VOLTEROS

VOLTEROS

Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Αναζήτηση


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024

Αβάσιμος ισχυρισμός για ένα τρακάρισμα της Κάμαλα Χάρις που δεν έγινε ποτέ, διαδόθηκε αστραπιαία μέσω μυστηριώδους ιστότοπου



Μια καθισμένη νέα γυναίκα ισχυριζόταν σε βίντεο ότι είχε μείνει παράλυτη μετά από τροχαίο με εγκατάλειψη στο οποίο εμπλεκόταν η Κάμαλα Χάρις - Το BBC Veirfy εξηγείΜια ιστορία για ένα τροχαίο με εγκατάλειψη πεζού που δημοσιεύτηκε στις 2 Σεπτεμβρίου σε έναν αμερικανικό ιστότοπο που εμφανίζεται ως οργανισμός μέσων ενημέρωσης και ονομάζεται KBSF-San Francisco News, ενέπλεκε την αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Κάμαλα Χάρις, και υποψήφια των Δημοκρατικών σε ένα περιστατικό που δεν έγινε ποτέ.


Ο αβάσιμος ισχυρισμός ότι ένα κορίτσι 13 ετών έμεινε παράλυτο μετά το ανύπαρκτο τροχαίο στο οποίο φερόταν να είχε εμπλακεί η Χάρις έκανε την ιστορία ακόμα πιο ενδιαφέρουσα.


Το σενάριο ήθελε το τροχαίο να έχει συμβεί πριν από 13 χρόνια, το 2011, στο Σαν Φρανσίσκο.


Το ζήτημα όμως είναι ότι η φήμη, αν και ψευδής όπως αποδείχθηκε, εξαπλώθηκε όπως η φωτιά στα ξερά χόρτα: αστραπιαία.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πολλοί χρήστες αναδημοσίευσαν την ψευδή ιστορία με τους αβάσιμους ισχυρισμούς ενώ οι προβολές που είχαν μετριούνται σε εκατομμύρια.

 
 

Την εξακρίβωση της αλήθειας ανέλαβε να κάνει η υπηρεσία διασταύρωσης γεγονότων BBC Verify του βρετανικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα.



Το Verify βρήκε πολλές ψευδείς λεπτομέρειες που δείχνουν ότι είναι το δημοσίευμα είναι κατασκευασμένο και ότι ο ιστότοπος έχει πλέον καταργηθεί.
Πώς είχε στηθεί το κατασκευασμένο δημοσίευμα

Το διαδικτυακό άρθρο - συνοδευόμενο από ένα πεντάλεπτο βίντεο - περιέχει μια συνέντευξη με μια γυναίκα που αναφερόταν ως η 26χρονη Αλίσια Μπράουν, η οποία ισχυριζόταν ότι είναι παράλυτη. Ωστόσο, δεν προκύπτουν στοιχεία που να επιβεβαιώνουν την ταυτότητά της ή αν είναι παράλυτη (είναι βιντεοσκοπημένη καθισμένη και από τη μέση και πάνω σε άγνωστη τοποθεσία).

Το άρθρο αναφέρεται σε αυτήν και ως Alisha (Αλίσα) και Alicia (Αλίσια), χωρίς να δίνεται κάποια εξήγηση για αυτή την αναντιστοιχία.

Η κοπέλα στο βίντεο, ισχυρίζεται ότι τη χτύπησε ένα αυτοκίνητο ενώ διέσχιζε το δρόμο τον Ιούνιο του 2011 με τη μητέρα της στο Σαν Φρανσίσκο και λίγο πιο κάτω ισχυρίζεται, χωρίς να παρέχει κανένα στοιχείο, ότι το άτομο που τη χτύπησε ήταν η Κάμαλα Χάρις.

Ένας αφηγητής στο βίντεο λέει στη συνέχεια ότι αυτή η γυναίκα έχει υποβληθεί σε 11 χειρουργικές επεμβάσεις ενώ εμφανίζονται δύο ακτινογραφίες.

Γιατί η ιστορία φαίνεται ψεύτικη

Το BBC Verify πραγματοποίησε μια αναζήτηση για τα στοιχεία εγγραφής του ιστότοπου, η οποία αποκάλυψε ότι ο τομέας είχε καταχωρηθεί τις τελευταίες εβδομάδες - στις 20 Αυγούστου 2024.

Επίσης, δεν υπάρχει δημόσιο αρχείο ειδήσεων του KBSF στο Σαν Φρανσίσκο. Ο ιστότοπος έχει τεθεί εκτός σύνδεσης και δεν είναι πλέον προσβάσιμος.

Η κεντρική εικόνα της ιστορίας, η οποία εμφανίζεται επίσης στο βίντεο, δείχνει από κοντά ένα θρυμματισμένο παρμπρίζ αυτοκινήτου με κάποιον που μοιάζει με αστυνομικό και έναν αριθμό πυροσβεστικών συνεργείων να στέκονται στην άκρη του δρόμου δίπλα του.

Το BBC Verify ανέλυσε την εικόνα και έψαξε για προηγούμενες εκδόσεις της στο διαδίκτυο - χρησιμοποιώντας ένα εργαλείο αντίστροφης αναζήτησης εικόνων - και διαπίστωσε ότι δημοσιεύτηκε αρχικά σε μια είδηση ​​σχετικά με μια συντριβή στο Μαντζιλάο, στο Γκουάμ το 2018. Μια λεπτομέρεια, το ηφαιστειογενές νησί Γκουάμ είναι μη ενσωματωμένη περιοχή των ΗΠΑ που βρίσκεται στην Ωκεανία, στα τρία τέταρτα της απόστασης μεταξύ Χαβάης και Φιλιππίνων.


 thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου