VOLTEROS

VOLTEROS

Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Αναζήτηση


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 20 Αυγούστου 2024

Περισσότεροι φέτος οι τουρίστες αλλά ξοδεύουν λιγότερα - Ποιοι είναι οι πιο "ανοιχτοχέρηδες"



Την περίοδο Ιανουάριος-Μάιος 2024, επτά εκατομμύρια τουρίστες ήρθαν στη χώρα μας, με τον αριθμό να παρουσιάζει αύξηση κατά 20.6% σε σχέση με πέρσι.

 
 
Περισσότεροι φέτος οι τουρίστες στην Ελλάδα για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, ωστόσο ξοδεύουν λιγότερα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, μπορεί οι τουρίστες να έχουν κατακλύσει τα σοκάκια της Αθήνας, αλλά και να απολαμβάνουν τα ελληνικά νησιά, ωστόσο δεν "ανοίγονται" πολύ οικονομικά.


"Φέτος είναι πιο συγκρατημένοι, δηλαδή μπορεί να δουλέψεις για μια - δύο μέρες και μετά να κάτσεις για άλλες δύο", δήλωσε επιχειρηματίας στην κάμερα του καναλιού.

Σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, την περίοδο Ιανουάριος - Μάιος 2024, επτά εκατομμύρια τουρίστες ήρθαν στη χώρα μας, με τον αριθμό να παρουσιάζει αύξηση κατά 20.6% σε σχέση με πέρσι.


Ωστόσο, η μέση δαπάνη ανά ταξίδι μειώθηκε κατά 3,6% με τους Γερμανούς, τους Βρετανούς και τους Αμερικανούς να ξοδεύουν τα περισσότερα χρήματα, σύμφωνα με τους καταστηματάρχες.


Αναλυτικότερα, κατά το πρώτο πεντάμηνο του 2024, οι εισπράξεις από τους Γερμανούς επισκέπτες ξεπέρασαν τα 700 εκατομμύρια ευρώ, ενώ αύξηση παρουσίασαν και οι εισπράξεις από τους Αμερικανούς αγγίζοντας τα 400 εκατομμύρια ευρώ.

Τέλος, οι κρατήσεις αεροπορικών θέσεων για τον Αύγουστο στη χώρα μας ήταν συνολικά 5,2 εκατομμύρια, παρουσιάζοντας αύξηση 8,4% και καταγράφοντας ρεκόρ για τη φετινή θερινή περίοδο.

 thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου