VOLTEROS

VOLTEROS

Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Αναζήτηση


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024

Τι άλλαξε στις εξετάσεις για την απόκτηση διπλώματος;


Οι υποψήφιοι οδηγοί ή οι εκπαιδευτές τους θα πρέπει να κλείσουν την ημερομηνία της εξέτασής τους μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας.

Τέλος στις χειρόγραφες λίστες των υποψήφιων οδηγών που συμμετέχουν στις εξετάσεις οδήγησης έβαλε από τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου η Περιφέρεια Αττικής με βασικό στόχο την ενίσχυση της διαφάνειας και εξασφάλιση της αξιοκρατίας στη διαδικασία των εξετάσεων καθώς πλέον δεν θα μπορεί κανείς να προσθέσει ή να αφαιρέσει την τελευταία στιγμή άτομα σε καμία λίστα!

 
 

Η διαδικασία συμμετοχής των υποψήφιων οδηγών στις εξετάσεις προγραμματίζονται πλέον μόνο μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας drivingexams.attica.gov.gr στην οποία έχουν πρόσβαση οι Σχολές Οδηγών και οι εκπαιδευτές προγραμματίζουν τις εξετάσεις των υποψηφίων χρησιμοποιώντας τους κωδικούς Τaxisnet της Σχολής τους.



Οι υποψήφιοι οδηγοί αλλά και οι Σχολές Οδηγών θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να επιβεβαιώνουν την προγραμματισμένη ημερομηνία της εξέτασής τους, χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς κωδικούς Τaxisnet. Η διαδικασία αυτή όχι μόνο απλοποιεί τον προγραμματισμό, αλλά αποτρέπει τις άσκοπες μετακινήσεις και τον συνωστισμό στις θυρίδες των διευθύνσεων μεταφορών της Περιφέρειας Αττικής.

Ένας από τους βασικούς στόχους της νέας ψηφιακής πλατφόρμας είναι η ενίσχυση της αξιοκρατίας και η καταπολέμηση φαινομένων διαφθοράς ή άνισης μεταχείρισης. Χάρη στην απόλυτη διαφάνεια και τον έλεγχο που προσφέρει το σύστημα, ο προγραμματισμός των εξετάσεων γίνεται πλέον με αδιάβλητο τρόπο, διασφαλίζοντας ίση μεταχείριση για όλους τους υποψήφιους οδηγούς.




Αξίζει να τονιστεί ότι η πλατφόρμα αυτή δεν είναι απλώς μια τεχνολογική καινοτομία, αλλά μια αναγκαία απάντηση στις προκλήσεις του σύγχρονου κόσμου. Η μείωση της γραφειοκρατίας και ο εκσυγχρονισμός των δημόσιων υπηρεσιών αποτελούν βασικούς στόχους της πολιτείας, και η νέα πλατφόρμα για τις εξετάσεις οδήγησης είναι ένα ακόμα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.

Η μετάβαση στην ψηφιακή εποχή για τον προγραμματισμό των εξετάσεων οδήγησης θα μπλοκάρει όλες εκείνες τις διαδικασίες που ευνοούσαν τους επιτήδειους συμπληρώνοντας τελευταία στιγμή υποψήφιους οδηγούς στις λίστες, ανάλογα με τους εξεταστές που πήγαιναν στις αίθουσες των εξετάσεων!

 
 



Πλέον τόσο τα στελέχη του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών όσο και της κεντρικής διοίκησης των Διευθύνσεων Μεταφορών στην Περιφέρεια Αττικής θα γνωρίζουν πολλές ημέρες νωρίτερα τα ονόματα των υποψήφιων οδηγών που θα δώσουν εξετάσεις ανά εξεταστικό κέντρο και βέβαια θα μπορούν ανά πάσα στιγμή να διαπιστώνουν αν σε κάποια αίθουσα βρίσκονται πολλοί αλλοδαποί υποψήφιοι οδηγοί οι οποίοι μάλιστα θα έχουν δηλώσει να δώσουν εξετάσεις στα Ελληνικά! 

carandmotor.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου