VOLTEROS

VOLTEROS

Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Αναζήτηση


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 14 Αυγούστου 2024

Όλες οι φορές που οι ταινίες του Quentin Tarantino επηρέασαν το στυλ μας

Ή αλλιώς, outfits που είναι κουλ μέχρι και σήμερα.Υπάρχουν ταινίες που μένουν στην ιστορία όχι μόνο για την πλοκή τους ή τις ερμηνείες των ηθοποιών, αλλά και για το αλάνθαστο στυλ που προβάλλουν σ κάθε καρέ. Όπως αυτές του Quentin Tarantino, ο οποίος μας έχει χαρίσει πολλές φορές στιλιστική έμπνευση που είναι επίκαιρη ακόμα και σήμερα. Και εξηγούμαστε με επιχειρήματα.

Reservoir Dogs

Courtesy Miramax



Ήταν 1992, όταν το Reservoir Dogs βγήκε στις κινηματογραφικές αίθουσες για πρώτη φορά. Ανάμεσα λοιπόν σε ένα μείγμα γκροτέσκης βίας, διαλόγων και μονολόγων εμποτισμένων με κυνισμό και μαύρο χιούμορ, τα κοστούμια έπαιξαν σίγουρα καθοριστικό ρόλο στην ιστορία της ταινίας. Fun fact: ο διαθέσιμος προϋπολογισμός σίγουρα δεν ήταν στο επίπεδο των μεγάλων παραγωγών, οπότε σε ορισμένες σκηνές οι ηθοποιοί χρησιμοποιούσαν τα δικά τους ρούχα. Μάλιστα, η πολύχρωμη φόρμα που φορούσε ο Handsome Eddie ανήκε -κι όμως- στην προσωπική γκαρνταρόμπα του Chris Penn.

 
 
Death Proof

Courtesy Medusa Film



Με πρωταγωνιστή τον Kurt Russell στον ρόλο του Stuntman Mike, για την ταινία Death Proof δεν έχουμε να πούμε πολλά. Η ναυαρχίδα του πρωταγωνιστή είναι δίχως αμφιβολία αυτό το μεταλλικό, μοτοσικλετιστικό μπουφάν, με λογότυπα που εξακολουθούν να είναι πιο επίκαιρα από ποτέ. Αλλά ακόμα και στις πιο βασικές του εμφανίσεις, ο Stuntman Mike σε κάνει να θέλεις να ντυθείς σαν κι αυτόν. Τζιν, ένα απλό μαύρο μπλουζάκι και γυαλιά ηλίου. Τόσο απλά και τόσο κουλ.
Pulp Fiction

Courtesy Miramax



Δε θα μπορούσε να μη συμπεριληφθεί στη λίστα αυτή το Pulp Fiction. Το μοτίβο των δολοφόνων με κοστούμια και γραβάτες υπάρχει παντού ωστόσο, το ντύσιμο του John Travolta τη στιγμή του χορού, είναι αυτό που δεν ξεπερνιέται. Ούτε φυσικά τα "ρούχα σπιτιού" όπως τα oversized t-shirts με ξεθωριασμένα γραφικά και τα φαρδιά σορτς. Γιατί αν είσαι κουλ, φαίνεται.
Kill Bill

Courtesy Miramax



Εδώ, το ζήτημα είναι απλό. Kill Bill + μόδα = Onitsuka Tiger Mexico 66. Αυτή η ταινία, που χωρίζεται σε δύο τόμους, συνέβαλε σε μεγάλο βαθμό στο να γίνουν αυτά τα sneakers ένα εμβληματικό κομμάτι του κόσμου των υποδημάτων. Και αυτό είναι ήδη αρκετό για να συμπεριλάβουμε την ταινία σε αυτό το άρθρο.
Jackie Brown

Courtesy Miramax



Στην ταινία Jackie Brown, το στυλ του Samuel L. Jackson 's φτάνει στο αποκορύφωμά του. Must have αξεσουάρ για να το πετύχεις; Μα φυσικά ο μπερές. Ένα κομμάτι της γαλλικής κομψότητας αναμεμειγμένο με χιπ χοπ αναφορές και μία δόση εγκληματικής συμπεριφοράς. Τι συνδυασμός και αυτός όμως, ε;

Esquire

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου