VOLTEROS

VOLTEROS

Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Αναζήτηση


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 25 Αυγούστου 2024

Γιατί το North Yungas Road είναι ο πιο επικίνδυνος δρόμος του πλανήτη

Τον λένε και "δρόμο του θανάτου" και για πολλούς θεωρείται ο πιο επικίνδυνος δρόμος του πλανήτη. Τι είναι όμως αυτό που κάνει τον North Yungas Road τόσο τρομακτικό;Ο δρόμος North Yungas Road, που συχνά αναφέρεται ως ο "δρόμος του θανάτου", είναι ένας διαβόητα επικίνδυνος και ύπουλος ορεινός δρόμος στη Βολιβία -για πολλούς θεωρείται ο πιο επικίνδυνος δρόμος του πλανήτη.


Απέκτησε τη φήμη του ως ένας από τους πιο επικίνδυνους δρόμους στον κόσμο λόγω των στενών λωρίδων, των απότομων βράχων και του απαιτητικού εδάφους του. Ο δρόμος ήταν η κύρια διαδρομή που συνέδεε την πόλη Λα Παζ με την περιοχή Γιούνγκας και την πόλη Κορόικο.

Γιατί είναι επικίνδυνος ο δρόμος North Yungas


Έδαφος και ανάγλυφο: Ο δρόμος διασχίζει την περιοχή Yungas των Άνδεων, με στενά μονοπάτια χαραγμένα στην πλαγιά του βουνού.
Το έδαφος χαρακτηρίζεται από απότομους βράχους, πυκνή ομίχλη και απρόβλεπτες καιρικές συνθήκες.

Στενό πλάτος και έλλειψη προστατευτικών κιγκλιδωμάτων: Ο δρόμος είναι διαβόητα στενός, επιτρέποντας συχνά μόνο μία λωρίδα κυκλοφορίας. Σε πολλά τμήματα δεν υπάρχουν προστατευτικά κιγκλιδώματα, εκθέτοντας τα οχήματα στις απότομες πτώσεις εκατοντάδων μέτρων.

 
 



Ιστορία και φήμη: Ο δρόμος North Yungas Road κατασκευάστηκε τη δεκαετία του 1930 κατά τη διάρκεια του πολέμου Chaco μεταξύ της Βολιβίας και της Παραγουάης.
Κέρδισε τη διεθνή προσοχή τη δεκαετία του 1990 και στις αρχές της δεκαετίας του 2000 για τον υψηλό αριθμό ατυχημάτων και θανάτων.


Νέα ασφαλέστερη διαδρομή: Αναγνωρίζοντας τους κινδύνους που συνδέονται με τον Βόρειο Δρόμο Γιούνγκας, κατασκευάστηκε στις αρχές της δεκαετίας του 2000 μια νέα, ασφαλέστερη διαδρομή, η οποία ονομάστηκε Δρόμος Γιούνγκας.

Η νέα διαδρομή παρέχει μια πιο σύγχρονη και ασφαλή σύνδεση μεταξύ της Λα Παζ και του Κορόικο, εκτρέποντας μεγάλο μέρος της κυκλοφορίας από τον αρχικό δρόμο του θανάτου.

Τουρισμός και περιπέτεια: Παρά τους κινδύνους του, ο North Yungas έχει γίνει δημοφιλής προορισμός για τουρισμό περιπέτειας, ιδίως για τους λάτρεις της ορεινής ποδηλασίας. Πολλοί τουριστικοί πράκτορες προσφέρουν ξεναγήσεις ποδηλασίας κατάβασης κατά μήκος του δρόμου.


Ιστορικό ατυχημάτων: Ο δρόμος έχει ιστορικό αρκετών θανατηφόρων περιστατικών, στα οποία συχνά εμπλέκονται οχήματα που πέφτουν από τους βράχους. Τα δυστυχήματα αποδίδονται σε έναν συνδυασμό παραγόντων, όπως το απαιτητικό έδαφος, οι κακές οδικές συνθήκες και η έλλειψη μέτρων ασφαλείας.

Ενώ ο δρόμος North Yungas ήταν κάποτε μια κρίσιμη διαδρομή μεταφοράς, η φήμη του για την επικινδυνότητά του έχει μειωθεί με την κατασκευή του νέου δρόμου Yungas.

Ωστόσο, ο αρχικός δρόμος εξακολουθεί να προσελκύει ανθρώπους που τους αρέσει ο κίνδυνος και τυχοδιώκτες που επιθυμούν να βιώσουν τις μοναδικές προκλήσεις και το μαγευτικό τοπίο του.


topgeargreece.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου