VOLTEROS

VOLTEROS

Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Αναζήτηση


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024

Ώρα ντιμπέιτ στο ΠΑΣΟΚ - H διαδικασία..

 Με το σημερινό debate (21:00, ERTNEWS) να δεσπόζει ως γεγονός στη χρονική αλυσίδα των δύο τελευταίων προεκλογικών εβδομάδων εξελίσσεται η μάχη

μεταξύ των υποψηφίων αρχηγών στο ΠΑΣΟΚ και των επιτελείων τους, τα οποία έχουν αναλάβει το βαρύ έργο της προετοιμασίας του αγώνα στα παρασκήνια.


 
 

Το βράδυ λοιπόν οι προβολείς του ενδιαφέροντος θα στραφούν αναπόδραστα στο πρώτο και τελευταίο debate πριν τον πρώτο γύρο. Οι επιτελείς επενδύουν στο σενάριο της ικανοποιητικής τηλεθέασης, εκτιμώντας ότι οι υποψήφιοι μόνο να κερδίσουν έχουν εφόσον δεν παραστρατίσουν από το πλαίσιο των οδηγιών, των «ναι» και των «όχι» που πρέπει να αποφύγουν, ειδικά στις ερωτήσεις-παγίδες. Οι εκπρόσωποι των υποψηφίων έχουν συμφωνήσει για την κάθε λεπτομέρεια του debate που θα ξεκινήσει στις 9 το βράδυ στη δημόσια τηλεόραση, με τους δημοσιογράφους Γιώργο Κουβαρά και Απόστολο Μαγγηριάδη να τους υποδέχονται στο στούντιο και να συντονίζουν με τις ερωτήσεις τους τη συζήτηση.

Αριστερά και δεξιά των δύο δημοσιογράφων θα βρίσκονται σχεδόν κάθετα δύο τραπέζια σε σχήμα τόξου. Στο ένα τραπέζι με αλφαβητική σειρά θα καθίσουν ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο Παύλος Γερουλάνος και η Νάντια Γιαννακοπούλου και στο άλλο η Aννα Διαμαντοπούλου, ο Χάρης Δούκας και ο Μιχάλης Κατρίνης.

Σε σχέση με προηγούμενες τηλεμαχίες υποψήφιων αρχηγών ο διάλογος θα έχει αρκετές ελεύθερες στροφές ώστε να δίνει στον τηλεθεατή από τα πρώτα λεπτά την αίσθηση μιας ανοιχτής συζήτησης με λιγότερους περιοριστικούς κανόνες. Οι υποψήφιοι βέβαια είναι υποχρεωμένοι να ακολουθήσουν τη ροή των έξι θεματικών ενοτήτων, δίνοντας απαντήσεις στις σχετικές κάθε φορά ερωτήσεις που θα τεθούν από τους δημοσιογράφους. Το «μυστικό» που μοιράζονται τα επιτελεία είναι ότι οι υποψήφιοι θα κάνουν τα αδύνατα δυνατά «να τα πουν όλα» ή τουλάχιστον αυτά που θέλουν μέσα στο πρώτο μισάωρο.


 
 

H διαδικασία

Οι έξι υποψήφιοι αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ θα τοποθετηθούν για έξι θεματικές ενότητες:


1.    Οικονομία-Ανάπτυξη

2.    Κοινωνικό κράτος-Νέα γενιά-Δημογραφικό

3.    Εξωτερική πολιτική-Άμυνα- Ευρωπαϊκή Ένωση

4.    Κράτος-Θεσμοί-Αυτοδιοίκηση

5.    Κλιματική κρίση-Πολιτική προστασία-Ενεργειακή μετάβαση

6.    ΠΑΣΟΚ: Επόμενη μέρα

Η διάρκεια κάθε δημοσιογραφικής ερώτησης, σε ό,τι αφορά τις έξι ενότητες, δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 30 δευτερόλεπτα και η διάρκεια κάθε απάντησης τα 90 δευτερόλεπτα. Οι δύο δημοσιογράφοι θα έχουν τη δυνατότητα υποβολής συνολικά έξι follow up ερωτήσεων διάρκειας 15 δευτερολέπτων με απαντήσεις 30 δευτερολέπτων.

Κάθε υποψήφια-ιος θα έχει τη δυνατότητα πέντε φορές -κατά τη διάρκεια της τηλεμαχίας- υποβολής ερωτήσεων, τοποθέτησης, αλλά και σχολίου σε διαφορετικό κάθε φορά συνυποψήφιό του, αλλά και σε διαφορετική ενότητα. Η υποβληθείσα ερώτηση, όπως και η απάντηση, δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 30΄΄. Την ίδια χρονική διάρκεια θα πρέπει να έχουν οι επανατοποθετήσεις, αλλά και οι ανταπαντήσεις.

Η τηλεμαχία θα ολοκληρωθεί με τελική τοποθέτηση κάθε υποψηφίας-ίου, χρονικής διάρκειας έως 90 δευτερολέπτων.

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου