VOLTEROS

VOLTEROS

Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Αναζήτηση


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2024

Γαλατινή Κοζάνης – Ανεμογεννήτριες χρηματοδοτούν την εγκατάσταση φυσικού αερίου - (video)

Στον ορεινό όγκο του Άσκιου σε υψόμετρο 1.050 μ. ο οικισμός της Γαλατινής αντιμετωπίζει τους ισχυρούς ανέμους αφ’ υψηλού.

Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Δέσποινα Αμαραντίδου, επισκέφτηκε μια περιοχή, όπου το φυσικό αέριο θα συνδέσει με καθαρή ενέργεια τα νοικοκυριά.
 
 
Remaining Time 0:00
 


Στο λεκανοπέδιο που περιβάλλεται από απογυμνωμένους βράχους έχουν τοποθετηθεί 25 ανεμογεννήτριες οι οποίες ανταποδίδουν οικονομικά οφέλη στους κατοίκους.

Όπως τόνισε ο Γιώργος Μαγιάγκας, αντιδήμαρχος οικονομικών του Δήμου Βοΐου, η Δημοτική Αρχή διεκδίκησε και πέτυχε να πάρει ανταποδοτικά χρήματα και μηχανήματα για την τοποθέτηση και την λειτουργία των ανεμογεννητριών.
Γαλατινή Κοζάνης – Ανεμογεννήτριες χρηματοδοτούν την εγκατάσταση φυσικού αερίου



«Σε αυτό το υψόμετρο και με ένα βαρύ χειμώνα τα 2,2 εκατ. ευρώ, που πήρε ο δήμος πέρα από τα τέλη είναι πολύ σημαντικό. Επίσης, ο δήμος προνόησε για την προμήθεια 400 λεβήτων και χωρίς χρέωση εγκατάστασης του συστήματος, οι κάτοικοι- καταναλωτές θα πληρώσουν μόνο τον λογαριασμό του αερίου όταν θα συνδεθούν στο δίκτυο». Το αέριο θα φτάσει στην Γαλατινή με την μορφή συμπιεσμένου αερίου και με δυο αποσυμπιεστές θα γίνεται η κατ’ οίκον διανομή.

Η ενέργεια έγινε ο μεγάλος ρυθμιστής της ζωής και η διασφάλισή της είναι το μέγα ζητούμενο. Υπέρ της πράσινης ανάπτυξης, αλλά εναντίον της άναρχης ανάπτυξης των πάρκων ανεμογεννητριών και φωτοβολταϊκών, δηλώνει ο κ. Μαγιάγκας. Όπως εξηγεί για την Γαλατινή με έκταση 600 στρέμματα έχουν κατατεθεί στην ΡΑΕ αιτήσεις για την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών σε 24.000 στρέμματα.

 

 
Γαλατινή Κοζάνης – Ανεμογεννήτριες χρηματοδοτούν την εγκατάσταση φυσικού αερίου

Ένα στρέμμα γης μπορεί να φιλοξενήσει περίπου 70 έως 100 ηλιακούς συλλέκτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου