VOLTEROS

VOLTEROS

Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Αναζήτηση


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 1 Αυγούστου 2024

Πήγαμε στο καλύτερο μπαρ του κόσμου, ήπιαμε και αποφασίσαμε: Αξίζει το "Sips" τον τίτλο του;



Τι πίνεις, τι νιώθεις και πώς πραγματικά μοιάζει η εμπειρία στο μέρος που δημιούργησαν
οι Simone Caporale και Marc Alvarez, στη μητρόπολη των μπαρ, Βαρκελώνη."Benvenuto maestro!". O Simone Caporale με υποδέχεται χαλαρός, ανοίγοντας την πόρτα του "Sips", ένα αρκετά ζεστό απόγευμα του Ιουλίου στη Βαρκελώνη, με την καταλανική πρωτεύουσα να βρίσκεται στο πικ της τουριστικής της κίνησης - ευτυχώς δε με πέτυχε πουθενά κάποιο γκρουπ ντόπιων να με πιτσιλίσει με νεροπίστολο. Είναι φανερά ευδιάθετος -ίσως βοηθά σε αυτό και η μεγάλη αλλά άκρως ελεγχόμενη ουρά των επισκεπτών έξω από το μαγαζί του- και φορά τη χαρακτηριστική, στις αποχρώσεις του γκρι, 'φόρμα εργασίας' του μπαρ, που μαζί με τον Marc Alvarez έφτιαξαν, τρία χρόνια πριν.

Καλώς ήρθες στη Βαρκελώνη, καλώς ήρθες στο "Sips"

Δεν είναι μια τυχαία πόλη για το σύμπαν των μπαρ η Βαρκελώνη. Πάντοτε αποτελούσε μία πρωτεύουσα του bar industry, με ιστορικά στέκια (όπως το εμβληματικό Boadas, που εδώ και λίγο καιρό πέρασε στα χέρια του Simone Caporale) αλλά και νεότερα, που έδειχναν μια κάποια δυναμική.


 
 


Αυτό που συμβαίνει τα τελευταία χρόνια όμως, μοιάζει να μην έχει προηγούμενο, με αποκορύφωμα, ασφαλώς, το γεγονός πως στις δύο τελευταίες λίστες του κορυφαίου θεσμού The World's 50 Best Bars φιγουράρουν στην κορυφή δύο μπαρ από την καταλανική πρωτεύουσα (λέγε με "Paradiso", το 2022 και "Sips", το 2023). Θέλεις να στο κάνω ακόμη πιο ιντριγκαδόρικο; Σε απόσταση μόλις 5 λεπτών -με τα πόδια- συναντάς το νο.1 μπαρ του πλανήτη για φέτος, και το νο.1 εστιατόριο του κόσμου για τη χρονιά που διανύουμε, το "Disfrutar".



Έκανα το λάθος να περπατήσω αρκετά τετράγωνα από το ξενοδοχείο μου έως το Eixample -τη γειτονιά της Βαρκελώνης όπου συναντά κανείς κι άλλα σημαντικά σποτ της πόλης σαν τα Dry Martini, Tandem, Galileo και Solange- και αυτό είχε τις συνέπειές του. Αλλά όλα ξεχνιούνται καθώς μπαίνω στο ιδιαίτερο πρασινο-παστέλ εσωτερικό, των μόλις 33 διαθέσιμων θέσεων τη φορά.


Αφού με καλωσορίζουν σχεδόν όλα τα μέλη της πολύ δεμένης ομάδας του "Sips", πιάνω στασίδι στο πιο κοντινό stool του κεντρικού island bar. Ο Caporale είναι διαρκώς τριγύρω, θέλοντας στην πράξη να επιβεβαιώσει ένα από τις βασικότερες αρχές του: Ο ανθρώπινος παράγοντας είναι εξίσου σημαντικός με ό,τι σερβίρεται, καθώς τα μπαρ είναι και τα άτομα που τα απαρτίζουν.

Επισκέπτες από κάθε γωνιά του πλανήτη, κυρίως καλοβαλμένοι Millennials απολαμβάνουν τα ποτά τους. Μου προκαλεί εντύπωση πως το κάνουν, κρατώντας στην πλειοψηφία τα smartphones τους μακριά από το τραπέζι, σαν να θέλουν να ζήσουν τη στιγμή στο απόλυτο, να βιώσουν την εμπειρία και να γευθούν πραγματικά αυτό που έχουν στο ποτήρι τους. Και πώς να μην το κάνουν άλλωστε;

athinorama.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου