VOLTEROS

VOLTEROS

Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Αναζήτηση


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024

(Πρωθ)υπουργικά "μασάζ" στους βουλευτές της ΝΔ: Τσάι, ταβέρνα και συμπάθεια για να μετριαστούν οι γκρίνιες

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βλέπει τους βουλευτές της Κ.Ο. ανά ομάδες, σε μία προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι και να αποφευχθεί ηΗ αρχή έγινε πριν από την ερώτηση των 11 και λειτούργησε ως παράδειγμα προς μίμηση για να συσφίξει τις σχέσεις και κατευνάσει τις γκρίνιες μέσα στο "γαλάζιο" στρατόπεδο.


Η ιδέα φαίνεται ότι ξεκίνησε από τους Γιώργο Φλωρίδη και Γιάννη Μπούγα, οι οποίοι έβγαλαν για φαγητό βουλευτές της επιτροπής Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, για μία χαλαρή συζήτηση και ενημέρωση επί του νομοθετικού έργου. Το παρών έδωσαν σε αυτήν την βραδιά και ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, Γιώργος Μυλωνάκης καθώς και ο Υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης.


Τα θετικά σχόλια που ακούστηκαν καθ' όλη τη διάρκεια της συζήτησης για αυτήν την πρωτοβουλία, δεν πέρασαν απαρατήρητα. Και μόλις ξέσπασε η φουρτούνα μετά την ερώτηση των 11 για τα κόκκινα δάνεια, αλλά και τη διαγραφή Σαλμά, η αρχική ιδέα υιοθετήθηκε και από άλλους υπουργούς με στόχο και να πέσουν οι τόνοι, αλλά και να έρθουν πιο κοντά βουλευτές και υπουργοί, με τους πρώτους να καταλογίζουν στην τελευταία συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας στους επικεφαλής των υπουργείων ότι δεν τους βρίσκουν, ότι δεν σηκώνουν τα τηλέφωνα, και ότι κάποιοι μάλιστα πάσχουν από… υπεροψία.



Η υπουργός Εργασίας προχθές κάλεσε στην Βουλή τους συναδέλφους της για να τους ενημερώσει για θέματα του υπουργείου, σε μία συζήτηση που η ίδια η κ. Κεραμέως αποσυνέδεσε πλήρως από την ερώτηση των 11, υποστηρίζοντας ότι η ίδια πάντα έβλεπε βουλευτές, και πως αυτή η διαδικασία είναι γόνιμη και δημιουργική. Ακολούθησε το τραπέζι του Άδωνι Γεωργιάδη στην Αθηναική Λέσχη, με βουλευτές από την επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, ενώ χθες ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιεερακάκης συνέφαγε σε γνωστή ταβέρνα με βουλευτές της επιτροπής Μορφωτικού, παρόντων στελεχών του Μεγάρου Μαξίμου.

Οι επαφές θα συνεχιστούν, ενώ στη συνέχεια σκυτάλη θα πάρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος αναμένεται να βλέπει τους βουλευτές της Κ.Ο ανά ομάδες, σε μία προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι και να αποφευχθεί η εσωστρέφεια, σε μία περίοδο που όπως λένε κυβερνητικές πηγές, είναι αχρείαστη, την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σε δίνη και το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε διαδικασία εκλογής αρχηγού.

Πάντως και οι βουλευτές που μετείχαν στην …κίνηση των 11, μετά την διαγραφή του Μάριου Σαλμά φαίνεται ότι έχουν χαμηλώσει τα …ντεσιμπέλ της κριτικής. Και γιατί δεν θέλουν να ταυτιστούν με την στάση του ανεξάρτητου πλέον βουλευτή αλλά και γιατί δεν θέλουν να "στοχοποιηθούν" περαιτέρω. Άλλωστε το μήνυμα που ήθελαν να στείλουν, το έστειλαν, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα επανέλθουν με μία ερώτηση που θα αφορά τους πολλούς, όπως συνέβη και με τα κόκκινα δάνεια.

Ωστόσο η πρόθεση του Μεγάρου Μαξίμου να μην ρίξει λάδι στη φωτιά, κάνοντας λόγο για αυτονόητα συνταγματικό δικαίωμα των βουλευτών να υποβάλλουν ερωτήσεις στους αρμόδιους υπουργούς, λειτούργησε κατευναστικά και από την άλλη πλευρά, η οποία φαίνεται ότι θα αργήσει να… ξαναχτυπήσει.
Υπό τη σκέπη του Κώστα Καραμανλή


 
 
Χθες πάντως, άπαντες οι βουλευτές, ακόμη και όσοι συνυπέγραψαν την ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη, δεν θέλησαν να ρίξουν νερό στο μύλο της εσωστρέφειας, υποστηρίζοντας σε δηλώσεις τους ότι δεν υπάρχει εσωκομματικό πρόβλημα, γκρίνια ή αντιπολίτευση μέσα στη Νέα Δημοκρατία.

Ούτε όμως οι δύο πρώην πρωθυπουργοί, οι οποίοι παρευρέθηκαν στην εκδήλωση για βιβλίο αφιερωμένο στον Κωνσταντίνο Καραμανλή, θέλησαν να κάνουν οποιοδήποτε σχόλιο που την δεδομένη στιγμή θα μπορούσε να πλήξει σοβαρά την κυβερνώσα παράταξη.

Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς τήρησαν απόλυτη σιγή, χωρίς να απαντήσουν στα αλλεπάλληλα ερωτήματα των δημοσιογράφων για το τί συμβαίνει στη Νέα Δημοκρατία, ενώ κανείς από τους δύο δεν πήρε τον λόγο χθες στην Εθνική Πινακοθήκη. Κάθισαν ωστόσο δίπλα-δίπλα, μιλώντας τετ α τετ και χαμηλόφωνα, ενώ η συζήτηση διακοπτόταν συνεχώς, λόγω των χαιρετισμών υπουργών και βουλευτών.


"Δεν υπάρχουν εσωκομματικά ζητήματα στη ΝΔ. Υπάρχουν λαϊκές ανάγκες που η ΝΔ σκοπεύει να τις θεραπεύσει και έχει ευτυχώς χρόνο μπροστά της, χρόνο που της έδωσε ο ελληνικός λαός", τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας με σαφή διάθεση να βάλει τέλος σε μία συζήτηση που μπορεί να έχει συνέπειες για την γαλάζια παράταξη.

"Μη συσχετίζετε γεγονότα" (σ.σ. τη διαγραφή Σαλμά με την ερώτηση των 11). Τα έχει αποσυνδέσει ήδη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Είναι άλλο ζήτημα η διαγραφή (Μάριου Σαλμά) και ο λόγος για τον οποίο έγινε. Και άλλο το ερώτημα βουλευτών για ένα θέμα που απασχολεί την κοινωνία. Η ΝΔ είναι ενωμένη περισσότερο από ποτέ και το βλέπετε και στη σημερινή εκδήλωση", ανέφερε ο Χρήστος Μπουκώρος. Σε ανάλογο κλίμα και ο Βασίλης Γιόγιακας αν και άφησε να εννοηθεί ότι φόσον κριθεί αναγκαίο μια ομάδα βουλευτών μπορεί να καταθέσει νέα ερώτηση προς υπουργό, πρόσθεσε πως: "η κυβέρνηση πάει πάρα πολύ καλά".





 thetoc.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου