VOLTEROS

VOLTEROS

Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Αναζήτηση


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024

Καιρός: Ασταθείς οι καιρικές συνθήκες τις επόμενες μέρες - «Φθινοπωρινή εισβολή» από τη Δευτέρα ..

 

Καιρικές αστάθειες αναμένεται να εκδηλωθούν τις επόμενες ημέρες, ενώ από το απόγευμα της Δευτέρας 9 Σεπτεμβρίου, ο

φθινοπωρινός καιρός θα εισβάλει με βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα.

Όπως ανέφερε ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός «η γνωστή αστάθεια των τελευταίων ημερών θα συνεχιστεί και σήμερα Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου, και αύριο, με επίκεντρο της τις βροχές και τις καταιγίδες να είναι η Κεντρική Μακεδονία, η Ανατολική Θεσσαλία, η Ανατολική Στερεά Ελλάδα - ιδιαίτερα η Φθιώτιδα- η βόρεια Εύβοια και το απόγευμα στα υπόλοιπα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας, εκτός από τη Θράκη».

«Από την Δευτέρα, αναμένεται μια φθινοπωρινή "εισβολή" με χαμηλό βαρομετρικό και βροχές. Από την Τετάρτη θα έχουμε εξασθένηση των φαινομένων, αλλά από την άλλη Παρασκευή θα έχουμε ξανά έντονα καιρικά φαινόμενα», συνεχίζει. 

Στην υπόλοιπη χώρα, όπως και στην Αθήνα, θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες, λέει ο μετεωρολόγος. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι στα ανατολικά και στα νότια θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ, συνεχίζει. 

Ο καιρός σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ

Για την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου το σκηνικό δεν θα αλλάξει σημαντικά στη δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια, με τοπικές βροχές και καταιγίδες μετά το μεσημέρι. Βελτίωση αναμένεται τις βραδινές ώρες. Τοπικές βροχές στην υπόλοιπη χώρα περιμένουμε μετά το μεσημέρι της Κυριακής.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως βόρεια και στα ανατολικά.

Τα δύο συστήματα της επόμενης εβδομάδας

Σύμφωνα με τον Θοδωρή Κολυδά, το πρώτο φθινοπωρινό σύστημα θα μας επηρεάσει Δευτέρα προς Τρίτη και το δεύτερο Παρασκευή προς Σάββατο την ερχόμενη εβδομάδα. Επίσης, πιο οργανωμένη κακοκαιρία αναμένεται τη νέα εβδομάδα, όπως τονίζει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Από τη Δευτέρα (9/9), σύμφωνα με την ΕΜΥ, η θερμοκρασία θα κυμανθεί κοντά στις κανονικές για την εποχή τιμές στις περισσότερες περιοχές, φτάνοντας στα βόρεια ηπειρωτικά τους 28 με 30 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 28 με 31 βαθμούς και τη νησιωτική χώρα τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου.




Στην ανάρτησή του ο Θοδωρής Κολυδάς γράφει:

Η πρόγνωση από 6 Σεπτεμβρίου 2024.

Το πρώτο φθινοπωρινό σύστημα θα μας επηρεάσει Δευτέρα προς Τρίτη και το δεύτερο Παρασκευή προς Σάββατο την ερχόμενη εβδομάδα .

Δημιουργείται μία κυκλοφορία "τύπου Π" που θα επηρεάζει κατα περιόδους τα δυτικά, κεντρικά, βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο. Κλασσικός φθινοπωρινός καιρός , με την καιρική κατάσταση όμως να μην "αγγίζει" την υπόλοιπη χώρα.



Για μεταβολή των καιρικών συνθηκών και πιο οργανωμένη κακοκαιρία τη νέα εβδομάδα μιλά, από την πλευρά του, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου