VOLTEROS

VOLTEROS

Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Αναζήτηση


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024

Έμπορος αυτοκινήτων γύριζε τα χιλιόμετρα σε εκατοντάδες αυτοκίνητα



Συνολικά, ο έμπορος αυτοκινήτων γύρισε τα κοντέρ σε τουλάχιστον 216 οχήματα πουλώντας τα σε υψηλότερες τιμές σε ανυποψίαστους πελάτες.Ο Γενικός Εισαγγελέας της Ιντιάνα, κατέθεσε αγωγή κατά της KBB Auto Sales, με την κατηγορία ότι γύρισε πίσω την ένδειξη του οδόμετρου σε τουλάχιστον 216 οχήματα και στη συνέχεια τα πούλησε σε ανυποψίαστους πελάτες.


Μάλιστα όπως αναφέρει το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα, δεν επρόκειτο για μικρές αλλαγές αλλά για μαζικές, οι οποίες συνολικά ξεπερνούσαν συνολικά τα 22.530.816 χιλιόμετρα. Για να καταλάβει κανείς το μέγεθος της απάτης, ο μέσος όρος στην αλλαγή της ένδειξης ανά όχημα, ήταν 104.310 χιλιόμετρα.

Στην αγωγή, η Πολιτεία της Ιντιάνα αναφέρει πως η αντιπροσωπεία αγόραζε οχήματα σε δημοπρασία και στη συνέχεια μείωνε "σημαντικά” τα χιλιόμετρα τους. Αυτό φέρεται να γινόταν είτε με την αντικατάσταση του πίνακα οργάνων είτε με τη χρήση ενός εργαλείου ανατροπής του χιλιομετρητή.

 
 





Η AG ισχυρίζεται ότι οι ιδιοκτήτες και οι υπάλληλοι της αντιπροσωπείας παραβίασαν τον νόμο της Ιντιάνα για τις παραπλανητικές πωλήσεις προς τους καταναλωτές, τον νόμο της Ιντιάνα για το οδόμετρο, τον ομοσπονδιακό νόμο για το οδόμετρο και τον νόμο για τις αθέμιτες πρακτικές των μηχανοκίνητων οχημάτων.

Ως εκ τούτου, ζητούν "ασφαλιστικά μέτρα, αποκατάσταση του καταναλωτή, αστικές κυρώσεις, έξοδα και άλλες αποζημιώσεις”. Αναφορικά μάλιστα με τις αποζημιώσεις, η πολιτεία ζητά "τριπλάσια της πραγματικής ζημίας ή 9.000 ευρώ, όποιο από τα δύο είναι μεγαλύτερο, προς όφελος κάθε αγοραστή”.



Η πολιτεία ζητά επίσης αστική ποινή 1.340 ευρώ για κάθε παραβίαση του νόμου περί οδόμετρου της Ιντιάνα και 4.500 ευρώ για κάθε παραβίαση του νόμου Ind. Code § 24- 5-0.5-3(α) και (β), η οποία καλύπτει τις παραπλανητικές πωλήσεις προς τους καταναλωτές, καθώς και τις αθέμιτες, καταχρηστικές ή παραπλανητικές πράξεις.

Μένει να δούμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα στο δικαστήριο, με τον Γενικό Εισαγγελέα, Todd Rokita, να δηλώνει: "Αυτές οι ανήθικες τακτικές εξαπατούν τους καταναλωτές που αγοράζουν αυτά τα οχήματα με ψεύτικες ενδείξεις στα οδόμετρα. Καταλήγουν με αυτοκίνητα και φορτηγά με πολύ περισσότερα χιλιόμετρα και φθορές από ό,τι νόμιζαν”.

topgeargreece.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου