάξτε, το θέμα της άμυνας είναι μια πολύ σοβαρή ιστορία για να αντιμετωπίζεται με τον τρόπο αυτό. Θυμάστε παλιά που λέγαμε για τα κανόνια και τα βούτυρα και τι προτιμάμε κτλ. Είδατε σήμερα πάλι τις προκλήσεις των Τούρκων; Χωρίζουν το ΝΟΤΑΜ, πάνε να οριοθετήσουν την γαλάζια πατρίδα όπως πήγαν να το κάνουν και στην Ανατολική Μεσόγειο. Δεν είμαστε αφελείς. Ούτε το πολιτικό σύστημα, ούτε ο λαός. Ξέρουμε πάρα πολύ καλά τι συμβαίνει και ποιοι είναι οι στόχοι μιας αναθεωρητικής πολιτικής της Τουρκίας. Και γι’ αυτό εμείς πρέπει να είμαστε πανέτοιμοι και ως χώρα έχουμε πολύ μεγάλη ανάγκη και πρέπει να το κάνουμε από πολύ σοβαρό αμυντικό εξοπλισμό. Πραγματικά η χώρα εξοπλίζεται και πρέπει να εξοπλιστεί. Ο κ. Υφυπουργός Άμυνας αναφέρθηκε σήμερα στη φρεγάτα την τεράστια που θα πέσει στα νερά κλπ. Αυτό που δεν έχουμε κάνει και κάνει η Τουρκία είναι ότι δεν συνδέουμε τους τεράστιους προϋπολογισμούς για τον αμυντικό εξοπλισμό με μια δική μας εθνική αμυντική βιομηχανία. Και επειδή θα υπάρξει στο επόμενο διάστημα από την Ευρώπη το ταμείο αμυντικής συνεργασίας και η προτεραιότητα που θα δοθεί σε θέματα άμυνας, γιατί η Ευρώπη πλέον έχει σε όλα τα σύνορά της προβλήματα, θα πρέπει η Ελλάδα να παίξει κυρίαρχο ρόλο στο ότι οποιαδήποτε υποστήριξη αμυντικής βιομηχανίας θα πρέπει να αποκεντρώνεται στις χώρες που έχουν σύνορα. Και αυτό που δεν έχουμε κάνει καθόλου μέχρι τώρα, ενώ το έχει κάνει πάρα πολύ η πολύ Τουρκία, είναι η ανάπτυξη της αμυντικής μας βιομηχανίας και μάλιστα υπάρχει και η βάση. Υπάρχουν σοβαρές επιχειρήσεις ελληνικές οι οποίες μπορούν να πραγματικά να έχουμε μία έκρηξη παραγωγής και εξαγωγών, συνεργασία με μεγάλα αμυντικά σύνολα της Ευρωπαϊκής Ένωσης".

thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου