Fotiouparts.gr - Κάντε ΚΛΙK

Fotiouparts.gr  - Κάντε ΚΛΙK

Κάντε ΚΛΙK

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΝΑΚΑΣ

ΝΑΚΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Αναζήτηση


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2024

Φλώρινα: Μάχη δίνει ο 48χρονος - Στη ΜΕΘ με εγκεφαλικό οίδημα και πνευμονία από εισρόφηση - Ψάχνουν τα αίτια της διαρροής

Ο ΕΟΤ είχε κλείσει το ξενοδοχείο - Τι πήγε λάθος και οδήγησε στη διαρροή μονοξείδιου του άνθρακαΣοκ από το περιστατικό στη Φλώρινα, καθώς 14 άτομα λιποθύμησαν μέσα σε ξενοδοχείο και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία με συμπτώματα δηλητηρίασης από μονοξείδιο του άνθρακα. Ένας μάλιστα εξ αυτών βρίσκεται στη ΜΕΘ σε κρίσιμη κατάσταση.


Ο άνδρας νοσηλεύεται διασωληνωμένος σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας σύμφωνα με τις πληροφορίες του Kozanimedia, έχοντας υποστεί εγκεφαλικό οίδημα και πνευμονία από εισρόφηση.


Στο Λιμνοχώρι Φλωρίνας σήμανε συναγερμός με το περιστατικό που έχει αναστατώσει κατοίκους και επιχειρηματίες.



Αναπάντητα ερωτήματα

Σύμφωνα με τους κατοίκους, τα εγκαίνια του ξενώνα έγιναν στις 12 Σεπτεμβρίου, ωστόσο, άπαντες αναρωτιούνται τι ήταν αυτό που προκάλεσε τη διαρροή του μονοξείδιου του άνθρακα στα δωμάτια του ξενοδοχείου.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα οι αρχές.

Συνολικά, 9 τουρίστες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Φλώρινας, οι οποίοι και πήραν εξιτήριο, 4 άτομα στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο, ενώ 1 άτομο βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.


 
 

Η κατάσταση του άνδρα κρίθηκε ότι είναι σοβαρή και έπρεπε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο της Κοζάνης, όπου εισήχθη σε μονάδα εντατικής θεραπείας.

Ο άνδρας φαίνεται να λιποθύμησε πίσω από την πόρτα του δωματίου, όπου διέμενε και χρειάστηκε η Πυροσβεστική να σπάσει τα παντζούρι για να εισέλθει μέσα στο δωμάτιο.

Ο ΕΟΤ είχε κλείσει το ξενοδοχείο

Σύμφωνα με τον τοπικό τύπο το τουριστικό κατάλυμα άνοιξε και υποδέχθηκε κόσμο χωρίς να έχει τα αναγκαία έγγραφα λειτουργίας.

Επιπλέον σε επικοινωνία που είχε το Mega, με την Περιφέρεια της Φλώρινας, της αναφέρθηκε ότι πριν από λίγες ημέρες έφθασε κλιμάκιο του Υγειονομικού τμήματος της Περιφέρειας για να κάνει έλεγχο στο εστιατόριο του καταλύματος. Έλεγχος που τελικά δεν έγινε, καθώς το ξενοδοχείο ήταν κλειστό.

Μάλιστα, ο ΕΟΤ είχε κλείσει την ξενοδοχειακή μονάδα και είχε επιβάλει πρόστιμο της τάξεως των 10.οοο ευρώ στην επιχείρηση καθότι έλειπαν αναγκαία έγγραφα για τη λειτουργία του.

Η κατάσταση υγείας του άνδρα

Για την κατάσταση της υγείας του άντρα που χρειάστηκε να νοσηλευτεί σε ΜΕΘ, ανέφερε ο κος Γιαννάκος, πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ:

"Ο 48χρονος νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση. Η κατάσταση της υγείας της συζύγου του 48χρονου δεν εμπνέει ανησυχία".

Από την πλευρά του, ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, Καθηγητής Πνευμονολογίας – Εντατικής Θεραπείας και Καθηγητής Πνευμονολογίας στο ΕΚΠΑ εξήγησε:

"Το μονοξείδιο του άνθρακα είναι ένα άοσμο και άχρωμο αέριο που δεν είμαστε σε θέση να αντιληφθούμε την ύπαρξή του, και γι΄αυτό ακριβώς είναι άκρως επικίνδυνο".


Τι πήγε λάθος και οδήγησε στη διαρροή μονοξείδιου του άνθρακα

Ο Μιχάλης Χριστοδουλίδης, ενεργειακός επιθεωρητής, μιλώντας στην Αναστασία Γιάμαλη εξήγησε σχετικά με την διαρροή στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο:

"Σίγουρα θα εντοπίζαμε ότι δεν γίνεται σωστά η καύση του φυσικού αερίου. Μάλιστα, αυτό δεν είναι κάτι δύσκολο να εντοπιστεί. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει ο συντηρητής να δώσει το φύλλο ελέγχου, προκειμένου να δούμε ότι ήταν όντως σωστή η ρύθμιση του καυστήρα".

Στην συνέχεια ο ενεργειακός επιθεωρητής τόνισε: "Όπως υπάρχει ανιχνευτής καπνού, θα έπρεπε να επιβάλλει η νομοθεσία σε χώρους που υπάρχει λεβητοστάσιο να υπάρχει ανιχνευτής διαρροής μονοξειδίου του άνθρακα".
Το χρονικό

Το περιστατικό συνέβη αργά τη νύχτα, όταν οι επισκέπτες ένιωσαν δυσφορία, ναυτία και ζάλη. Ένα ζευγάρι από τη Θεσσαλονίκη ανέφερε ότι αρχικά θεώρησαν πως πρόκειται για τροφική δηλητηρίαση, αλλά άνοιξαν τα παράθυρα και αισθάνθηκαν καλύτερα. Το συμβάν ήταν πιο σοβαρό για τους ενοίκους άλλων δωματίων, όπου χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας και της πυροσβεστικής, καθώς έσπασαν μια πόρτα για να απεγκλωβίσουν τους επισκέπτες.


Το ξενοδοχείο, το οποίο άνοιξε πρόσφατα, έχει πλέον σφραγιστεί. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η αιτία της διαρροής εντοπίζεται σε δυσλειτουργία του λέβητα θέρμανσης με φυσικό αέριο, που προκάλεσε τη διαρροή μονοξειδίου του άνθρακα.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, μόλις οι ένοικοι άναψαν τα καλοριφέρ λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών οι επισκέπτες ένιωσαν ξαφνικά αδιαθεσία απο μια μυρωδιά που δεν τους επέτρεπε να ανασάνουν. Σύμφωνα με το ΕΚΕΠΥ Βορείου Ελλάδος οι ηλικίες όλων των ατόμων είναι άνω των 25 ετών. Από αυτούς 9 διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο Φλώρινας, οι τέσσερις στο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, ενώ ένα άτομο διακομίσθηκε διασωληνωμένο στην Κοζάνη.





Γιατί είναι επικίνδυνο το μονοξείδιο του άνθρακα

Μιλώντας στην ΕΡΤ, η Ματίνα Παγώνη ανέφερε πως οι άνθρωποι που εκτίθενται στο μονοξείδιο του άνθρακα, που είναι δύσκολα ανιχνεύσιμο, παρουσιάζουν διάφορα συμπτώματα. Στις απλές καταστάσεις σε μία ήπια δηλητηρίαση μπορεί να προκαλέσει πονοκέφαλο, ζάλη, ναυτία, ίλιγγο, σύγχυση, κόπωση και ταχύπνοια όμως εάν οι ποσότητες είναι μεγάλες τότε υπάρχουν επιπλοκές στο Κεντρικό Νευρικό Σύστημα και την καρδιά. Ειδικά στις έγκυες γυναίκες μπορεί να κάνει βλάβη ακόμα και στο έμβρυο.

Η άμεση μεταφορά των ατόμων στο νοσοκομείο ήταν σωστή και κρίσιμη, όπου έπρεπε να γίνει γρήγορη χορήγηση οξυγόνου 100 % το οποίο θα λειτουργήσει ως αντίδοτο στην όλη κατάσταση.

Δεδομένο ότι το αέριο είναι τοξικό δεν είναι εύκολα τα πράγματα και γι’ αυτό και η μεταφορά στο νοσοκομείο ήταν σωστή γιατί έγινε δυνατή η χορήγηση γρήγορα οξυγόνου και δεν υπήρξαν δυσκολότερες καταστάσεις με επιπλοκές στο κεντρικό νευρικό και στην καρδιά.

thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου