VOLTEROS

VOLTEROS

Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Αναζήτηση


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 10 Αυγούστου 2024

Πρόβειο τέλος και ελεύθερη πτώση στον τζίρο στα κρεοπωλεία της Λάρισας – Δεκαπενταύγουστος μόνον με εισαγόμενο αρνί

 

Μία συνήθεια… ζωής καλούνται να αλλάξουν οι Λαρισαίοι που κάθε Δεκαπενταύγουστο έβαζαν στο τραπέζι τους αρνί και πρόβειο λόγω της

πανώλης που έχει φέρει τα πάνω – κάτω στην Ελληνική κτηνοτροφία. Μία συγκυρία που έχει οδηγήσει τα συνοικιακά κρεοπωλεία της Λάρισας στο να μην έχουν ούτε… δείγμα από πρόβειο κρέας, με τη ζημιά στο τζίρο να εκτιμάται από 30% έως 40% και να μεταφράζεται σε πολλές δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Τα τοπικά κρεοπωλεία, τα οποία προμηθεύονται αμνοερίφια απευθείας από τα σφαγεία της περιοχής, δεν διαθέτουν αρνί ή κατσίκι, ωστόσο στα σούπερ µάρκετ της επαρχίας οι καταναλωτές µπορούν να βρουν εισαγόμενο κρέας.

«Δε νομίζω ότι θα βάλει κανένας συνάδελφος εισαγόμενο κρέας κι αν θα βάλει θα το βάλει κατόπιν παραγγελίας. Αν δηλαδή κάποιος πει «εγώ θέλω μισό αρνί ας είναι και ισπανικό ή Ρουμάνικο» μόνον έτσι» εξηγεί μιλώντας στο onlarissa.gr ο πρόεδρος της Συντεχνίας Κρεοπωλών Λάρισας κ. Βαγγέλης Ρίζος.

Και οι Λαρισαίοι πάντως από την πλευρά τους φαίνεται να έχουν προσαρμοστεί στις έκτακτες συνθήκες, αφού όπως σημειώνει ο κ. Ρίζος, «ο κόσμος επειδή λίγο – πολύ είναι ενημερωμένος και ακούει ότι δε μπορεί να γίνει μετακίνηση ζώων από τον στάβλο έως τα σφαγεία, δε μπαίνει καν στη διαδικασία να μας ρωτήσει. Και όσοι το κάνουν, είναι από περιέργεια…»

Το χειρότερο της υφιστάμενης ζημίας όμως είναι η αβεβαιότητα για το μέλλον, αφού ακόμη δεν υπάρχει καν μία πρόχειρη εκτίμηση για το πότε θα δρομολογηθεί η επιστροφή στην κανονικότητα. Ο πρόεδρος των Λαρισαίων κρεοπωλών λέει με αρκετό προβληματισμό ότι «ούτε εμείς, ούτε οι κτηνοτρόφοι μπορούμε να έχουμε άποψη πάνω σε αυτό, όλα εξαρτώνται από το υπουργείο αλλά κυρίως από το πότε θα σταματήσουμε να διαβάζουμε για νέα κρούσματα. Μετά θα μπούμε στη διαδικασία ομαλοποίησης της αγοράς. Επειδή η διάρκεια αυτής της νόσου είναι κοντά στις 20 ημέρες στο ζώο, από τη στιγμή που θα σταματήσουν τα νέα κρούσματα, θα χρειαστούμε περίπου 20 ημέρες με έναν μήνα…» καταλήγει.


newsroom onlarissa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου