Fotiouparts.gr - Κάντε ΚΛΙK

Fotiouparts.gr  - Κάντε ΚΛΙK

Κάντε ΚΛΙK

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΝΑΚΑΣ

ΝΑΚΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Αναζήτηση


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2024

Υπερηφάνεια στη μαθητική παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη [εικόνες]

Με στίχους του Δ. Σαββόπουλου εξήρε τους μαθητές που έκαναν παρέλαση ο Μητροπολίτης ΦιλόθεοςΜε περηφάνια και τιμώντας την επέτειο του "ΟΧΙ", μαθήτριες και μαθητές από 21 σχολεία της Θεσσαλονίκης παρήλασαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.


Εκατοντάδες γονείς και συγγενείς των παιδιών χειροκρότησαν ακατάπαυστα, δίνοντας έτσι τον δικό τους ρυθμό και επευφημώντας την προσπάθειά τους.



Παρόντες στη σημερινή παρέλαση στη Θεσσαλονίκη ήταν μεταξύ άλλων ο υπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, ο βουλευτής ΝΔ Α’ Θεσσαλονίκης και γ.γ. της ΚΟ Σταύρος Καλαφάτης, η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Α’ Θεσσαλονίκης Κατερίνα Νοτοπούλου, η Βουλευτής Επικρατείας ΝΔ Μαρία Νεφέλη Χατζηιωαννίδου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής Δημήτρης Μάντζος, ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Κώστας Γιουτίκας, η αντιπεριφερειάρχης Υγείας, Μελίνα Δερμετζοπούλου, ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Φιλόθεος, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης.




 
 

H παρέλαση σύμφωνα με το Thestival έγινε υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του δήμου Θεσσαλονίκης που παιανίζει γνωστά εμβατήρια.


Ιδιαίτερα θερμό χειροκρότημα απέσπασε η μπάντα του "Παπάφειου” που παιάνισε παρελαύνοντας το "Μακεδονία ξακουστή".


Με στίχους του Σαββόπουλου εξήρε τους μαθητές που έκαναν παρέλαση ο Μητροπολίτης Φιλόθεος

Τα παιδιά που σήμερα παρέλασαν αποδεικνύοντας, όπως είπε, ότι γνωρίζουν τι θα πει πατρίδα, εξήρε ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Φιλόθεος κατά τις δηλώσεις του με το πέρας της μαθητικής παρέλασης στο κέντρο της πόλης.


Θύμισε τον στίχο του Διονύση Σαββόπουλου "πως να κρυφτείς απο τα παιδιά” και ευχήθηκε όλοι μας να προχωράμε στη ζωή ευλογημένα όπως έκαναν τα παιδιά στην παρέλαση.


"Ο Διονύσης Σαββόπουλος τραγουδά "πώς να κρυφτείς από τα παιδιά έτσι κι αλλιώς τα ξέρουν όλα" και νομίζω πως σήμερα μέσα από τη μαθητική παρέλαση είδαμε ότι τα παιδιά γνωρίζουν και για την πατρίδα και για την πίστη και μέσα από αυτόν τον τόσο παραδοσιακό τρόπο διαδηλώνουν την αγάπη τους στην Ελλάδα μας, προς την Μακεδονία μας, την αγάπη τους προς τους ήρωες αυτού του τόπου. Χρόνια πολλά σε όλους, ευλογημένα και μακάρι όλοι μας να προχωράμε όπως σήμερα προχώρησαν αυτά τα παιδιά", ειπε ο κ. Φιλόθεος.



 thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου